FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Adrian Mutu, favoritul lui Neluțu Varga pentru a-l înlocui pe Dan Petrescu! Patronul recunoaște: „Îl vreau”

Neluțu Varga, patron CFR Cluj
Neluțu Varga, patron CFR Cluj

Articol de GSP - Publicat luni, 30 noiembrie 2020 09:27 / Actualizat luni, 30 noiembrie 2020 09:58

CFR Cluj se va despărți de Dan Petrescu (52 de ani), antrenorul alături de care a cucerit trei titluri la rând în Liga 1. Înlocuitorul dorit de Neluțu Varga, patronul echipei, este Adrian Mutu (41), selecționerul echipei naționale de tineret.

Eliminarea din Cupa României a ardelenilor a reprezentat picătura care a umplut paharul pentru Neluțu Varga, patronul lui CFR Cluj. La scurt timp după meciul de aseară cu Poli Iași, scor 0-1, acesta a declarat pentru Fanatik că „ne-am despărțit de Dan Petrescu”. Ștefan Gadola, acționar minoritar, a dezvăluit la GSP Live că despărțirea nu a avut încă loc, însă este doar o chestiune de timp până ce aceasta se va înfăptui. 

Adrian Mutu, dorit în locul lui Dan Petrescu

Neluțu Varga a început deja să lucreze la găsirea unui înlocuitor al „Bursucului” și l-a identificat pe Adrian Mutu drept candidatul perfect. Varga a declarat pentru sursa citată că „Vom aduce rapid antrenor… Eu îl vreau pe Mutu, am încredere în Adi… dar vom vedea”.

„Briliantul” este legat de echipa națională de tineret în prezent, pe care a calificat-o la EURO 2021 după ce a condus ultimele 4 jocuri din campania de calificări. Imediat după meciul cu Danemarca U21 (scor 1-1) de acum aproximativ două săptămâni, care le-a asigurat calificarea tinerilor „tricolori” la EURO, Mutu a declarat că își dorește să rămână acolo și că nu a purtat vreo discuție oficială cu reprezentații lui CFR Cluj.

„Eu sunt un băiat care spune dacă se întâmplă ceva. Îmi doresc să rămân aici, la echipa națională. Nu am primit nimic oficial de la CFR, nu a fost niciodată vreo discuție. Voi mizați pe faptul că am o relație bună cu conducerea clubului, dar așa am și cu conducerea Craiovei, cu Mihai Rotaru, și nu sunt acolo.

Hai să vedem ce se întâmplă de acum încolo. Oamenii de fotbal încep să mă vadă și pe mine, cum lucrez ca antrenor, și își vor forma o părere. Nu e grabă, sunt la început de drum, am răbdare. Vreau să acumulez cât mai multă experiență, să trec prin situații ca cea din această seară, pentru că nu e chiar așa ușor pentru inimă”, spunea Mutu la conferința de presă.

Înainte de aventura de pe banca echipei naționale, Mutu a mai condus-o pe FC Voluntari timp de 11 meciuri în 2018, precum și echipa a doua a clubului Al Wahda, din Emiratele Arabe Unite.

VIDEO. Ce spune Adrian Mutu despre plecarea la CFR Cluj

Citește mai multe știri despre Dan Petrescu la CFR Cluj:

Dan Petrescu, copleșit de eliminarea din Cupa României: „Va fi o noapte albă, bagajul e făcut”

Dan Petrescu rezistă! Acționarul lui CFR Cluj a dat cărțile pe față în direct: „Trebuie să se retragă demn”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
parpalache
parpalache  •  30 Noiembrie 2020, 16:44

Mutu?E la ordinele lui Annamaria!Asta ar insemna vasalizarea CFR catre baskan-ul din Pipera!Daca acest Varga nu i s-o fi inchinat deja!Numai asa s-ar explica demiterea lui Dan Petrescu, pentru ca pe CFR nici in anii trecuti nu i-a interesat cupa,fiind eliminati prematur!

reteleanu
reteleanu  •  30 Noiembrie 2020, 14:07

imi dau si eu cu parerea: adi mutu lucreaza bine cu jucatori tineri, unde faima lui de fost mare jucator actioneaza. la fel cam ca si amicul lui, contra. adica e mai degraba motivator. la un vestiar atat de impanat cu veterani pe care nu-i impresioneaza nimic, cum e la cfr... dar, ma rog, sunt banii clujenilor, e treaba lor.

sibelius
sibelius  •  30 Noiembrie 2020, 13:25
Postat de dora pe 30 Noiembrie 2020, 13:14

A mai incercat si Gigi la Steaua cu finul Radoi antrenor si nu a mers. Pe bune, poti sa ii compari, ca oameni si ca fotbalisti, pe Mutu si pe Pirlo ?

Poti sa compari CFR cu Juventus?

Vezi toate comentariile (19)
Comentează