FOTBAL  »  Superliga  »  REMEMBER

Adrian Mutu a împlinit 41 de ani » Dezvăluirile lui Cristi Borcea despre relația cu Mutu: „Am luat contractul, l-am pus în seif și i-am spus asta” + originea poreclei „Briliantul”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 ianuarie 2020 15:41

Adrian Mutu, viitorul selecționer al naționalei U21, a împlinit astăzi 41 de ani. Cap de afiș în presa din toată lumea cât timp a fost fotbalist, Mutu rămâne unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului românesc, dar și o inepuizabilă sursă de povești. 

În urmă cu un an, Cristi Borcea, fostul finanțator de la Dinamo, povestea cum i-a întins o mână de ajutor lui Mutu într-un moment delicat al carierei.

„A început sezonul în trombă, în 1999/2000, dădea goluri pe bandă rulantă și, după un hat-trick, m-a sunat Giovanni Becali să mă ia la înjurături. El zicea că dacă mai dă ăla vreun gol, nu-l mai transferăm niciodată. De ce? "Ăla dă prea multe goluri și n-o să creadă nimeni din Occident că sunt pe bune!", spunea Giovanni. 

Se vorbea atunci că sunt aranjamente în România și exista riscul ca Inter Milano și alte echipe interesate de el să creadă că dă golurile la mișto", a mai dezvăluit Borcea. 

După episodul Chelsea, cu "cazul Cocaina", în 2004, Borcea l-a adus pe Mutu să se antreneze cu Dinamo, după ce fusese expulzat de la Londra. 

„I-am semnat un contract pe 5 ani cu câte un milion de euro pe an, care era colosal și pentru vremurile alea. Am luat documentul semnat de amândoi, l-am pus în seif și i-am zis: „Adi, tu să ai garanția că orice s-ar întâmpla, ești aici, la Dinamo, ești apreciat și nu trebuie să ai grija zilei de mâine! Dacă-ți găsești mai bine, du-te și asta e!”. 

Era o garanție că are contract pe 5 ani și nu rămâne pe drumuri. Un bine mai mare cine să-i facă?! Era nebunia mea, feblețea mea, Mutu ăsta! Iar după câteva săptămâni, a semnat cu Juventus Torino, asta pentru că a fost mereu un fotbalist prea bun pentru România”, a spus Borcea. 

„Porecla «Briliantul» o are de la Gigi Nețoiu, de fapt de la prima lui soție, Luchi, pe care a luat-o inima când a văzut cât investește «Comandantul» pentru transferul lui Mutu. 600.000 de dolari în 1999 era o avere” -  Cristi Borcea

Vezi și: 

Adrian Mutu a împlinit 41 de ani » „Briliantul” povestește momentele de referință din carieră: „Antonio Banderas ar putea juca rolul vieții mele” + cum a ratat transferul la Real Madrid

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează