FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - SPORTUL, DUMINICĂ, 21:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Adrian Ilie ar fi clacat dacă Becali era patron pe vremea lui: "Pe mine, Gigi m-ar fi distrus!"

Adrian Ilie, fost jucător la Steaua
Adrian Ilie, fost jucător la Steaua

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 aprilie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 08 aprilie 2012 14:57

Un fost mare fotbalist al Stelei, Adrian Ilie, a comentat modul în care tinerii fac faţă cu greu presiunii la care sînt supuşi de către Becali.

Citeşte şi: S-a schimbat moda » Steaua distruge cota fotbaliştilor!

"Dacă aş fi avut un patron ca Gigi Becali, atunci cînd am venit la doar 19 ani la Steaua, aş fi fost terminat! M-ar fi distrus psihic şi n-aş mai fi reuşit să am încredere în mine să fac ceea ce am făcut în tricoul Stelei", le-a spus Ilie celor din club chiar atunci cînd a activat ca manager la Steaua.

Adrian Ilie a evoluat în Ghencea în perioada 1993-1996, timp în care a cîştigat 6 trofee, a jucat de 3 ori consecutiv în grupele Champions League şi a marcat 28 de goluri în 85 de meciuri de campionat.

De-a lungul vremii, Gigi Becali a avut o serie de atacuri dure asupra jucătorilor care au trecut pe la Steaua, puţini fiind cei care au scăpat de gura patronului.

Citeşte mai jos o parte din declaraţiile făcute de Gigi Becali în legătură cu diverşi fotbalişti care au fost în Ghencea:

... despre Tibi Bălan, la meciul Steaua-FC Mioveni (1-0): "L-a scos pe Florin Costea care jucase bine şi l-a băgat pe Tibi Bălan. Pe băiatul ăsta nu ştiu dacă-l mai interesează fotbalul. Joacă numai în lehamite"

... despre Machado, la meciul Steaua-FC Mioveni (1-0): "Pe Machado l-am văzut acum prima dată, am jucat fără atacant, el n-a fost acolo, era din poveşti. Tatu nici el, iar Rusescu în bandă nu e locul lui acolo. A fost o aiureală"

... despre Chipciu, după amicalul cu Levski Sofia: "Am să vorbesc cu el personal să-i spun ca este un gest de vagabond. Dacă vrei să ajungi fotbalist, n-ai voie să faci aşa ceva. E un gest incalificabil, mai ales că era un meci amical! A făcut un gest de golan, de vagabond! Poate că are un comportament ascuns care ne va afecta. Acest gest mă pune foarte mult pe gînduri"

... despre Florentin Matei: "Hai să vedem dacă l-am scăpat prea uşor pe Florentin Matei. Cînd l-am luat pe Matei am zis că o să ajungă mare jucător, îi dădeam 35.000 de euro pe lună. Dacă asta ajunge fotbalist eu îmi tai capul. Nu s-a născut fotbalist, el s-a născut să jongleze mingea. Matei nu are nici forţă, nici viteză. Florentin Matei e moale, nu o sa ajungă fotbalist"

... despre fraţii Costea, după meciul Ceahlăul-Steaua (1-0): "Ăştia chiar sînt o glumă de jucători. Noi am avut doi măscărici în atac, nu doi jucători. Doi păcălici sînt ei, au ajuns de rîsul lumii. Cred că au uitat fotbalul, nu înţeleg. Dacă nici cu poarta goală nu o dai, la ce să te mai ţinem în echipă, chiar dacă te cheamă Florin sau Mihai Costea" 

... despre Tătăruşanu, după meciul cu Twente: "Acum, Brandan o să plece, o să rămînă Tătăruşanu şi o să îl distrug. Nu va mai apăra niciodată la Steaua. Nu sînt supărat că a greşit, dar ce am auzit, că face el revoltă. Spune el că vrea să doarmă în patul lui? O să doarmă mult şi bine. Argăseală să îmi caute alt portar, rezervă pentru Stanca.”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
flaviulucianr
flaviulucianr  •  09 Aprilie 2012, 00:52
Postat de flaviulucianr pe 09 Aprilie 2012, 00:40

mai erau Kily Gonzalez, argentinianul , o perioada a mai fost Ariel Ortega, tot argentinian si Benito Carboni

a castigat si titlul cu Valencia in editia 2001 -2002 cand a inscris de asemenea numeroase goluri, Campionat castigat impotriva lui Real Madrid la care jucau Zidane, Ronaldo, Raul, Figo, Roberto carlos, Cassilias etc. la Valencia venise intre timp si Pablo Aimar (acum joaca la Benfica e si un pic cam in varsta), care era extraordinar in accea perioada, a fost titular si in nationala Argentinei la Campionatul mondial din 2002. Ce jucator Adrian Ilie, fantastic...://www.youtube.com/watch?v=mBgzZ1OQPM4&feature=related asta e linkul despre Valencia campioana in editia 2001 - 2002.

flaviulucianr
flaviulucianr  •  09 Aprilie 2012, 00:40
Postat de flaviulucianr pe 09 Aprilie 2012, 00:23

mai era si fundasul nationalei Argentinei care a fost si capitanul nationalei intr-o vreme, parca la Campionatul Mondial din 2002, Ayala

mai erau Kily Gonzalez, argentinianul , o perioada a mai fost Ariel Ortega, tot argentinian si Benito Carboni

flaviulucianr
flaviulucianr  •  09 Aprilie 2012, 00:23
Postat de rowger pe 08 Aprilie 2012, 18:25

Imi aduca aminte ca o a jucat intr-un meci incredibil, ceva de genul Barcelona-Valencia 1-5 si a deschis scorul pe contraatac cu un sut din afara careului... nu am gasit nicaieri nici golul si nici rezumatul. Ce echipa facea cu Lopez, Mendieta, Canizares...

mai era si fundasul nationalei Argentinei care a fost si capitanul nationalei intr-o vreme, parca la Campionatul Mondial din 2002, Ayala

Vezi toate comentariile (30)
Comentează