FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

OFICIAL Marius Croitoru a plecat de la FCU Craiova » Mititelu a început căutările pentru noul antrenor: „Mi-au venit multe propuneri pe WhatsApp”

Adrian Mititelu i-a decis viitorul lui Marius Croitoru
Adrian Mititelu i-a decis viitorul lui Marius Croitoru

Articol de - Publicat luni, 10 octombrie 2022 21:30 / Actualizat marti, 11 octombrie 2022 07:58

Adrian Mititelu, finanțatorul lui FCU Craiova 1948, a confirmat pentru Gazeta Sporturilor, la aproximativ două ore de la finalul partidei cu Chindia, 0-1, că a luat act de decizia lui Marius Croitoru și că îi va aproba demisia tehnicianului de 42 de ani. Ulterior, despărțirea a fost oficializată pe profilul oficial de Facebook al oltenilor.

Croitoru anunțase după eșecul cu Chindia (0-1) că nu intenționează să mai continue în Bănie, considerându-se vinovat pentru ultimele rezultate ale juveților, deși beneficia de sprijinul ultrașilor din Peluza Sud 1997. A lăsat-o pe FCU Craiova pe locul 10, cu 15 puncte după 13 etape, adică în afara obiectivului setat la începutul sezonului.

Marius Croitoru a plecat de la FCU Craiova

„I-am aprobat demisia lui Marius Croitoru. Nu mă așteptam să nu termin campionatul cu el. Încerc să aduc un antrenor de top”, a spus Mititelu pentru GSP.ro.

Pe banca oltenilor, Marius Croitoru a contabilizat, în campionat, patru victorii, trei remize și șase înfrângeri, precum și un succes în play-off-ul Cupei României. Lăudat inițial pentru stilul său pozitiv, ofensiv, antrenorul a pierdut sprijinul conducerii după ultimele trei etape, în care FCU a strâns un singur punct și, pe deasupra, inclusiv jocul a lăsat de dorit. 

Marius Croitoru, declarații tranșante: „E nevoie de un șoc! Nu pot să stau să-mi bat joc de sentimentele acestui om”
FCU CRAIOVA - CHINDIA 0-1
Marius Croitoru, declarații tranșante: „E nevoie de un șoc! Nu pot să stau să-mi bat joc de sentimentele acestui om”

Până când patronatul îi va găsi un înlocuitor lui Marius Croitoru, alb-albaștrii se vor pregăti pentru meciul cu Botoșani sub comanda lui Paul Răducan, instalat în august în funcția de director tehnic al echipei, și a secundului Florin Drăgan.

Întrebat dacă s-a gândit la un posibil înlocuitor, Mititelu a spus la „Digi Sport Special”: „Eu nu pot să aduc pe oricine, nu vreau pe cineva mediocru. M-am săturat de aceiași antrenori care se tot plimbă pe la toate echipele. N-am nicio idee, deja mi-au venit multe propuneri pe WhatsApp”.

FCU Craiova a anunțat oficial plecarea lui Croitoru

🚨 𝐁𝐑𝐄𝐀𝐊𝐈𝐍𝐆 𝐍𝐄𝐖𝐒 🚨 În urma discuțiilor purtate după înfrângerea cu Chindia Târgoviște, Marius Croitoru a reziliat de...

Publicată de Fotbal Club Universitatea 1948 pe Luni, 10 octombrie 2022

Lucrurile sunt foarte clare. Eu sunt răspunzător pentru rezultat, singurul vinovat sunt eu. Nu pot sta să-mi bat joc de oameni, de banii acestei familii. O să am o discuție cu nea Adi Mititelu. Trebuie un șoc la echipă. Cum noi ne-am pierdut încrederea, e clar că lucrurile nu sunt OK. Iar eu nu stau unde lucrurile nu sunt OK.

- Marius Croitoru, după eșecul înregistrat în fața Chindiei

Croitoru avea sprijinul ultrașilor!

Marius Croitoru, pe care finalul meciului cu Chindia îl găsise îngândurat pe banca de rezerve, a mers apoi în apropierea peluzei. Liderii galeriei au discutat preț de câteva minute cu tehnicianul lui FCU, însă nu i-au solicitat acestuia demisia. Dimpotrivă, fanii i-au transmis că nu sunt mulțumiți de atitudinea jucătorilor și l-au aplaudat pe antrenorul instalat în vară.

În schimb, Adrian Mititelu, omul numărul unu în club, a fost înjurat de ultrași, semn că alegerea fanilor era una clară:  își doreau ca Marius Croitoru să fie menținut la echipă, iar influența patronului să scadă.

VIDEO Adrian Mititelu la ora adevărului, despre relația cu antrenorii: „Stați puțin, să fim sinceri. Credeți că eu nu mă bag?”

Citește și alte știri de actualitate: 

Marius Croitoru, declarații tranșante: „E nevoie de un șoc! Nu pot să stau să-mi bat joc de sentimentele acestui om”

VIDEO Chindia dă lovitura cu FCU Craiova! 3 victorii în 3 meciuri pentru Toni Petrea. Clasamentul ACUM

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (57)
koukourigou
koukourigou  •  11 Octombrie 2022, 12:29

Daca as fi antrenor, n-as veni la mititelu fara o clauza de reziliere de 250.000E si as sta nemiscat indiferent ce jocuri s-ar face in jurul meu. Poate ca nici Croitoru n-a plecat cu mana goala, ca nu mi se pare a fi un prost. Dar Ajica merita tras in teapa pentru ca este o mediocritate care a avut noroc de niste bani si crede ca i-a facut pentru ca e destept.

razesul
razesul  •  11 Octombrie 2022, 10:48
Postat de tivireli pe 10 Octombrie 2022, 23:01

Demisia nu este un act unilateral. Trebuie aprobata de conducator.

asa o fi la olteni, in restul Romaniei: Codul Muncii, art 81: (1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz. (2) Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă. (3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia. [...]

ucv1948
ucv1948  •  11 Octombrie 2022, 10:44

Ce bine ca Universitatea Craiova a scapat de aceasta familie. Aceasta familie este groparul Craiovei.

Vezi toate comentariile (57)
Comentează