FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Burcă? Jucătorii? Cine ar trebui să plece de la Dinamo? Campionul din 2007 a dat verdictul: „Dacă gândești așa, mai bine nu mai vii deloc”

„Câinii” bâjbâie prin întuneric, iar retrogradarea le suflă iar în ceafă. Cine-i va salva? Sursă foto: Facebook@ Dinamo București +17   FOTO
„Câinii” bâjbâie prin întuneric, iar retrogradarea le suflă iar în ceafă. Cine-i va salva? Sursă foto: Facebook@ Dinamo București

Articol de - Publicat marti, 14 noiembrie 2023 17:32 / Actualizat marti, 14 noiembrie 2023 17:43

Fost campion cu Dinamo, Adrian Ropotan, 37 de ani, a analizat pentru GSP.ro situația actuală a fostului său club. Ajuns între timp pe banca Dunării Călărași, club pe care-l pregătește în tandem cu Marius Alexe, „Ropo” și-a spus punctul de vedere cu privire la sezonul groaznic al roș-albilor.

Ropotan e de părere că, înainte de orice, nou-promovata a mizat pe o strategie eronată în pauza competițională din vară. 

„Daca mă întrebi pe mine, lucrurile trebuiau făcute altfel la Dinamo și schimbate cumva în momentul în care era perioada de transferuri. Atunci trebuia făcută o strategie. Dar Dinamo nu trebuia să ajungă în situația asta. Faptul e consumat acum”. 

Gata cu liniștea! Le-au cerut demisiile lui Ovidiu Burcă și Andrei Nicolescu: „Opriți mascarada! Plecați!” + informație-bombă de culise: „Sunt pregătiți să vină”
DINAMO
Gata cu liniștea! Le-au cerut demisiile lui Ovidiu Burcă și Andrei Nicolescu: „Opriți mascarada! Plecați!” + informație-bombă de culise: „Sunt pregătiți să vină”

Adrian Ropotan: „Te bucuri că ai promovat, apoi retrogradezi iar... Parcă nu ăsta e spiritul lui Dinamo!”

Fostul campion cu roș-albii a adăugat:

„Când lucrurile merg rău, toți vor veni să dea în tine, să te țină acolo jos. Ești Dinamo, nu prea ai parte de susținere din altă parte. Dacă tu nu te susții singur, există o problemă! Nimeni altcineva n-o s-o facă. 

Dacă ajungi să te bucuri că ai promovat și apoi retrogradezi la loc, ca să promovezi din nou după aceea... Parcă nu ăsta e spiritul lui Dinamo!”. 

Cei care au fost cândva dinamoviști vor rămâne așa. Vedem ce fac cei care se dau acum dinamoviști, nu e ușor...

- Adrian Ropotan

Adrian Ropotan se uită către oamenii din birourile de la Dinamo: „Dacă n-ai stabilitate, degeaba!”

Dacă tentația multora dintre oamenii de fotbal apropiați de „fenomenul Dinamo” e să arate cu degetul spre antrenor sau nucleul de jucători, Ropotan privește lucrurile altfel. Fostul mijlocaș consideră că incertitudinea de birouri a afectat bunul mers al echipei.

„Am zis de prima oară, de când am mai vorbit despre acest subiect. Eu nu am văzut cu ochi buni ce s-a întâmplat acolo (n.r. - la vârful clubului). Dacă nu ai stabilitate... Vin șapte investitori, de fapt nu mai vin, au plecat... Dacă n-ai stabilitate, degeaba! Priviți, intervine deingrigolada după două-trei rezultate proaste.

Burcă? Jucătorii? Cine ar trebui să plece de la Dinamo? Campionul din 2007 a dat verdictul: „Dacă gândești așa, mai bine nu mai vii deloc”
Ropotan, în centru, în perioada Dinamo // foto: Imago Images

Dacă mă întrebi pe mine, i-aș da credibilitate lui Burcă. Am avut niște discuții cu el, știu ce vrea, știu ce parcurs vrea să aibă, știu ce vrea să implementeze. Dar când nu-ți merge echipa și intră într-o vrie din care nu poți s-o scoți... Poate veni oricine, situația nu se schimbă. 

Dar sunt de părere că pauza competițională va schimba mersul lucrurilor. Știu ce pasiune pune Ovidiu Burcă. Și eu sunt antrenor, știu câtă pasiune se pune și care e implicarea. Dar sunt momente dificile în viața unei echipe, când, într-adevăr, nu-ți mai iese nimic. Orice ai face, ești într-o pasă proastă și e nevoie de un declic”. 

Adrian Ropotan e alături de Burcă: „Știu ce încearcă să implementeze”

Ropotan și-a continuat analiza:

E greu și să schimbi 25 de jucători. Pe cine schimbi și pe cine ai putea aduce? E o lamă cu două tăișuri. Se poate schimba ceva sau nu? Să nu uităm că lotul ăsta a avut și ceva rezultate, să ne gândim și la «barajul» jucat cu FC Argeș.

Însă e clar, e foarte grea situația, având în vedere că celelalte echipe de deasupra ta încep să câștige. E o situație foarte grea! Eu am văzut stilul de joc și ce încearcă să implementeze Ovidiu, e un stil de joc plăcut ochiului, știu ce vrea să joace. Vrea să joace fotbal, ceea ce vreau și eu, vrea să rămână cu ceva după experiența asta. 

Dinamo - Poli Iași / foto: Raed Krishan
Dinamo - Poli Iași / foto: Raed Krishan
Dinamo - Poli Iași / foto: Raed Krishan
Dinamo - Poli Iași / foto: Raed Krishan
Dinamo - Poli Iași / foto: Raed Krishan
+13 FOTO

Poate Dorinel Munteanu nu face un joc spectaculos la Oțelul, dar are un grup de la care știe ce să ceară. Antrenorii cu viziune, cum e Ovidiu, vor să scoată maximum din jucători. Asta vrea să facă el, să ridice nivelul. 

Am fost jucător, acum sunt antrenor, știu cum stau lucrurile și nu vreau să dau nici în unii, nici în ceilalți. 

Știu că e o perioadă foarte dificilă, mai ales că ești la Dinamo... Dar niciodată nu te poți gândi, fiind la acest club, că «vreau să mă clasez un loc mai sus decât cei care cad în „B”». Dacă gândești așa, mai bine nu vii deloc”, a mai afirmat Ropotan, în interviul acordat Gazetei.

VIDEO Discursul lui Ovidiu Burcă, după eșecul lui Dinamo cu Universitatea Craiova

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Legenda lui Dinamo îi ia apărarea lui Ovidiu Burcă: „E un antrenor foarte bun, e documentat. Ce poate face cu jucătorii ăștia?”

Pândește postul lui Burcă? Atac la antrenorul lui Dinamo: „Ce transferuri? Nu jucătorii sunt problema”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
rocky3
rocky3  •  15 Noiembrie 2023, 00:39

Așteptăm cu interes și părerea lui Dan Alexa! Oare Chirurgul ce zice de Burcă? ;)

gojgaru
gojgaru  •  14 Noiembrie 2023, 23:52
Postat de RobertMoro1975 pe 14 Noiembrie 2023, 21:55

Burcă este un antrenor foarte slab . Are a treia cea mai slabă apărare din SuperLigă . Lasă-ne Burcă te rugăm , te implorăm , lasă-ne .

Multe goluri s-au luat din cauza contructiei din careu cu pasele alea stupide la portar .

Vezi toate comentariile (11)
Comentează