FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO Adrian Iencsi, poveste din cantonament: „Când îi băteam la miuțe pe Rednic sau Sabău, săream gardurile!”

Articol de - Publicat joi, 14 septembrie 2023 10:15 / Actualizat joi, 14 septembrie 2023 13:38

Adrian Iencsi (48 de ani) este secundul lui Cristiano Bergodi la Rapid, echipă pentru care a jucat șapte sezoane și căreia i-a fost căpitan ♦ Fostul fundaș central își amintește cu plăcere de ani petrecuți în Giulești

- În primul tău mandat ca jucător la Rapid ați avut o generație tare bună atunci.
- Păi, Lobonț a fost și primul meu coleg de cameră la baza de la Pro Rapid și după Pancone, dar și Zeno Bundea. Formam un grup frumos, mergeam peste tot împreună și au fost cei mai apropiați. Oricum, noi aveam o relație foarte bună cu toți cei din echipă. Apoi, nea Mircea i-a adus pe Neluțu Sabău sau Mircea Rednic, colegi care ne apreciau și ne ajutau.

- Rednic a fost jucător la Rapid, apoi antrenor!
- Pe mine Rednic m-a ajutat în apărare, m-a învățat jocul, cum să mă poziționez. După aceea mi-a devenit antrenor. A fost o conjunctură frumoasă și utilă pentru Rednic. A ținut la mine pentru că vedea un jucător care poate face mai mult. Am avut parte de foarte mulți oameni de la care aveai de învățat. Chiar și de la Dănuț Lupu, care avea alt caracter.

- Lupu era un personaj aparte, copilul de suflet al lui Lucescu. 
- A venit la primul antrenament cu 12-15 kilograme în plus, dar a avut o ambiție extraordinară și le-a dat jos.

- Nu pot să cred!
- A muncit mult și-a devenit un om de bază. Nea Mircea îl știa și-l lăsa în libertatea lui. Avea regimul lui, iar dacă-l țineai mai strict nu reușeai. Ne lua și peste picior, la miuțe... Ne alerga pe teren când îi băteam.

- Cu cine făcea echipă?
- El era în echipă cu Rednic, Sabău, Iftodi, mai purisani... Când îi băteam, ne alergau, săream gardurile! Nea Mircea râdea de noi de pe margine. Am trăit ani spectaculoși la Rapid.

- În perioada ta la Rapid era inclusiv George Copos.
- A fost cel care m-a dorit foarte mult să mă aducă la Rapid și a făcut eforturi. Am avut o relație foarte bună cu el. Mereu și-a respectat contractul cu mine.

- Surprinzător! Ha, ha, ha!
- Era un tip zgârcit, dar niciodată nu rămânea dator jucătorilor, tot timpul erau mulțumiți chiar dacă existau și întârzieri. Când mai erau întârzieri și vorbeam cu dânsul, îl puneam să-mi semneze pe-o bucată de hârtie cu semnătura lui că-mi voi primi banii. Se ținea de cuvânt!

- Ai lucrat cu Copos, acum cu Dan Șucu. Cum sunt ei?
- Doi oameni foarte inteligenți, cu o eleganță specială, educație foarte bună, oameni de afaceri. Încă nu l-am cunoscut foarte bine pe domnul Șucu, dar dacă vom sta mai mult la echipă ne vom cunoaște și mai bine.

- Dar ca primă impresie?
- O persoană deosebită și-mi place că dă credit celor care se ocupă de partea fotbalistică. Plus că a creat două baze sportive extraordinare, iar stabilitatea financiară contează foarte mult.

Citește și:

Adrian Iencsi a recunoscut după 26 de ani: „Nu eram fericit că am semnat cu Rapid! Și Steaua a vrut să mă cumpere”
PRIETENII LUI OVIDIU
Adrian Iencsi a recunoscut după 26 de ani: „Nu eram fericit că am semnat cu Rapid! Și Steaua a vrut să mă cumpere”
Valeriu Argăseală, implicat într-un scandal-monstru: „Secunda aia cât am întors capul mi-a fost fatală” » „Hoţie în Berceni” a titrat Gazeta Sporturilor
PRIETENII LUI OVIDIU
Valeriu Argăseală, implicat într-un scandal-monstru: „Secunda aia cât am întors capul mi-a fost fatală” » „Hoţie în Berceni” a titrat Gazeta Sporturilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Normal
Normal  •  14 Septembrie 2023, 14:57

Super Sucu la Super Rapid !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează