FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CEAHLĂUL, AZI, ORA 22:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Acrobaţii în sală nou-nouţă! » Steaua are o nouă zonă de fitness la stadionul Ghencea

Articol de - Publicat duminica, 19 august 2012 00:00 / Actualizat duminica, 19 august 2012 12:46

Steliştii se antrenau într-o sală care stătea să cadă, cu pereţii scorojiţi. Reghecampf a insistat pentru construirea uneia noi şi a luat materiale speciale cerute de preparatorul fizic.

Steaua se antrenează ca "naţionala" Germaniei. Acum trei săptămîni se pregătea ca o echipă din Liga a 3-a, într-o sală părăsită. Dar Reghecampf a ţinut neapărat să modifice şi să modernizeze zona de fitness de la stadionul din Ghencea, care a fost amenajată acum după regulile preparatorului fizic neamţ Thomas Neubert. Corzi suspendate de pereţi şi diverse aparate de antrenament pentru un program, denumit TRX, pe care îl mai folosesc în fotbal şi "naţionala" Germaniei, şi Liverpool.

"Această metodă de antrenament te ajută să simulezi în sala de forţă mişcările pe care le faci şi pe teren. E excelentă pentru un sport multidirecţional ca fotbalul, în care contează şi forţa, şi agilitatea, şi viteza" e opinia şefului preparatorilor fizici de la Liverpool.

Reghecampf şi preparatorul Neubert au aplicat cam aceleaşi principii şi în pregătirea pe care au făcut-o în Austria, în presezon.

Jucătorii au fost derutaţi la început, dar li s-a explicat: "Aceste exerciţii reduc riscul accidentărilor, fiindcă antrenează toate grupele de muşchi, inclusiv pe cele rar folosite în timpul unui meci sau al unui antrenament obişnuit".

Arăta ca un anticariat
Steliştii au postat pe facebook, acum trei săptămîni, o poză cu Rocha la recuperare. Brazilianul lucra într-o sală dezastruoasă, înconjurat de scaune vechi şi de o bicicletă medicinală antică. Pereţii erau scorojiţi şi sala semăna cu un anticariat sau cu o debara în care fuseseră depozitate mai multe obiecte vechi.

Au învăţat din America
Neubert s-a inspirat din metodele care se folosesc în Statele Unite ale Americii, în pregătirea din fotbal, dar şi în diverse alte sporturi, inclusiv în baschet. "Naţionala" Germaniei şi cluburile nemţeşti care folosesc aceste tehnici de antrenament au fost influenţate de către Klinsmann, care a început să lucreze astfel în momentul în care a devenit selecţioner.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează