FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Adrian Mihalcea e pregătit de orice: „Dacă vrei confort, nu ești aici la Dinamo” + anunț URIAȘ pentru jucători

Adi Mihalcea a fost prezentat oficial la Dinamo pe 12 martie
Adi Mihalcea a fost prezentat oficial la Dinamo pe 12 martie

Articol de - Publicat vineri, 24 aprilie 2020 12:40

Adrian Mihalcea (43 de ani), antrenorul lui Dinamo, a oferit un interviu în exclusivitate pentru GSP.RO, în care a abordat cele mai interesante subiecte ale momentului.

- Domnule Mihalcea, mai rezistați în carantină? 
- Voi mai puteți?! Acum, sunt la birou, la Săftica. Totul legal. Am treabă, lucrez, am atâtea de care trebuie să mă ocup. - Aveți vreo idee când ați putea reîncepe antrenamentele? 

- Aveți vreo idee când ați putea reîncepe antrenamentele? 
- Imediat după ce ieșim din starea de urgență. Cum s-a dat „verde", a doua, a treia zi, începem antrenamentele, organizat. Acum, lucrăm la niște norme de precauție.

Adrian Mihalcea, antrenor Dinamo: „E imposibil să ne antrenăm și să jucăm cu mască"

- Și cum vedeți revenirea? 
- Vom începe în grupe mici, rămâne de discutat detaliile, fiindcă acum vorbim vorbe. Îmi doresc să începem și câte două, trei, numai să începem. O să avem grijă, în rest, Doamne ajută! Nu știm cum va fi, să sperăm că va fi bine. O să păstrăm o distanță apreciabilă, ne vom adapta de la zi la zi.

- O să purtați măști de protecție? 
- Până când începem treaba, pe stradă... Dar e imposibil să alergi, să te antrenezi cu masca la gură. Eu am dat niște teste specifice în Italia, ca fotbalist, să mi se testeze capacitatea aerobă și anaeorobă, și mi-a fost foarte greu. Darămite să faci unul, două, nouă antrenamente intense. Ăsta nu mai e sport! Sau cum să iei în calcul că ai putea juca fotbal cu acea mască de protecție. Pe bune, nu suntem nebuni să credem că se poate.

Adi Mihalcea: „Dinamo e muncă și presiune, sunt pregătit"

- Ce părere aveți despre ideea preluării clubului de către un investitor spaniol ce-ar putea aduce un alt antrenor, se vorbește școlit la Real Madrid? 
- E treaba lor, sunt chestii legate de administrație. Eu chiar am vorbit cu Bogdan Bălănescu, ținem legătura permanent, despre echipă, despre pregătire, nu mi-a spus nimic vizavi de vreo schimbare. Eu mă ocup de munca mea de la echipă, nu am nicio problemă, nu îmi țin mintea ocupată cu o nebunie, că aș putea fi schimbată. Dacă e să se schimbe acționariatul și cei ce vor veni vor dori să lucreze cu alt antrenor, ce pot eu să fac?! Frate, Dinamo trebuie să redevină o forță, ăsta trebuie să fie obiectivul tuturor celor ce lucrează pentru club, fiecare să-și facă treaba bine atât timp cât e aici. Contează mai puțin cine e antrenor. Nu le numesc nici măcar speculații, nu mă concentrez pe asta. 

- Dar pe ce vă concentrați? 
- Îmi fac temele, am chestii de echipă, de logistică, de pus la punct. Treaba mea de antrenor e să pregătesc echipa. Atât. Nu să analizez ce se spune. Ce se întâmplă, dacă se întâmplă, este deasupra mea. Pe de altă parte, dacă nu ieșim din starea de confort și nu stăm sub presiune, nu vom crește, nu vom progresa. Dacă vrei confort, nu ești la Dinamo! Am stat și eu vreo 6-7 ani aici, la Dinamo e luptă, ești mereu sub presiune, așa trebuie să fie. Nu există liniște. Știu asta. Așa mă țin verde și concentrat. Dacă eram la Divizia C, nu mă băga nimeni în seamă.

Adi Mihalcea: „Jucătorii vor fi mulțumiți"

- Dacă ați vorbit cu șefii clubului, ați discutat și despre plata restanțelor salariale către jucători? Ei sunt foarte supărați. 
- Fotbaliștii au ținut legătura cu Bogdan Bălănescu, cred că se va rezolva problema aceasta până când reîncepem pregătirile. Astfel ca atunci când vom demara antrenamentele să lucrăm cu jucători mulțumiți, liniștiți, cu gândul doar la muncă și la fotbal. Nu cred că vor fi probleme nici cu obținerea licenței. Repet, nu sunt îngrijorat de nimic, nu mă gândesc la chestii negative. 

- Ați ținut legătura cu suporterii? Ei au cuvânt important de spus la echipă, la club chiar. 
- Am ținut legătura cu board-ul din Peluza Cătălin Hîldan, în tot acest timp, și salut inițiativa lor de a ne implica pe noi și pe jucători în a dialoga cu suporterii care au ajutat financiar Dinamo. Am susținerea lor, știu asta. Și ei vor să înceapă fotbalul cât mai curând. Vor fi alături de noi, ne-ai asigurat de acest lucru. Cel mai greu le va fi lor, imediat cum va debuta Liga 1, fiindcă mai mult ca sigur o perioadă se vor disputa meciurile fără spectatori în tribune. Dar, cumva, știu că ne vor fi alături. Suntem o familie, mi-am dat seama de asta acum, la greu, sesizând niște detalii. Asta e cel mai important, asta va face diferența.

„Simt o unitate indestructibilă la Dinamo. Și dacă va fi să fie gălăgie, discuții, mai știu eu ce, să fim inteligenți să nu lăsăm discordia în casa noastră"

 Adrian Mihalcea, antrenor Dinamo

3 lunide întârzieri salariale s-au acumulat în rândul jucătorilor dinamoviști

VIDEO Ioan Andone a dat noi detalii de la negocierile pentru vânzarea lui Dinamo

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Cum negociază în realitate Ionuț Negoiță » Nicolae Badea a dat cărțile pe față: „Totul pică și pare ceva neserios!”

„Câini” până la FCSB » Imnul oficial al lui Dinamo, cântat de doi jucăt

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
creeperno999
creeperno999  •  24 Aprilie 2020, 23:12

E mai bine daca vine spaniolul

 •  24 Aprilie 2020, 19:33
Postat de skins_berceni pe 24 Aprilie 2020, 19:04

Pai e tactica care caractrizeaza acest club inca de la infiintare...de aceea sunt caini, de aceea se cred haita...dar nu de lupi.

Isi dau gigistii cu parerea?? Mai bine s-ar da pe derdeluș. Ca decat sa tii cu fc5b, mai bine te dai prin masina de tocat ca ca re ze...

skins_berceni
skins_berceni  •  24 Aprilie 2020, 19:04
Postat de Vinereanu Ion pe 24 Aprilie 2020, 14:50

Nu va face nimic la Dinamo,nu uitați când a spus ca el cu contra și au atins obiectivul sunt la baraj,tactica lui este apărare cu cât mai mulți apoi minge aruncată și poate o ieși ceva,nu are scheme tactice ,e zero barat ca antrenor

Pai e tactica care caractrizeaza acest club inca de la infiintare...de aceea sunt caini, de aceea se cred haita...dar nu de lupi.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează