FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA

Acasă, la ”cîini” » Derby-ul de România revine în Ștefan cel Mare după o pauză de 4 ani

Golul lui Marius Niculae din ultimul derby disputat pe Ștefan cel Mare, pe 5 decembrie 2011
Golul lui Marius Niculae din ultimul derby disputat pe Ștefan cel Mare, pe 5 decembrie 2011

Articol de , - Publicat marti, 17 noiembrie 2015 00:00

Dinamo va juca iar pe propriul teren contra Stelei. Ultima victorie a roș-albilor în Ștefan cel Mare datează din 17 octombrie 2010, scor 2-1. ”Cîinii” au aici 6 victorii și două eșecuri în această ediție.

Dinamo - Steaua se joacă în Ștefan cel Mare, s-a lămurit situația ieri. Cu toate că Mircea Rednic mărturisea, zilele trecute, că ar fi preferat ca partida să se joace pe Național Arena. Cel mai mare stadion al României rămîne închis, din cauză că nu sînt respectate toate măsurile de securitate.

Dinamoviștii le-au transmis propriilor suporteri care și-au cumpărat deja tichete pe Național Arena că vor fi contactați pentru returnarea banilor, în timp ce comenzile online care n-au ajuns la destinatari au fost anulate de conducerea grupării.

Probleme

Stadionul din Ștefan cel Mare a primit "verde" pentru a organiza Derby-ul cu numărul 160 deși suferă probleme încă nerezolvate:

  • consolidarea și înlocuirea bucăților de beton care se pot desprinde;
  • nu s-a modificat calea de acces pentru galeria oaspeților;
  • înlocuirea tuturor scaunelor rupte.

Astfel, Jandarmeria va efectua un nou control amănunțit pentru a nu exista probleme care să pună în pericol securitatea spectatorilor. În cazul în care nu vor fi rezolvate, există pericolul ca anumite sectoare să fie închise!

6 victorii, 2 eșecuri

Dinamo va juca acasă. Pe stadionul din Ștefan cel Mare. Ultimul Derby găzduit de Dinamo pe "Dinamo" s-a desfășurat pe 5 decembrie 2011, atunci cînd Steaua se impunea cu 3-1.

Marius Niculae înscria pentru roș-albi, în timp ce Raul Rusescu (2) și Mihai Costea marcau pentru rivali, în fața a 15.000 de spectatori.

Ultimul succes al "cîinilor" în Ștefan cel Mare a fost pe 17 octombrie 2010, scor 2-1, goluri reușite de Adrian Cristea și Marius Niculae, respectiv Bogdan Stancu.

În această ediție, Dinamo a jucat 8 meciuri în Ștefan cel Mare, 7 în campionat, unul în Cupa României, elevii lui Rednic bifînd 6 victorii și două eșecuri. Au fost învinse CSU Craiova (1-0), ACS Poli (2-1), Voluntari (3-0), Petrolul (2-0), ASA (2-1) și CFR Cluj (2-0), iar CFR (2-0) și Viitorul (5-1) au izbîndit pe terenul "cîinilor".

Şi mureşenii daţi afară!

ASA Tîrgu Mureş e nevoită să joace duminică, de la ora 18:00, pe Cluj Arena întîlnirea cu Viitorul, după ce i-a fost retras certificatul ISU! Ardelenii obţinuseră la începutul sezonului avizul pentru arena Trans-Sil, însă l-au pierdut după ultimul control. ASA este a doua echipă care e nevoită să joace în deplasare o partidă de pe teren propriu.

Înainte, Steaua - Botoşani (5-3) s-a disputat tot la Cluj, pe stadionul "Doctor Constantin Rădulescu", după ce Naţional Arena a fost închisă de Primărie. "De ce să fac un stadion nou sau terenuri dacă toată lumea pune presiune pe mine?! La un moment dat se vor retrage toți, vor înceta să mai investească în sport", spunea viceprimarul Claudiu Maior în urmă cu cîteva săptămîni.

Palmaresul Derby-urilor

Competiție Partide Victorii Dinamo Remize Victorii Steaua
 Liga 1 133 45 47 41
În toate competițiile 159 54 48 57

Notă: Steaua are golaveraj favorabil. În Liga 1, 181-174, dar și în toate competițiile, 234-216

15 lei este cel mai ieftin bilet la Derby, la peluze. Mai sînt tichete la 30 de lei - tribuna a II-a, 40 de lei - tribuna I, 70 de lei - tribuna 0, 200 de lei - tribuna oficială

15.032de locuri e capacitatea stadionului Dinamo față de 55.634 de locuri, capacitatea Arenei Naţionale

3.127este media de spectatori la meciurile din Ștefan cel Mare ale lui Dinamo, în acest sezon

33de Derby-uri s-au disputat pe "Dinamo", în toate competițiile

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (2)
bogdared9
bogdared9  •  17 Noiembrie 2015, 09:08

toate astea sunt semne ca vom castiga ;)

juliusmad
juliusmad  •  17 Noiembrie 2015, 08:59

aia cu galeria oaspetilor s-a rezolvat, ai nostri se duc la meciurile mapn-ului :)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează