FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Accidentatul Fai e cu gîndul la meciurile cu marea rivală din primăvară: "Batem Steaua de trei ori!"

Fai trage tare să prindă măcar cîteva meciuri în sezonul de primăvară // Foto: Victor Vrînceanu +1   FOTO
Fai trage tare să prindă măcar cîteva meciuri în sezonul de primăvară // Foto: Victor Vrînceanu

Articol de - Publicat luni, 27 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 27 ianuarie 2014 11:15

Fundaşul "cîinilor" ratează toată pregătirea de iarnă, dar spune că va reveni mai bun ca pînă acum şi îl prezintă pe fratele său, Gilead, noul transfer al lui Dinamo.

Collins Fai, 21 de ani, s-a lovit grav, în meciul de campionat cu Astra din 20 octombrie, la genunchiul piciorului stîng. Diagnosticul medicilor - ruptură a ligamentului încrucişat!

Acum, la două luni şi jumătate de la operaţia făcută la clinica Acibadem, din Turcia, micuţul camerunez lucrează intens 6 zile din 7 pentru a reveni la forma bună de dinaintea accidentării.

Specialistul lui Dinamo în recuperare, Claudiu Bătineanu, spune că Fai s-a recuperat mult mai repede decît anticipau medicii şi că ar putea fi apt de joc la derby-urile cu Steaua din primăvară, dar "cîinii" nu vor să-l forţeze pe fundaşul de 1,67m.

- Collins, cum e recuperarea?
- Îmi este foarte greu! Trag de mine în fiecare zi pentru a-mi depăşi actualele limite. Nu mai am răbdare, vreau să revin cît mai repede!

- Doctorii spun că ligamentul este refăcut complet. Tu ce simţi?
- Simt puţină durere, un soi de înţepături fine, dar am impresia că este doar în capul meu (rîde), şi mai am anumite reţineri cînd vine vorba de mişcarea piciorului. De aceea, specialistul are un rol foarte important, mă ghidează pas cu pas prin această recuperare.

"Mă uit la fotbal nonstop"

- Ce faci cînd nu eşti la recuperare?
- Stau la hotel, vorbesc cu prietenii şi familia pe internet şi în primul rînd am toate meciurile mele înregistrate. Îmi studiez jocul, analizez greşelile, pentru a mă perfecţiona. (Intervine şi Claudiu Bătineanu: "Mă rog de el să mergem la un film, să se relaxeze şi el. Nu vrea, ba mai mult, mă pune să mă uit la partidele lui, să-i spun unde cred că greşeşte. Se uită la fotbal de dimineaţă pînă seara!")

- În primăvară întîlniţi Steaua de trei ori...
- Vor fi nişte derby-uri ce vor ţine pe toată lumea cu sufletul la gură! Noi sîntem într-o continuă creştere, am devenit stăpîni pe jocul nostru, iar Steaua e mai slabă decît anul trecut. Cred cu tărie că vom cîştiga toate cele trei jocuri, pentru că noi sîntem un grup mai puternic decît Steaua.

2 x Fai?

- L-ai adus şi pe fratele tău în România?
- Da! Sînt foarte fericit că a ajuns. Luni va discuta cu conducerea şi va da nişte teste înainte să se concretizeze transferul, aşa cum am făcut şi eu în vară. Am mare încredere în el!

- Ce poţi să ne spui despre el?
- Îl cheamă Fai Gilead Awiyni, are 18 ani şi joacă tot fundaş. Sincer, mi se pare că joacă mai bine decît mine, acum rămîne de văzut dacă am dreptate (rîde).

8 meciuri a jucat Fai pentru Dinamo pînă să se accidenteze, în 6 dintre ele fiind integralist

"Am învăţat în română cuvintele de bază care mă ajută în timpul jocului. Îmi plăceau foarte mult cursurile de limba română puse la dispoziţie de club. Nu ştiu de ce nu mai mergem, dar regret" (Collins Fai, fundaş Dinamo)

Programul lui Fai de recuperare
Luni: forţă şi tonus muscular
Marţi: bazin şi cardio (bicicletă şi crosstrainer)
Miercuri: izometrie
Joi: bazin şi cardio (bicicletă şi crosstrainer)
Vineri: forţă
Sîmbătă: bazin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (29)
bamse1901
bamse1901  •  28 Ianuarie 2014, 11:06

astia spuneau ca ai cu 7 ani mai mult

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  27 Ianuarie 2014, 18:06
Postat de unico_biancorossi pe 27 Ianuarie 2014, 18:01

exceptand titlul, bombastic si scris ca de obicei, din context, articolul in sine este interesant si elocvent pentru a ne face sa intelegem cat de optimist este acest micut jucator african. sa speram ca se va insanatosi total si ca va putea juca fotbal la acelasi nivel bun la care a jucat si pana la accidentarea stupida.

Collins Fai, 21 de ani, s-a lovit grav, în meciul de campionat cu Astra din 20 octombrie, la genunchiul piciorului stîng. Diagnosticul medicilor - ruptură a ligamentului încrucişat! __ de altfel, o asemenea accidentare chiar este foarte grava si multi fotbalisti nu au mai reusit sa se recupereze complet si sa revina la forma initiala. de aceea spuneam, orice om normal la cap si orice iubitor de sport nu poate decat sa ii doreasca succes, ca si altor sportivi aflati in suferinta, precum mihai nesu sau mike schumacher.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  27 Ianuarie 2014, 18:01

exceptand titlul, bombastic si scris ca de obicei, din context, articolul in sine este interesant si elocvent pentru a ne face sa intelegem cat de optimist este acest micut jucator african. sa speram ca se va insanatosi total si ca va putea juca fotbal la acelasi nivel bun la care a jucat si pana la accidentarea stupida.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează