FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

S-au certat, nu-și mai vorbesc! Adevăratul motiv pentru care Petrea și Neubert nu mai colaborează cu Reghe

Anton Petrea (stânga) şi Thomas Neubert
Anton Petrea (stânga) şi Thomas Neubert

Articol de , , - Publicat miercuri, 11 noiembrie 2020 00:33 / Actualizat miercuri, 11 noiembrie 2020 08:24

Impresia că Petrea și Neubert ar fi ajuns la FCSB ca „săgeți” ale lui Reghecampf a fost greșită. Foștii asistenți nu mai au nicio legătură cu Laurențiu, după ce au plecat din Emirate ca urmare a unui conflict cu el.

Anton Petrea e întrebat des în interviurile scurte de după meciuri dacă a discutat cu Reghecampf, dacă fostul său superior va reveni la FCSB ori va merge la Craiova în locul lui Bergodi.

Petrea tot spune că nu au vorbit și încearcă să găsească răspunsuri diplomatice, cu care să ascundă realitatea. De fapt, el și Reghecampf nu-și mai vorbesc deloc din cauza modului în care s-au despărțit în Emirate.

Banii i-au învrăjbit: Reghecampf nu a împărțit după așteptări

Toni și Neubert s-au certat cu Laurențiu înainte să dispară de la Al Wasl, echipa pe care o conducea Reghecampf atunci. Motivul a fost unul legat de bani, Petrea și preparatorul fizic german nu au fost mulțumiți de împărțeala pe care o stabilise „principalul". 

Arabii angajează un antrenor și îi oferă un salariu care constituie bugetul pentru tot staff-ul. După mulți ani în care colaboraseră cu el, Toni și Thomas s-au despărțit de Laurențiu și au ajuns să o conducă pe FCSB.

A existat, imediat după instalarea lui Petrea și a lui Neubert, impresia că revenirea lui Reghecampf era iminentă, că el își trimisese deja oamenii de încredere ca să-i pregătească terenul. Așa cum a procedat Edward Iordănescu, care și-a delegat secunzii să o conducă pe Astra câtă vreme el se mai gândește dacă acceptă să revină la Giurgiu sau nu. Doar că Toni și Thomas nu mai au legătură cu Laur, ei doi se află chiar într-un conflict cu „principalul" pe care l-au servit în mandatele trecute ale lui Reghecampf la FCSB.

Salt incredibil faţă de sezonul trecut

2019-2020 2020-2021
11puncte24
10goluri marcate28
17goluri primite10
9loc în clasament1

* situaţia după primele 10 etape din sezon

Jucătorii sunt încântați

FCSB are cinci victorii la rând în campionat și succesele de pe teren nu au apărut întâmplător, cuplul Petrea-Neubert chiar i-a convins pe fotbaliști că programul de pregătire le este util. Jucătorii i-au confirmat și lui Becali că se simt mai bine de când lucrează cu preparatorul fizic german. Neubert a atras atenția în primul mandat al lui Reghecampf la FCSB. Au câștigat împreună două titluri de campioni, au dus echipa în primăvara Europa League și apoi în grupele Champions League. În al doilea mandat, rețeta nu a mai funcționat. FCSB a pierdut titlul o dată în favoarea Astrei și a doua oară în favoarea Viitorului.

„Nu mai fac ceea ce făceam cu voi”

Mulți fotbaliști de la FCSB s-au transformat în mod evident în perioada 2012-2014, în care au fost sub comanda lui Neubert. Au devenit mai musculoși decât erau, ajunseseră să alerge mai mult și să-și domine adversarii grație condiției fizice superioare. Unul dintre jucătorii din generația aceea a vorbit recent cu Neubert și a fost surprins când germanul i-a spus „Nu mai folosesc aceleași exerciții pe care le foloseam cu voi. Erau prea dure, m-am mai adaptat un pic pentru noua generație”. Chipciu povestise și el că îl întâlnise pe Thomas în timpul unui stagiu de pregătire cu Sparta Praga: „I-am spus că dacă aș avea ofertă de la clubul la care s-ar afla el, aș refuza-o. Psihic, nu mai rezist să o iau de la capăt, să mă antrenez iar așa cum mă antrenam în 2012!”.

MM l-a iertat

Neubert a avut un conflict și cu Mihai Stoica în trecut, dar acum colaborează cu managerul de la FCSB. MM se supărase că germanul părăsise clubul în timpul sezonului, înainte ca FCSB să piardă titlul în concurența cu Viitorul, și era convins că Thomas nu avea ce să mai caute înapoi. Becali l-a readus pe Neubert și Stoica a trebuit să accepte reluarea colaborării, din moment ce echipa funcționează mai bine acum.

Cel mai bine plătit din istorie

Neubert câștigă 10.000 de euro lunar la FCSB, un salariu pe care nu l-a mai avut niciun preparator fizic în istoria campionatului românesc! Germanul a ratat un bonus uriaș prevăzut în contract, 50.000 de euro pentru accederea în grupele Europa League. FCSB a părăsit competiția după turul al treilea preliminar, eliminată de Slovan Liberec, într-un moment în care roș-albaștrii aveau atâtea cazuri de coronavirus încât le era greu să alcătuiască un "11" decent. Clauza de reziliere a contractului pe care l-a semnat Neubert cu FCSB: 300.000 de euro. Ea funcționează "în oglindă", adică e și suma pe care trebuie s-o achite germanul ca să plece, și cea pe care o primește dacă-l demite clubul.

Bogdan Mitrea, dezvăluiri din vestiarul FCSB: „Acolo nu era un grup, ci mai multe grupuri"

Citește mai multe știri din Liga 1:

Astra și-a găsit antrenor! Eugen Neagoe a semnat un contract valabil pe un an și jumătate

Craioveanu a dezvăluit motivul plecării lui Bergodi de la CS Universitatea Craiova: „Atunci s-au răcit relațiile”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
1566178743642986
Vlad Hartea  •  11 Noiembrie 2020, 19:23

Stirea pare a fi plauzibila !! Reghecampf are cheltuieli mari, acand in vedere posetutele si ceasurile sotiei-*** !!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steauaeuna
steauaeuna  •  11 Noiembrie 2020, 16:30
Postat de radumatei pe 11 Noiembrie 2020, 11:41

Băbăiatule, nu mai bine se desființează tot campionatul și rămâneți doar voi, „echipa Armatei Române”? Eventual mai înființează ministerul de interne o echipa fantomă ca a voastră, și vă mai faceți un satelit pe la Tg. Mureș ca să aveți cu cine vă juca. Chemați generalii să decidă cine să câștige, mituiți arbitrii, amenințați jucătorii cu arcanul, cum știți voi mai bine, ca-n vremurile bune.

FORTA STEAUA, ADEVARATA STEAUA DIN LIGA 1...RESTUL E VRAJEALA...

1745flo
1745flo  •  11 Noiembrie 2020, 11:57

Ba MM cu Reghe, ba Norbert cu Toni, astia lucrează doar 2oi cate 2oi!?÷)

Vezi toate comentariile (26)
Comentează