FOTBAL  »  Superliga  »  FUNDAȘI

Un fost mare fotbalist al României caracterizează cei mai râvniți stoperi din Liga 1: „Ghiță e peste Chindriș!”

Andrei Chindriș (stânga) și Virgil Ghiță (dreapta)
Andrei Chindriș (stânga) și Virgil Ghiță (dreapta)

Articol de - Publicat marti, 21 iulie 2020 17:01 / Actualizat marti, 21 iulie 2020 17:29

Adrian Bumbescu (60 de ani) i-a caracterizat pe Virgil Ghiță (22) și Andrei Chindriș (21), doi dintre fundașii centrali de viitor ai României.

„Colonelul” îl vede pe Ghiță peste Chindriș, fundașul central al lui FC Botoșani care în ultima vreme s-a remarcat doar prin penalty-urile comise.

Bumbescu: „Ghiță e mai tehnic, mai valoros”

„Doar Ghiță și Chindriș mi-au sărit în ochi dintre fundașii centrali tineri români. În rest, nu prea mai avem. Sunt doi fotbaliști buni. Ghiță e mai tehnic, mai valoros, dar îl ajută mult și Viitorul. E peste Chindriș acum. Echipa îl pune într-o postură avantajoasă. El vede bine jocul, pasează. 

Dar Ghiță are noroc și de oamenii de lângă el, l-aș compara cu Sameș, care a fost un idol pentru mine. Am văzut că-și pune în evidență mult detenta, și la fazele fixe. O detentă bună ți-o poți dezvolta și datorită unui abdomen bine lucrat. El plutește cum o făcea pe vremuri Vasile Stângă”, a declarat Bumbescu pentru digisport.ro.

Vasile Stângă (63 de ani) este un fost handbalist român, care ocupă locul 1 în clasamentul celor mai buni marcatori ai României din toate timpurile. 

Ștefan Sameș (59 de ani) a evoluat pe postul de fundaș central pentru Universitatea Craiova, Steaua și Rapid București. În tricoul roș-albaștrilor, Sameș a strâns 274 de apariții. Pentru echipa națională a României, a adunat 47 de selecții.

Bumbescu: „Nu contează că Andrei Chindirș a făcut penalty-uri”

Tânărul stoper de la Botoșani a fost criticat după ultima partidă a echipei sale, înfrângerea cu 0-2 împotriva Craiovei, în care a comis două penalty-uri. În urmă cu câteva etape, în meciul pierdut cu CFR Cluj (0-2), Chindriș a făcut același lucru, însă Bumbescu nu este îngrijorat de această tendință cultivată de fundaș.

„Nu contează că Andrei Chindriș a făcut penalty-uri, se mai întâmplă. Și eu am făcut multe”, spune acesta.

„Contează mult și cu cine joacă lângă ei. Dacă e unul slab lângă tine, te dă înapoi. Eu sper să facă amândoi pasul la o echipă mare, că au deja 21-22 de ani. Eu la 18 ani jucam deja contra celor de la Leeds United, cu Universitatea Craiova.

Am jucat alături de mari fundași centrali: Cornel Dinu, Costică Ștefănescu, Ion Cățoi, Constantin Stancu, Iovan, Belodedici...”

- Adrian Bumbescu

900.000 euroeste cota de piață a lui Virgil Ghiță, potrivit transfermarkt.com

800.000 eurovalorează Andrei Chindriș, conform transfermarkt.com

Citește mai multe știri despre Liga 1:

Mult-curtatul Andrei Chindriș, gafeurul de serviciu la FC Botoșani » Vinovat la aproape toate golurile primite de moldoveni!

Craiova, trasă pe dreapta după cazul de coronavirus din cadrul clubului + rezultatul testului lui Bergodi

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
farasportincazarma
farasportincazarma  •  21 Iulie 2020, 18:15

Ridicola intereventia apevistului abonat pe viata la popota cazarmii staliniste a armatei-CSA! Isi da el cu parerea, un rupator profesionit, tinut in spate de marele Belodedici, care prin plasament si tehnica a suplinit carentele rupatorului. Dupa ce a plecat Belo si a facut cuplu cu Iovan, atat la Drumetul cat si in teren, s-a vazut valoarea adevarata a lui Bumbi. Acum cei doi, dupa incercarari ratate de a fi antrenor, s-au refugiat in cazemata sovietica, asteptand pomana de la stat. Mult nu mai pot sta acolo pentru ca si in Romania ca si in toate tarile UE va trebui sa cada sandramaua sportiva militarizata care inghite anual 20 milioane euro!

pirucul
pirucul  •  21 Iulie 2020, 17:49

cat i-a promis hagi sa ii laude jucatorul?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează