LIGA 1  ·  AMINTIRE

IN MEMORIAM COSTICĂ ȘTEFĂNESCU. Adrian Florea, în ziua în care căpitanul Craiovei Maxima ar fi împlinit 69 de ani: „Câtă dreptate aveai, Costică...”

Articol de - Publicat joi, 26 martie 2020 22:43

Costică Ștefănescu, fostul fundaș al Stelei și al Universității Craiova, ar fi împlinit astăzi 69 de ani. 

Ioan Chirilă l-a asemănat cu un diplomat „care pare să-și fi uitat valiza pe vreo masă de conferință, la Geneva sau la Stockholm". Adrian Păunescu a avut inspirația să-l reprofileze din atacant în libero, iar fotbalul nostru a câștigat probabil cel mai elegant apărător din istoria modernă. 

Suporterii l-au considerat întotdeauna „Ministrul apărării”, deși Steaua i-a marcat doar începuturile carierei, Everestul escaladându-l în tricoul alb-albastru al Craiovei și în cel al naționalei. 

El, modest, nu și-a arogat niciodată nici măcar meritele performanțelor majore la care contribuise din plin. „Am fost un norocos, am avut alături numai oameni unul și unul”, nu uita să amintească atunci când cineva îi înșira CV-ul remarcabil.

Într-una din puținele discuții pe care le-am avut, mărturisea - trist și premonitoriu - că nu crede în laudele deșănțate. „Important nu e cum te vede lumea când ești sus. Ci cum își amintește de tine când ești jos. Sau când nu mai ești...”. 

Astăzi, 26 martie, Costică Ștefănescu ar fi împlinit 69 de ani. Și aproape nimeni nu și-a amintit asta. Câtă dreptate aveai, Costică...Reacția lui Nicolae Ceaușescu, după ce a aflat că Ion Iliescu a preluat puterea. Discuția cu Elena: „Tu nu m-ai lăsat să-l...
Libertatea
Comentarii (6)
gica.paunescu  •  27 Martie 2020, 15:06

Stefanescu a avut fibra de lider. Cea mai apropiata de impresia corecta pare caracterizarea ce i-a fost facuta de Ioan Chirila. A avut un ,, ceva'' pe care-l au putini dintre sportivi. Si care nu tine deloc de absolvirea unor scoli, este ori nu este ( sigur e vorba si de bun simt). Un gand bun in amintirea sa.

stefan..  •  27 Martie 2020, 10:45

Ce jucător! Astăzi ne scot peri albi Fereirra, Acka, Kelic... .

fcu1948  •  27 Martie 2020, 09:37

Respect Costică Ștefănescu, odihneasca-te in pace!

Vezi toate comentariile (6 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:00 Fotbal, Liga 1
Chindia - Hermannstadt
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Liga 1
Voluntari - Viitorul
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, La Liga
Levante - Real Sociedad
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
21:30 Fotbal, Baraj Bundesliga
Heidenheim - Werder Bremen
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Premier League
Tottenham - Everton
Eurosport
23:00 Fotbal, La Liga
Sevilla - Eibar
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1