FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - FC BRAŞOV, VINERI, 18:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Steaua a transferat 10 fotbalişti şi doar unul a dat 1 gol!

Cristi Tanase, Tanase, Steaua
Cristi Tanase, Tanase, Steaua

Articol de , - Publicat miercuri, 31 martie 2010 00:00

Cele 10 transferuri din ultimul an i-au adus Stelei un singur gol. Tănase e unicul nou-venit care a izbutit să marcheze în roş-albastru

Transferurile proaste constituie o posibilă explicaţie pentru jocul slab al Stelei. Cifrele developează dezastrul campaniei de achiziţii duse în Ghencea în ultimul an. Dintre toţi fotbaliştii aduşi, 10 la număr, unul singur a reuşit să marcheze, Cristi Tănase. Piteşteanul, cel mai curtat fotbalist din campionat în momentul în care a fost luat de Steaua, a înscris o dată, în meciul cu Internaţional Curtea de Argeş, din ultima rundă a turului.

Jumătate sînt ofensivi
Cinci dintre cei 10 jucători achiziţionaţi de "militari" în ultimul an sînt oameni de atac: două vîrfuri, Bibişkov şi Pepe Moreno, şi trei mijlocaşi ofensivi: Arman Karamian, Grzelak şi Tănase. Şi Artiom Karamian a fost adus tot ca mijlocaş, dar a fost utilizat mai des ca fundaş de bandă. Armeanul e însă accidentat momentan şi va mai sta pe margine încă trei săptămîni de acum încolo.

Gigi a adus 3, antrenorii, 4
Steaua a avut doi antrenori din vara lui 2009 şi pînă în prezent, Bergodi şi Stoichiţă, dintre care doar "Lippi" a reuşit să-şi impună patru opţiuni: fraţii Karamian, Tall şi Parpas. Gigi Becali i-a adus pe Jelev, Tănase şi Pepe Moreno, în vreme ce Grzelak, Bibişkov şi Tininho au venit ca urmare a recomandărilor primite de la Argăseală şi de la Marius Ianuli, care se ocupau de achiziţii pe vremea lui Bergodi.

"Cei de la Steaua a avut o politică total greşită. Ei s-au gîndit: «Dacă n-avem bani pentru jucători buni, hai să luăm jucători slabi!». Nu, mai bine nu mai faci achiziţii deloc!"
Cristiano Bergodi, fost antrenor Steaua

"Îmi asum o singură eroare: achiziţionarea lui Gora Tall. Nu-l ştiam pe senegalez, fiindcă el nu juca în Cipru cînd antrenam eu acolo"
Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua

"Decît să cumperi la grămadă, mai bine aduci doar doi jucători, de mare valoare, capabili să-ţi cîştige cîteva meciuri"
Emeric Ienei, fost antrenor Steaua

Ţepele luate de Steaua în ultimii ani
Jucătorul    Cît a costat (euro)    Cu cît a fost vîndut (euro)
Dayro Moreno    1,6 milioane    400.000
Semedo    1,1 milioane    0
Arthuro    800.000    0
Elton    1 milion    500.000

O singură afacere: Thereau
Roş-albaştrii au făcut profit cu un singur fotbalist dintre cei pe care i-au cumpărat din 2006 încoace. Francezul Thereau, adus de la Chaleroi pe 700.000 de euro, a jucat în Ghencea doar din august 2006 pînă în ianuarie anul următor, după care a fost vîndut pe 2,9 milioane de euro la Anderlecht. În Ghencea au rămas doar două milioane, fiindcă restul banilor i-au revenit lui Charleroi, care păstrase un procent din drepturile asupra atacantului.

4 goluri a marcat Semedo la Urziceni în acest sezon. Steaua i l-a cedat pe portughez gratis Unirii

12 reuşite are Kapetanos în actuala stagiune din Liga I. Grecul a fost luat gratis în 2008

Rivalele s-au descurcat mai bine
Clubul    Cîţi jucători a adus în ultimul an    Cîte goluri au dat
Urziceni    4    6
Dinamo    5    3
CFR    7    3
Timişoara    8    5

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
 •  01 Aprilie 2010, 00:24

daca nu ma inseala memoria a mai marcat si grzelak in returul cu ungurii ...Ujpest parca golul de 2-0 pt steaua

 •  31 Martie 2010, 13:37

se pare ca sunteti cam praf cu statisticile...si va mai numiti mari ziaristi....polonezul rafael a dat gol in meciul din preliminariile uefa cu ungurii de la ujpest, iar cyril thereau a stat un an la steaua, cum sa plece el in ianuarie de la steaua daca inainte de paste, sambata inainte de florii ii dadea gol rapidului la 3-2 pt steaua in giulesti? asa ca mai cercetati bine statisticile inainte sa le scrieti, ca vad ca sunteti praf.nu mai stiti ce sa scrieti...

robert0andrei
robert0andrei  •  31 Martie 2010, 13:15

VINDE cum ai cumparat adica pe gratis, PLEACA si mai ales MORI

Vezi toate comentariile (8)
Comentează