FOTBAL  »  Superliga  »  CAZUL "VALIZA" ÎN JUSTIŢIE

Adrian Ilie a fost singurul care i-a zis "NU" lui Gigi Becali!

Adrian Ilie
Adrian Ilie

Articol de GSP - Publicat luni, 22 decembrie 2008 00:00

Adrian Ilie a refuzat să participe la strategia lui Gigi Becali de a stimula adversarele lui CFR Cluj


Din stenogramele cazului "Valiza cu bani" lipseşte un nume important care făcea parte din conducerea Stelei în momentul în care Gigi Becali a stimulat meci de meci, toate adversarele CFR-ului, totul culminînd cu ultima etapă, la meciul cu U Cluj. Adrian Ilie, care era manager general în Ghencea, e singura persoană din club care l-a refuzat pe Becali, atunci cînd acesta a spus că se va implica masiv în astfel de practici.

"Eu nu mă bag în aşa ceva. Eu am altă treabă la club, nu intru în chestii de genul ăsta", a fost mesajul lui Ilie către Becali. Chiar dacă patronul l-a sunat în mai multe rînduri, aşa cum a făcut şi cu Marius Lăcătuş, pentru a discuta chiar el cu anumite persoane, cu care era mai apropiat, de la diverse cluburi care urmau să joace cu CFR, Ilie a refuzat categoric de fiecare dată.

După izbunirea scandalului, pe 7 mai, Adrian Ilie a vrut să demisioneze. Deşi a spus că a intenţionat să plece imediat după meciul cu Dinamo şi nici pînă acum n-a dezvăluit de ce a dorit să renunţe, scandalul în care a intrat Steaua la vremea respectivă a fost unul dintre motivele care l-au împins să renunţe. A rămas la insistenţele lui Lăcătuş, însă a plecat după mai puţin de două luni, după ce a ajutat clubul în campania de transferuri.

I-a refuzat şi pe jucători
Adrian Ilie a fost la un moment dat tras la răspundere de jucătorii Stelei că nu adoptă strategia pe care o practica foarte des Mihai Stoica, aceea de a ataca meci de meci prestaţiile arbitrilor pentru a pune presiune pe "fluieraşi". S-a întîmplat după meciul UTA - Steaua 1-1. "Ce, arbitrul ne-a dezavantajat? Nu din cauza lui am pierdut şi nu voi face eu scandal împotriva lor doar aşa, de dragul de a pune presiune. Nu asta e treaba mea la club. Ce, dacă atac eu arbitrii, va juca mai bine echipa?" a fost replica lui Ilie.

Ce oameni din club s-au implicat

Lăcătuş - L-a asigurat pe Becali că va vorbi cu diverşi jucători de la UTA, dar şi cu patronul clubului, pentru a accepta stimulentele financiare

Argăseală - A intermediat dialogul Petre Marin - Gigel Coman şi s-a arătat încîntat atunci cînd Gigi Becali i-a spus că le va oferi o recompensă financiară celor de la U Cluj

Rădoi - L-a sunat pe Claudiu Răducanu pentru a se asigura că jucătorii Universităţii Cluj vor juca pentru banii Stelei

Petre Marin - A vorbit la telefon cu Gigel Coman, căruia i-a transmis să fie sigur că toţi jucătorii vor primi mulţi bani dacă o vor încurca pe CFR

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (32)
 •  13 Ianuarie 2009, 21:00

unul dintre idolii copilariei mele, si inca nu m-a dezamagit ... Respect pt Cobra !

 •  23 Decembrie 2008, 01:30

RESPECT A.Ilie. RESPECT GIGI BECALI (cazul valiza) CUM SA FIE INFRACTIUNE PREMIEREA? Voi nu ganditi..ROMANIA = Tara tuturor posibilitatilor.

 •  23 Decembrie 2008, 01:21

Stelistii adevarati nu se vor confunda niciodata cu ciobanii..si mai mult,Adi Ilie a scris istorie pt acest club,aducand valize cu bani clubului Steaua si nu umbland dupa jucatorii altor echipe ca sa-i premieze.Cinste lui !!!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează