FOTBAL  »  Superliga  »  U CRAIOVA

Adrian Mititelu, încă un proces contra celor de la U Craiova: "Să-și schimbe de urgență noul nume obținut ilegal"

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Articol de GSP - Publicat joi, 02 august 2018 20:33

Adrian Mititelu, patronul clubului U Craiova 1948, echipă din Liga a 3-a, a intentat un nou proces celor de la CSU Craiova, echipa din Liga 1.

Mititelu anunță că a atacat decizia clubului din Liga 1 prin care și-a schimbat denumirea din CS U Craiova în U Craiova 1948 Club Sportiv. Acesta este de părere că schimbarea numelui a fost făcută ilegal și abuziv, fiind la fel ca a echipei sale. Potrivit lui Mititelu, procesul ar urma să dureze între 6 și 9 luni.

"Am introdus acțiune la Tribunalul Dolj pentru obligarea pârâtei Club Sportiv U Craiova Sa (devenită U Craiova 1948 Club Sportiv) să-și schimbe de urgență noul nume obținut ilegal la Registrul Comerțului Dolj! Astfel, pârâta, în mod abuziv, și-a schimbat numele într-o denumire identică cu a Societății Sportive în cadrul căreia activează FCU, respectiv U CRAIOVA 1948 SA. Acțiunea se întemeiază pe prevederile fără echivoc, din legea 26/1990.

Avocații estimează o durată de timp de circa 6-9 luni pentru o soluție definitivă.

Totodată am depus o nouă plângere în dosarul penal aflat pe rolul DNA structura centrală, dosar ce are ca obiect toate faptele ulterior deciziei de excludere din 20 iulie 2011"
Adrian Mititelu pe contul său de facebook


32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
10207202405083487
Nanu Daniel  •  03 August 2018, 20:16

Punem pariu ca in 3 ani booveanul face din nou burta ? Omul e plin de matze iar matzele cer mancare... :)

titiduru22
titiduru22  •  03 August 2018, 16:52

Arde-i pe pesedisti Mititelulu !!!

sorinvision
sorinvision  •  03 August 2018, 14:48
Postat de suporterucv pe 03 August 2018, 13:24

In mare ai dreptate, vreau doar sa te corectez putin, pt ca lucrez in domeniu... Similar cu ce se intampla la Steaua/FCSB, aici avem MEN (Min Ed Nat). In subordinea acestui minister au functionat si functioneaza in continuare Universitatea din Craiova (ca institutie de invatamant superior), precum si Clubul Sportiv Univ Craiova (ca si club sportiv universitar, asa cum se intampla in toate marile centre universitare din tara). Aceste doua entitati sunt precum ”copiii” Min Ed Nat. Ei bine, pana in 1991 echipa de fotbal Stiinta a activat sub tutela Clubului Sportiv Univ Craiova, care e drept, se afla atunci in subordinea institutiei de invatamant. Actualmente nu mai exista o relatie de subordonare intre cele doua entitati, sunt pur si simplu paralele (dar repet, ambele in subordinea MEN). Ca atare, pe logica spetei de la Steaua/FCSB, palmaresul (pana in 1991) ar trebuie sa fie in dreptul MEN. Acum, vom vedea in viitor daca acest palmares va fi atribuit Clubului Sportiv Univ Craiova (CSU), care de altfel a si castigat in instante marca (numele, insemnele) sau Universitatii din Craiova, ca si institutie de invatamant. Personal cred ca se cuvine CSU, pt ca echipa functiona sub tutela directa a acestuia.

In opinia mea palmaresul de pana in 1989 trebuie sa fie NETRANSMISIBIL si sa ramane pe veci al Universitatii din Craiova, iar numele sa poata fi folosit de echipa care face performata in orasul din Banie, indiferent a cui este echipa. Numai in Romania poate o persoana fizica, sau un SRL sa foloseasca acelasi nume ca si o institutie de invatamant. Da institutia de invatamant numita Universitatea Craiova pe poate lasa sa-i folosesti numele, dar doar atat. Rotaru sau Mititelu ar putea sa fie proprietari al numelui Universitatea Craiova, doar daca l-ar cumpara si institutia de invatamant si-ar schimba numele in L'ecole de Craiova. Incercati sa mergeti la Torito si sa incercati sa infiintati o universitate numita Juventus Torino. Raspunsul va fi scurt, nu se poate pentru ca Torino exista deja o entitate care poarta acest nume. In Balkanika se poate insa sa existe o institutie de invatamant numita Universitatea Craiova, dar si o echipa de fotbal cu acelasi nume dar cu alt proprietar. Sunt curios daca mai sunt astfel de cazuri pe planeta.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează