FOTBAL  »  LIGA 2  »  CRAIOVA

UPDATE // FOTO Cum arată noua siglă a Craiovei lui Mititelu » Nu mai poate folosi numele „Universitatea Craiova”!

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 septembrie 2020 12:24 / Actualizat vineri, 25 septembrie 2020 21:00

FC U Craiova 1948, echipa din Liga 2 deținută de Adrian Mititelu, a primit o lovitură importantă în războiul cu rivala din oraș, CS Universitatea Craiova.

UPDATE - Clubul lui Adrian Mititelu va folosi o nouă siglă

Așa arată noua siglă a clubului patronat de Adrian Mititelu, odată cu primirea interdicției de a utiliza numele de „Universitatea Craiova”.

UPDATE // FOTO Cum arată noua siglă a Craiovei lui Mititelu » Nu mai poate folosi numele „Universitatea Craiova”!

Știrea inițială - Echipa din Liga 2 nu mai poate folosi numele de „Universitatea Craiova”!

Formația din Liga 2 a anunțat pe contul de Facebook că nu mai are dreptul de folosire al numelui „Universitatea Craiova”. Decizia aparține Curții de Apel București, iar echipa lui Mititelu susține că e o măsură provizorie, până la soluționarea fondului dosarului dintre Adrian Mititelu și Clubul Sportiv Universitatea Craiova. 

Astfel, începând de acum, echipa din Liga 2 va juca sub numele de „U Craiova 1948” și va folosi denumirile de „FC Universitatea, Fotbal Club Universitatea 1948”, „FCU 1948”, „FCU Craiova 1948” şi „Leii din Bănie Craiova”.

 Astazi, Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca masura provizorie pana la solutionarea fondului in dosarul ce priveste marca UNIVERSITATEA CRAIOVA, proces in care ne judecam cu Clubul Sportiv de Drept Public Universitatea din Craiova ca nu mai avem voie sa folosim denumirea de “UNIVERSITATEA CRAIOVA” !

 Prin urmare, ne vom conforma sentintei instantei de judecata, chiar daca o consideram nedreapta si absurda.Aceasta solutie a instantei nu afecteaza calitatea noastra de succesor al fostei FC UNIVERSITATEA CRAIOVA, fostei UNIVERSITATEA CRAIOVA, fostei STIINTA CRAIOVA, fostei UNSR CRAIOVA !De asemenea, aceasta solutie nu afecteaza dreptul nostru exclusiv de a folosi simbolul sectiei de fotbal si anume “LEUL” si celelalte insemne adiacente care au fost folosite exclusiv de catre echipa de fotbal.

Pana la terminarea acestui proces pe fond, vom evolua in campionat sub denumirea U CRAIOVA 1948 in principal, si vom folosi in secundar, denumirile de FC Universitatea, Fotbal Club Universitatea 1948, FCU 1948, FCU Craiova 1948 si Leii din Banie Craiova.

Mai facem precizarea faptului ca, sentinta provizorie obtinuta de catre clubul lui Badea are la baza o sentinta a ICCJ prin care clubul lui Badea a castigat dreptul exclusiv de a folosi numele de UNIVERSITATEA CRAIOVA, dar care nu a luat in calcul procesul cu privire la palmares pe care l-am castigat ulterior si care urmeaza sa fie transat irevocabil pe 15 octombrie. Dupa transarea irevocabila a procesului cu palmaresul urmeaza reformarea sentintei in ceea ce priveste numele de UNIVERSITATEA CRAIOVA!
– comunicat FC U Craiova 1948

CS Universitatea Craivoa are marca, nu și palmaresul! 

  • Chiar dacă actualul club din Liga 1 a obținut denumirea clubului istoric, acesta rămâne în palmares cu un singur trofeu, Cupa României din 2018, conform deciziei definitive și irevocabile dată de Curtea de Apel anul trecut (DETALII AICI)
  • În același timp, actualul club al lui Adrian Mititelu, FC U Craiova 1948, care e în Liga a 3-a, nu are în palmares nimic, fiind o grupare înființată în 2017, pe o nouă societate;
  • Clubul FC U Craiova, dezafiliat în 2011 de FRF și intrat în faliment, ar fi de fapt deținătorul palmaresului istoric (4 titluri și 6 Cupe). Nu există o decizie în instanță care să ateste acest lucru, dar în același timp această afirmație nici nu a fost contestată în vreun tribunal până acum. 

VIDEO Ionuț Rada a vorbit despre situația celor două echipe din Bănie

Citește mai multe știri din Liga 2: 

EXCLUSIV Un antrenor a lăsat-o fără replică pe Anamaria Prodan: „S-a blocat puțin, a zâmbit și a zis «OK»”

Război pe vulturul vișiniu » AFC Rapid, clubul din Liga a 4-a, mută în Comitetul Executiv împotriva echipei din Liga a 2-a

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (83)
addytzu
addytzu  •  02 Octombrie 2020, 00:14
Postat de Adrian Addryano pe 28 Septembrie 2020, 17:30

"Societatea Fotbal Club Universitatea 1948 S.A finanțează și patronează echipa de fotbal cu același nume fiind continuatoarea și deținătoarea palmaresului istoric al acestei echipe înființată în anul 1948 care s-a reorganizat de-a lungul timpului reorganizări impuse de lege,de regulamentele forurilor internaționale și de noile realități socio-economice". Adevărul juridic tranșat definitiv și irevocabil de instanțele judecătorești dar și de comisiile forurilor internaționale:FIFA și UEFA (TAS).#stiintasuntemnoi.

Da,ai mare dreptate.Si Glasgow Rangers s-a reorganizat.Si Napoli și Parma sau Petrolul Ploiești.Dar din ligile inferioare.Legea și regulamentele îți permit acest lucru.

george_br
george_br  •  29 Septembrie 2020, 13:23
Postat de pittt pe 29 Septembrie 2020, 11:58

Nu stiu cat e de moral, dar regulamentul FRF si statutul acesteia se modifica oricand cu votul membrilor FRF si e absolut legal. Si tot ce se stabileste prin votul membrilor e legal ca de aia e asociatie. Asa a fost trecuta si FCU in alta serie ca sa se lupte la promovare cu echipele alea din comunele din Ardeal. Asa s-a stabilit si promovarea in liga a 2-a a acesteia desi mai erau o gramada de meciuri de jucat. Prin votul membrilor. Faptul ca o societate dispare prin faliment nu se voteaza.

Observ ca macar cu jumatate de gura accepti si tu ca e ceva putred cu modificarea statutului. Cat despre legalitate... la cate matrapazlacuri cu acoperire legala se fac in tara asta... Au schimbat astia ditamai Codul Penal ca sa-si acopere magarii colosale, ce mai conteaza un amarat si minuscul statut de federatie sportiva?

george_br
george_br  •  29 Septembrie 2020, 13:13
Postat de pittt pe 29 Septembrie 2020, 11:58

Nu stiu cat e de moral, dar regulamentul FRF si statutul acesteia se modifica oricand cu votul membrilor FRF si e absolut legal. Si tot ce se stabileste prin votul membrilor e legal ca de aia e asociatie. Asa a fost trecuta si FCU in alta serie ca sa se lupte la promovare cu echipele alea din comunele din Ardeal. Asa s-a stabilit si promovarea in liga a 2-a a acesteia desi mai erau o gramada de meciuri de jucat. Prin votul membrilor. Faptul ca o societate dispare prin faliment nu se voteaza.

Una-i una si alta-i alta. Situatiile pe care le compari sunt profund diferite. Una e sa modifici statutul cu dedicatie, ca sa poata o anume echipa sa promoveze si alta e sa organizezi pe criterii geografice seriile competitionale. Esti atat de sigur ca plasarea FCU in alta serie a Ligii a 3-a a fost facuta cu dedicatie? Ce te face sa crezi ca nu reusea sa promoveze in seria in care fusese anterior? Cat despre promovarea fara meciuri in retur.... hai sa fim seriosi! Echipa a defilat in tur, si-a asigurat un avans foarte mare(13 pct)... chiar crezi ca ca aveati vreo sansa sa va bucurati de vreun fiasco? Plus ca mai era si Bacaul in cauza..

Vezi toate comentariile (83)
Comentează