FOTBAL  »  Superliga  »  ANIVERSARE

Adrian Mutu #45, la ceas aniversar: „Am rămas cu mari prietenii, dar și cu trădări” + Faza pe care nu poate s-o uite și vrea să o retrăiască: „Buffon a avut noroc”

Adrian Mutu_Instagram
Adrian Mutu_Instagram

Articol de - Publicat luni, 08 ianuarie 2024 12:34 / Actualizat luni, 08 ianuarie 2024 16:48

Adrian Mutu a împlinit 45 de ani și încă păstrează amintirea acelui penalty irosit la Euro 2008, cu Italia (1-1)

Adrian Mutu a împlinit astăzi 45 de ani. După ce s-a despărțit de Neftchi Baku, "Briliantul" este liber de contract. Ultimele zile și le-a petrecut în familie, alături de soție, Sandra, și de fiul lor, Tiago. Antrenorul încearcă să treacă peste un moment dificil din viața sa, moartea mamei sale, Rodica, în preajma Crăciunului.

Îl recunoști? Adrian Mutu voia ca el să-i joace rolul vieții într-un film! Imaginea virală postată de pe vremea când era fotbalist
FOTBAL
Îl recunoști? Adrian Mutu voia ca el să-i joace rolul vieții într-un film! Imaginea virală postată de pe vremea când era fotbalist

Am strâns de toate în fotbal. Ca în orice activitate care se întinde pe o perioadă lungă, ai parte de tot felul... Am rămas cu mari prietenii, dar și cu trădări sau lucruri mai puțin plăcute din partea amicilor. Așa e în viață, una caldă, una rece. Nu poate să fie totul numai armonie și înțelegere, că nu trăim în basme.

Adrian Mutu

Penalty-ul care-l sâcâie din 2008 încoace

Sărbătoritul zilei a povestit de mai multe ori în interviurile acordate Gazetei Sporturilor un detaliu care-l sâcâie și după atâția ani. Este penalty-ul irosit în fața lui Buffon, în România - Italia (1-1), la Euro 2008.

"Aș trage cu sete direct pe centru sub bară penalty-ul ăla de la Euro 2008 contra lui Buffon. Sunt convins că dacă băteam atunci Italia și mergeam mai departe, reușeam o performanță mare. Dar lucrurile sunt cum sunt și nu are rost să trăim cu regrete. Așa a fost să fie", a mărturisit actualul antrenor.

35de goluri a marcat Mutu în 77 de selecții la prima reprezentativă a României, numărul 1 all-time alături de Gheorghe Hagi

Golgheterul all-time al „tricolorilor”, alături de legendarul Gică Hagi, a povestit că ar vrea să retrăiască acel moment, dacă s-ar mai putea.

În partida de la Zurich, România și Italia au remizat, 1-1, după golurile lui Mutu, respectiv Panucci. „Tricolorii” puteau obține o victorie memorabilă, o calificare din faza grupelor, dar și să trimită acasă campioana mondială de la acel moment, însă Buffon a apărat, în minutul 81, penalty-ul executat de Mutu.

Meciul Adrian Mutu - Gianluigi Buffon: „El a avut noroc, eu ghinion”

"Ce meci aș vrea să retrăiesc? Hmmm. N-am unul în particular. Poate acel episod cu penalty-ul de la Euro. Poate aș schimba execuția... Deși ideea în sine nu a fost greșită. Știam că Buffon mă cunoaște de la Juventus și din Serie A.

Am zis să dau pe mijloc, sus, ideea mi s-a părut corectă, doar că execuția n-a ieșit cum voiam. Mingea s-a dus la semiînălțime, iar Buffon a avut și noroc! L-a lovit (balonul) în picior și-n mână. El a avut noroc, eu ghinion", a rememorat Adrian.

La echipa națională am dat mereu tot, am fost mereu onorat să joc pentru tricolor. Sunt mai mult decât onorat să fiu golgheterul all-time, alături de marele Gică Hagi, am scris niște pagini importante din istoria fotbalului românesc.

Adrian Mutu

VIDEO Bogdan Lobonț, surprins de stilul lui Adrian Mutu: „Mă uitam la el și la Rădoi, e ciudat!”

Citește și alte știri:

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Frate, frate, dar fotbalul e pe bani! U Cluj îi dă lovitura lui Dinamo

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA „Grădina Toleranței” într-o lume nebună, nebună, nebună! O biserică, o moschee și o sinagogă în aceeași curte: cine a făcut nunta aici

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Newman
Newman  •  08 Ianuarie 2024, 14:25

Ce noroc ca soarta i-a acordat o vacanta.Sper sa fie de cativa ani ca sa aiba timp sa rememoreze toate succesele.Rog echipele din superliga sa nu il deranjeze!

Van_Basten
Van_Basten  •  08 Ianuarie 2024, 13:58

Si totusi, ce aveai cu ospatarii?!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează