FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Adi Mutu, critic la adresa a doi tineri din Liga 1: „Continuitatea nu o să fie punctul lor forte”

Adi Mutu  // foto: Imago
Adi Mutu // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 martie 2022 18:10 / Actualizat vineri, 18 martie 2022 19:12

Adi Mutu (43 de ani), antrenorul celor de la Rapid, a analizat în cadrul conferinței de presă premergătoare jocului cu Academica Clinceni, din etapa #2 din play-out, evoluțiile a doi dintre cei mai talentați tineri fotbaliști din campionatul românesc.

  • Academica Clinceni - Rapid se joacă sâmbătă, 19 martie, de la ora 15:00. Partida e liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport.

„Briliantul” i-a avut sub lupă pe Rareș Ilie, elevul său din Giulești, dar și pe „perla” celor de la FCSB, Tavi Popescu. Mutu nu s-a ferit în a afirma care consideră că va fi punctul slab al celor doi, însă în același timp și-a arătat și aprecierea față de tinerii jucători.

Adrian Mutu, despre inaugurarea noului stadion din Giulești: „Ar trebui să fie un moment de bucurie pentru întreg fotbalul românesc”
RAPID
Adrian Mutu, despre inaugurarea noului stadion din Giulești: „Ar trebui să fie un moment de bucurie pentru întreg fotbalul românesc”

Adi Mutu, critic la adresa lui Rareș Ilie și Tavi Popescu

Adi Mutu, fostul selecționer al naționalei U21, a vorbit despre evoluțiile avute de doi dintre cei mai importanți tineri fotbaliști din Liga 1, dar și despre suma de transfer sugerată de Gigi Becali în cazul lui Tavi Popescu.

În plus, Adi Mutu își dorește ca Rareș Ilie și Tavi Popescu să aibă evoluții cât mai bune în Liga 1, să ajungă la echipa naţională şi să o califice la turneele finale.

„Este benefică pentru amândoi (n.r. concurența pentru cel mai talentat tânăr jucător), pentru fotbalul românesc şi ei au de demonstrat prin evoluţiile de excepţie. Degeaba spunem noi sau facem comparaţii între ei. Sunt amândoi foarte tineri şi continuitatea nu o să fie punctul lor forte. O să aibă şi meciuri mai puţin bune, dar ideea e să fie aibă mai multe evoluţii pozitive. Trebuie să avem grijă de ei, să îi îndrumăm, să îi ținem cu picioarele pe pământ”, a declarat Adi Mutu.

Îmi place Tavi ca fotbalist, l-am antrenat la U21. Nu cred că sunt importante pentru noi și fotbalul nostru milioanele. Ce vreau de la Rareş şi de la Tavi e să ajungă la echipa naţională şi să o ducă la turnee finale. 

Eu cred că Rareş merită să fie la U21 şi va fi la U21, dar în momentul ăsta U19 are o calificare importantă în Croaţia şi poate să dea o mână de ajutor. Ar fi culmea să fie dezamăgit că e chemat la lot, indiferent că e la U19 sau în altă parte. Are 18 ani, el trebuie să se ducă la lot, să dea 100% și să califice echipa României. De la el se așteaptă cel mai mult, fiind titular în Liga 1. Important este să joace și să o facă la fel ca la noi, cu seriozitate maximă. 

- Adi Mutu, antrenor Rapid

VIDEO WOW! Imagini de azi: coadă imensă la casa de bilete a noului stadion Rapid! Va fi SOLD OUT din prima zi

Citește alte știri

Adrian Mutu a prefațat partida dintre Clinceni și Rapid: „Cel mai complicat meci la nivel mental” + Care este obiectivul anunțat de „Briliant”
RAPID
Adrian Mutu a prefațat partida dintre Clinceni și Rapid: „Cel mai complicat meci la nivel mental” + Care este obiectivul anunțat de „Briliant”
Clinceni - Rapid se joacă pe stadionul rivalei » LPF a schimbat ora de start a meciului
Clinceni - Rapid
Clinceni - Rapid se joacă pe stadionul rivalei » LPF a schimbat ora de start a meciului

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează