FOTBAL  »  Superliga  »  ACADEMICA CLINCENI - POLI IAȘI 1-0

ACADEMICA CLINCENI - POLI IAȘI 1-0 // VIDEO Ilie Meserie » Băieții lui Poenaru au produs surpriza în primul meci al zilei

Articol de - Publicat sambata, 09 noiembrie 2019 09:00

Academica Clinceni a obținut a treia victorie din acest sezon, învingând-o pe Poli Iași, 1-0, în etapa a 16-a din Liga 1. FRF i-a refuzat accesul la Licența Pro lui Ilie Poenaru, care însă continuă să surprindă cu nou-promovata din Clinceni.

Meciul a început alert ca o finală de Campionat Mondial. Jucătorii au intrat determinați, gata să facă show. G. Matei și Buziuc (7) au avut șansa deschiderii scorului, dar portarul Târnovanu a făcut recital în poartă. Jocul s-a mutat rapid în jumătatea cealaltă. Carlone are golul în gheată (13), dar goalkeperul Vânceanu se evidențiază și el. 

La scurt timp, faza trasă la indigo cu Carlone în prim-plan. Șutul din întoarcere zguduie bara transversală (20). Meciul are ritm, viață și ocazii. Raportul șuturilor pe poartă după 45 de minute: 3-4! 

Clinceniul are inițiativă și-n partea secundă. Vojtus (50) țintește și el bara. Soarele le dă bătăi de cap antrenorilor. Teja își ia șepcuța, Poenaru își face scut în fața rezelor cu mâna. Pe gazon, Merloi (64) e la un pas să dea lovitura, dar Târnovanu e din nou pe poziții. 

Din păcate pentru ieșeni, viitorul portar al FCSB-ului nu mai poate face nimic câteva minute mai târziu. Lovitură de colț, mingea e deviată cu capul de Vojtus, Fl. Achim e pe poziții și nu mai ratează ținta, marcând singurul gol al meciului, în minutul 71. 

Poenaru e fericit, dă indicații, se agită din ce în ce mai tare. Ilfovenii trag de timp, Teja e resemnat și dezamăgit. Ieşenii aveau un singur succes în ultimele nouă etape! Au ratat șansa să se apropie de play-off. 

În schimb, Poenaru le dă o palmă celor de la Federație, care l-au dat afară de pe teren la examenul pentru Licența Pro! Continuă să „deseneze” cu nou-promovata din Clinceni, urbea cu cea mai mică populație din istoria Ligii 1. 

„Am dominat clar meciul pentru că am jucat fotbal! Ne-am creat cele mai mari ocazii, iar în repriza a doua am început să punem presiune. Am făcut pressing avansat și am jucat foarte sus. Era normal să marcăm la felul în care am jucat. Am avut atitudine și victoria este extrem de meritată” 
Ilie Poenaru, antrenor Clinceni

Academica Clinceni - Poli Iași 1-0

ECHIPELE DE START

Academica Clinceni: Vâlceanu – G. Matei, Okan, Patriche, Pârvulescu – Cebotaru, Merloi – F. Achim, Buziuc, R. Ion – Vojtus

Rezerve: Ureche – Răuță, Dobrescu, C. Dumitru, L. Buș, Deretti, Nsiah

Antrenor: Ilie Poenaru

Poli Iași: Târnovanu – Gallego, Frăsinescu, Diallo, Bădic – Carlone, Loshaj – Horșia, Passaglia, Popadiuc – A. Bălan

Rezerve: D. Rusu – Chelaru, Hațiegan, Bîrnoi, Didac Devesa, A. Radu, Platini
Antrenor: Mihai Teja

Stadion: Clinceni Arena (Clinceni - Ilfov) 
Arbitru: Marian Barbu (Brașov) // Asistenți: Daniel Mitruți (Dolj), Alexandru Vodă (Alba)

VEZI ȘI:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
1904849899740178
Mos Gerila  •  10 Noiembrie 2019, 13:22
Postat de dumitru82drugan pe 10 Noiembrie 2019, 09:09

Teja a sjuns marioneta FRF si a presedintelui de la Iasi ajunge ati vandut meciuri destule se vede din avion

ce meciuri sa vanda ?atat stiu juca mascaricii si elefantii

1904849899740178
Mos Gerila  •  10 Noiembrie 2019, 13:19

lasa ca e bine la anul jucati la matinal pe un teren modern

1904849899740178
Mos Gerila  •  10 Noiembrie 2019, 13:17

nu degeaba a scapat Becali de coaja asta de antrenor ce a facut imitatia de teja si ce face vintila

Vezi toate comentariile (5)
Comentează