FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV / VIDEO Fotbalistul care îl altoia pe Mutu în vestiar: „Îi dădea ghete în cap după meciuri”

Mutu și Jean Barbu la FC Argeș. Foto: Facebook / Marian Jilăveanu
Mutu și Jean Barbu la FC Argeș. Foto: Facebook / Marian Jilăveanu

Articol de GSP - Publicat marti, 11 octombrie 2022 13:29 / Actualizat marti, 11 octombrie 2022 17:51

Adrian Bogoi (49 de ani), fost stoper cu 231 de meciuri jucate și 6 goluri marcate în Liga 1, a fost invitatul jurnalistului Costi Ștucan la emisiunea GSP Live.

Fostul fundaș al celor de la Rapid, Chindia Târgoviște, FC Vâlcea,  FC Argeș, Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu-Jiu și FCM Târgoviște a povestit primii pași făcuți de Adrian Mutu la nivel de seniori, dar și cum fostul decar al naționalei a intrat în conflict cu fostul mare atacant al piteștenilor, Constantin Barbu, poreclit „Jean Barbu” sau „Cobra din Trivale” 

Gică Hagi a prins TOP 100 fotbaliști ai tuturor timpurilor: „Stângul magic care a inspirat România”. Cine e primul
IERARHIE
Gică Hagi a prins TOP 100 fotbaliști ai tuturor timpurilor: „Stângul magic care a inspirat România”. Cine e primul

Adrian Bogoi: „Mutu avea un tupeu fantastic”

Adrian Bogoi a spus despre Adrian Mutu că avea un tupeu fantastic și că toată lumea de la FC Argeș era de părere că „Briliantul” va ajunge un fotbalist mare.

„Mutu avea un tupeu fantastic. De când am venit la echipă mi-a sărit în ochi. Mutu nu știa decât antrenamente și acasă. După antrenamente, mai stătea o oră jumate-două să dea la poartă. Cât am fost eu la FC Argeș, Mutu avea în cap numai să se pregătească și să ajungă mare fotbalist.

Chiar spunea în vestiar la un moment dat: « eu o să joc cu Vieri» (n.r. Christian Vieri). Colegii începeau să râdă, ziceau: «cum poți tu de la FC Argeș să joci cu Vieri?»  «O să vedeți că eu o să joc cu Vieri». În schimb, toată lumea de acolo, de la Pitești, spunea că Adi Mutu o să ajungă un mare fotbalist.

El era și puști atunci, l-am ținut la meciuri amicale, te trăgea de tricou, dar se vedea că are stofă de fotbalist”, a declarat Adrian Bogoi. 

VIDEO. Adrian Bogoi: „A venit Jean în cabină, i-a dat o gheată în cap!”

Adrian Bogoi a povestit și relația dintre Adrian Mutu și Constantin „Jean” Barbu, fostul mare atacant al „vulturilor violeți”. 

„El a început să joace cu Jean Barbu. El era în perioada mea era liderul echipei, cel care făcea legea în echipă, ne-a câștigat meciuri. Era foarte greu să joci cu Jean Barbu în față, pentru că lui Jean trebuia să i-o dai la întâlnire, să i-o dai pe cap, ieșea la pasă, trebuia să-i dai pasă, la combinații nu știu cum trebuia să i-o dai. Îi certa pe ceilalți coechipieri non-stop. 

Și a promovat Mutu la prima echipă și-mi aduc aminte de câteva meciuri. Scăpau doi contra unu și Mutu trebuia să îi dea pasă lui Jean ca să dea gol. Mutu și-o făcea, dădea la poartă. S-a terminat primul meci, a făcut în alt meci Mutu așa ceva, s-a făcut că îi dă pasă lui Jean, a luat-o cu el și a dat la poartă. A venit Jean în cabină, i-a dat o gheată în cap, stăteau unul langă altul în vestiar!

A venit al doilea meci, iar doi contra unu. Eram Vali Năstase la un moment dat pe linia de fund, doi contra unul, Mutu s-a făcut că îi dă pasă, a luat-o cu el, a tras la poartă. Iar a venit Jean în vestiar, iar i-a dat cu gheata în cap. Așa s-a întâmplat vreo 3-4 meciuri, după care l-a lăsat Jean în pace, începuse și Mutu să dea goluri, să intre în angrenajul echipei.

Adi nu ridica vocea la Jean Barbu când îi dădea cu gheata în cap, dar tot ca el făcea”, a mai punctat Adrian Bogoi. 

Adrian Bogoi: „Mutu nu a vrut să mai vină la antrenamente”

Fostul stoper al lui FC Argeș a mai rememorat și momentul când Adrian Mutu nu s-a prezentat la antrenamentele piteștenilor, pentru că avusese o primă de joc mai mică decât a celorlalți fotbaliști. 

„La un moment dat, după un meci, când trebuia să ne luăm primele de joc, Mutu a fost tăiat, a luat ceva cu 75% și nu a vrut să mai vină la antrenamente. S-a dus la conducere și le-a zis: «până nu îmi dați toți banii eu nu mai vin la antrenamente». Și toată săptămâna nu a venit la antrenamente.

Toată săptămâna i-au zis:  «Adi, hai la meci, hai la meci». Aveam meci la Onești în deplasare. Și l-au convins sâmbătă, înainte de meci să vină, fără să se antreneze, fără nimic. 

Sâmbătă înainte de meci l-au adus. A venit la Onești, a dormit o oră pe acolo, și a început meciul: 4-0, 4 goluri Mutu”, a mai povestit Adrian Bogoi. 

Citește și alte articole:

„3 jucători, secundul și Vasilică i-au făcut-o lui Croitoru!” » Acuzații incredibile din vulcanul FCU Craiova + Doi antrenori interziși de galerie: „Ăla ne înjura pe la Severin”

Raul Albentosa, despre „nebunia de la Dinamo” și condițiile în care ar mai fi rămas în România: „M-am confruntat cu momente urâte la București”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
pirusis
pirusis  •  19 Octombrie 2022, 15:02

Daca nu se faceau smecherii, FC Arges lua lejer campionatul cu echipa aia. Va spun ceva ce stiu de la un fost fotbalist pitestean. La un meci FC Arges - Steaua (3-2 ) parca nu mai stiu exact scorul. Au fost suspiciuni ca vreo 2-3 fotbalisti de la Arges (nu dau nume) au fost pe statul de plata al Stelei. Pe Mutu nu l-au luat in calcul ca era prea tanar si tocmai el cu Bratu (alt pusti) i-au batut.

pirusis
pirusis  •  19 Octombrie 2022, 13:43
Postat de donqhot pe 13 Octombrie 2022, 22:29

ultimul meci jucat de Mutu la FC Arges este FC Onesti - FC Arges 0-3, toate golurile date de Mutu. Bogoi numara impecabil pana la 2. Mai sus incepe sa mai greseasca.

un detaliu destul de mic. Ce-mi sunt 3 ce-mi sunt 4

donqhot
donqhot  •  13 Octombrie 2022, 22:29
Postat de TimberWolf pe 11 Octombrie 2022, 20:16

Dar v-ati uitat si voi in vreo arhiva sa vedeti daca exista meciul asta Onesti - Arges 0-4 in care le-a dat Mutu pe toate? Ma copii, Mutu a dat 11 goluri toate, in 3 sezoane la Arges ...

ultimul meci jucat de Mutu la FC Arges este FC Onesti - FC Arges 0-3, toate golurile date de Mutu. Bogoi numara impecabil pana la 2. Mai sus incepe sa mai greseasca.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează