FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Adrian Ilie explica

Articol de GSP - Publicat luni, 07 ianuarie 2008 00:00

Adrian Ilie a raspuns ieri acuzelor si criticilor la care a fost supus in ultimele zile

Managerul sportiv al Stelei a facut ieri primele declaratii in detaliu de la declansarea scandalului transferului chilianului Sebastian Pinto. A raspuns la toate acuzatiile, prima fiind sugerata chiar de Ionut Pirvu, reprezentantul in Romania al atacantului de la Universidad de Chile.
"Eu i-am propus jucatorul lui Lacatus, care mi-a spus ca e valoros, dar ca trebuie sa stie si Adrian Ilie. Cind acesta a aflat, a spus ca nu-l intereseaza, dupa care a inceput sa negocieze singur. El a vrut sa sara peste impresarii din Romania, dar nu stie ca daca transferul se facea, eu tot mi-as fi luat comisionul", a spus Ionut Pirvu, insinuind ca Ilie ar fi cautat sa redirectioneze plata comisioanelor.
In plus, Ilie a fost gasit raspunzator de fanii Stelei de proasta campanie de achizitii, intr-un sondaj pe stelisti.ro nu mai putin de 77 la suta dintre acestia exprimindu-si nemultumirea fata de managementul lui Ilie.

- Domnule Ilie, e adevarat ce a spus Pirvu, ca in cazul Pinto ati incercat sa evitati impresarii, sugerind ca ati fi vrut sa luati dumneavoastra respectivele comisioane?
- Cum sa sar impresarii, cind, de fapt, eu lucrez cu ei? Apoi, vreau sa stiti ceva. Pirvu mi-a trimis nu mai putin de 4 mesaje, in care scria ca el nu ar fi declarat ce a aparut in presa.

- Deci minte cind spune ca ati dorit sa inlaturati impresarii din afacerea Pinto?

- Eu un singur lucru i-am transmis lui Pirvu. Ca nu este autorizat sa-l reprezinte pe Pinto si o sa va si spun de ce. De exemplu, m-a sunat aseara un agent din Anglia si mi-a zis ca el mi-l propune pe Pinto! Sint foarte multi impresari care pretind ca reprezinta interesele unui fotbalist. Singurul agent oficial al chilianului este tatal jucatorului.
"Pinto nu este o prioritate"

- Ati vazut sau nu DVD-ul cu Pinto?

- Da, l-am vazut.

- si?
- Era pe masa lui Lacatus si m-am uitat impreuna cu Marius la el. E un jucator bun, insa nu putem sa-l transferam fara sa-l vedem la fata locului.

- Dar de ce nu ati mers in Chile? Campionatul s-a terminat pentru echipa lui Pinto pe 16 decembrie, la doua saptamini dupa ce Pirvu spune ca v-a dat DVD-ul.

- DVD-ul ne-a fost dat pe 15 decembrie. Pentru a putea sa-l urmarim in Chile trebuia sa ne fie propus in urma cu 3-4 luni. Oricum, am discutat personal cu tatal jucatorului.

- si?
- si transferul nu a fost ratat de Steaua din cauza lui Ilie, asa cum s-a scris. Eu am vorbit cu tatal lui si am trecut pe o foaie aspectele financiare. Daca totul era la faza de negocieri, cum se poate spune ca s-a ratat tranzactia? Accept sa se spuna despre mine ca nu stiu sa-mi fac treaba de manager, dar nu accept sa fiu jignit.

- Deci jucatorul va intereseaza?

- Da, dar nu este o prioritate pentru noi.

"Nu sint eu de vina ca unii
jucatori nu semneaza cu Steaua"

- Ati spus ca la dumneavoastra nu apar DVD-uri, ci poate la alte persoane din conducere. La cine ati facut trimitere?
- Multi oameni din Romania se uita la DVD-uri pentru a cauta jucatori, eu incerc, pe cit posibil, sa-i vad pe viu.

- Fanii sint nemultumiti de munca dumneavoastra. Cineva din club v-a reprosat ceva?

- Nu mi-a zis nimeni nimic, pentru ca nu eu sint de vina daca un jucator nu vrea sa semneze cu Steaua.

- Ati fost acuzat ca nu va intelegeati cu Hagi in privinta transferurilor, tocmai pentru ca el tinea sa aiba cuvintul decisiv. Adevarat sau fals?

- Nu discut de Hagi. Am vorbit la vremea respectiva despre aceasta chestiune, acum nu o mai fac.

"N-am mina libera la transferuri, in sensul ca pot face ce vreau cu banii clubului. Lucram in echipa. Eu vin cu propunerile, ne stringem cu totii, ne sfatuim si deciziile le luam impreuna"

"Nu regret ca am venit la Steaua. Daca am ales acest drum, merg pe el in continuare. Cind n-o sa mai fiu multumit de mine, voi face altceva"

"Puteam cistiga mai multi bani in meseria de impresar. Mi-era usor sa vin si sa propun Stelei jucatori, dar eu vreau sa fac lucruri mult mai importante la Steaua"


15 ani
a fost fotbalist Adrian Ilie la un nivel inalt, el evoluind, printre altele, la Steaua, Valencia, Besiktas si Alaves

17 luni
a durat activitatea lui Ilie ca impresar, mai exact in perioada ianuarie 2006 - mai 2007

7 luni
au trecut de cind fostul international este manager sportiv al Stelei

19 milioane de dolari
este averea lui Adrian Ilie, conform revistei Capital, el fiind pe locul 4 in topul celor mai bogati sportivi si antrenori romani

150 de mii de euro
este salariul anual pe care Adrian Ilie il incaseaza de la Steaua

"Mie imi place de Adrian Ilie pentru ca e un om foarte bun, dar si pentru ca are ochi la jucatori"

Gigi Becali

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează