FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Adio extracomunitari » Dinamo nu mai poate transfera jucători din afara UE

Issa Ba a bifat 7 partide de Liga 1, reuşind să marcheze o dată. În rest, a fost mai mereu accidentat
Issa Ba a bifat 7 partide de Liga 1, reuşind să marcheze o dată. În rest, a fost mai mereu accidentat

Articol de - Publicat marti, 12 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 12 februarie 2013 10:26

Dinamo nu poate transfera jucători non-UE, întrucît aceştia nu pot primi permis de muncă din cauza datoriilor pe care clubul le are la bugetul de stat.

Issa Ba nu îşi va duce la bun sfîrşit contractul cu Dinamo, el ajungînd ieri la un acord cu conducerea să-şi rezilieze angajamentul scadent în vară. Mijlocaşul de 31 de ani nu mai poate juca din cauze medicale, astfel că s-a hotărît că nu are rost să i se plătească 4.000 de euro lunar degeaba!

În aceste condiţii, roş-albii au rămas cu doi mijlocaşi centrali veritabili în lot: Cătălin Munteanu şi Mansaly Boubacar. Dragoş Grigore, Alex Curtean, Laurenţiu Rus şi Alin Roman sînt soluţiile din lotul actual la care se poate apela în caz de urgenţă. "Cîinii" caută un închizător, dar să fie comunitar, liber de contract şi să accepte maximum 5.000 de euro lunar. De ce comunitar, în condiţiile în care un african, de exemplu, ar putea fi adus pe maximum 2.000 de euro pe lună?

Surse autorizate din cadrul clubului au explicat pentru Gazetă: "Dacă ai datorii la stat, nu ţi se eliberează certificatul de atestare fiscală şi, automat, nici permisul de muncă pentru fotbaliştii non-UE". Ce se întîmplă cu Boubacar şi Naumovski, singurii extracomunitari rămaşi în lot? Pentru cei doi, Dinamo obţine vize de turist, valabile 90 de zile, cu posibilitate permanentă de prelungire.

170.000 de euro este rata lunară pe care Dinamo trebuie să o achite către bugetul de stat

"Dacă jucătorii nu au permis de muncă, atunci riscă să se trezească la uşă cu un control şi să-i conducă direct la aeroport. Ei răspund pentru asta în faţa legii, nu în faţa noastră" ( Valentin Alexandru, secretar general LPF în 2010)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Ultimul amical, cu Real!
Dinamoviştii şi-au mai programat o partidă de verificare pentru mîine, de la ora 18:00, liveTEXT pe GSP.ro şi în direct la Look TV. "Cîinii" vor evolua în compania echipei Real Balompedica Linense (Spania, liga a III-a), meciul urmînd să se desfăşoare la "Marbella Sport Center". Delegaţia roş-albilor va reveni în ţară joi, 14 februarie, la ora 23:00, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă".

Inbox:
- Chiar dacă i-a alergat pe jucători aproape două săptămîni în Poiana Braşov, Ţălnar e îngrijorat în ce priveşte pregătirea elevilor săi: "Dinamo este în acest moment la 70% din potenţialul fizic!".
- Cosmin Matei ar putea juca în ultima partidă de verificare, de miercuri, cu Real Balompedica. Pînă acum, mijlocaşul de 21 de ani nu a fost utilizat din cauza unor probleme musculare.
- Dinamoviştii vor reveni joi în ţară şi vor primi liber trei zile, urmînd să se reunească lunea viitoare în Ştefan cel Mare pentru a pregăti partida cu FC Braşov, de pe 24 februarie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  12 Februarie 2013, 12:28

oricum nu cred ca Dinamo avea de gand sa aduca vreun jucator extracomunitar...sa aduca un jucator de la echipa a doua mai repede!

ultrafcd
ultrafcd  •  12 Februarie 2013, 12:11

O sa jucam cu extracomunitari de 14-15 ani de la juniori...

mihai_ferdinand
mihai_ferdinand  •  12 Februarie 2013, 10:28

Vize de turist? Glumiti nu? cetatenii comunitari cu vize de turist, nu au si automat drept de munca, pt aceasta fiind necesare actele pt munca!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează