FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA

Adus liber la Poli, Sorin Ghionea va începe returul în formula de start » Direct titular

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 februarie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 12 februarie 2011 18:45

Dusan Uhrin e convins că Timişoara va avea mult de cîştigat de pe urma experienţei fundaşului central.


Axul central al defensivei va fi punctul forte al Timişoarei pentru returul campionatului. Dusan Uhrin a aplaudat ideea conducerii de a-l aduce pe Sorin Ghionea (31 de ani), susţinînd că Poli va avea doar de cîştigat după înregimentarea jucătorului, care a evoluat ultima oară la FC Rostov. "Pentru noi era un compartiment unde existau destul de multe probleme, chiar dacă aveam un număr mare de jucători. Sorin este un jucător matur, nu este un copil pe care va trebui să îl creştem. Este un jucător care ne poate ajuta imediat pentru că a avut parte de bătălii importante în cariera sa", a explicat Dusan Uhrin.

Tehnicianul timişorenilor l-a urmărit pe Ghionea şi în perioada în care fundaşul juca pentru Steaua. "Un jucător cu o asemenea experienţă poate să aducă doar plusuri la echipă. La Steaua a jucat foarte bine şi a avut parte de meciuri tensionate în competiţiile europene. Este un fotbalist care a fost convocat şi la echipa naţională şi sînt convins că se va acomoda foarte repede la Timişoara", a concluzionat Uhrin, care a spus că nu este îngrijorat de numărul mare de fundaşi pe care Poli îi are în lot: "În afară de Mera, nu cred că va mai pleca nimeni. Avem nevoie de toţi jucătorii pe care îi avem la dispoziţie".

Scutaru şi Luchin reprofilaţi
Cum pe axul central timişorenii se vor baza pe Cisovsky, Burcă şi Ghionea, soarta lui Scutaru şi Luchin pare deocamdată neclară. Scutaru ar urma să fie trecut în banda stîngă, unde ar lupta pentru un loc de titular cu Ignjatijevici, iar Luchin ar fi ales ca titular al postului de fundaş dreapta, Helder fiind urcat în linia mediană. În cazul lui Scutaru, bănăţenii iau în calcul şi varianta unui împrumut.

Ignjatijevici s-a înţeles cu Poli
După ce oficialii bănăţeni au ajuns la un consens cu Steaua Roşie Belgrad, Nikola Ignjatijevici a aterizat ieri la amiază la Timişoara, unde a susţinut un prim antrenament sub comanda preparatorului fizic Mihai Alexandru. Imediat după şedinţa de pregătire, Ignjatijevici a fost "convocat" de Gheorghe Chivorchian, cei doi discutînd ultimele detalii ale contractului. "Cuvintele lui Vladimir Petrovici au contat foarte mult în alegerea mea. Vreau să le mulţumesc celor de la Steaua Roşie şi în special antrenorului Robert Prosinecki pentru că mi-au dat această posibilitate de a merge mai departe. Steaua Roşie va rămîne mereu în sufletul meu", a spus Ignjatijevici, la despărţirea de Steaua Roşie Belgrad.

Trei variante pentru Mera
Dacă nu va ajunge la o înţelegere cu Dinamo, Ioan Mera mai are două variante din Liga I. Fundaşul timişorenilor ar putea fi împrumutat la Unirea Urziceni sau Victoria Brăneşti, în acest caz bănăţenii păstrînd drepturile federative asupra jucătorului. O decizie finală în privinţa viitorului lui Mera se va lua în debutul săptămînii viitoare. Oficialii bănăţeni preferă totuşi un împrumut în detrimentul cedării definitive la Dinamo, aşa cum solicită Ioan Andone.

Ando se ia de Iancu
Ioan Andone nu a rămas indiferent după ce Marian Iancu l-a taxat pe Lucescu în urma selecţiei făcute la echipa naţională: "Oamenii de fotbal provoacă mereu, iar Marian Iancu face la fel. Trebuie să facă nişte cursuri de antrenori pentru a comenta ce fac alţii. Să-şi vadă de lungul nasului şi de echipa lui! Încep să rîd cînd vorbeşte la televizor, n-am ce să discut cu el despre fotbal. Iancu nu este un om prost pentru că altfel nu reuşea la Timişoara, dar vorbeşte prea mult", a spus Andone în apărarea lui Lucescu jr.

Astăzi, amical cu Bocs
Echipa antrenată de Dusan Uhrin va întîlni astăzi formaţia maghiară Bocs KSC. Partida va debuta la ora 14 şi se va juca pe terenul II din incinta complexului "Dan Păltinişanu". Timişorenii au jucat la Debrecen cu aceeaşi formaţie, scorul fiind de 4-0 în favoarea alb-violeţilor. La partida de astăzi este aşteptat să debuteze şi Sorin Ghionea.


- După ce au fost sîcîiţi de accidentări uşoare, Luchin şi Scutaru vor reveni la antrenamente începînd de luni
- Jucătorii convocaţi la echipele naţionale au primit liber pînă luni de la tehnicianul Dusan Uhrin
- Poli II a remizat pe teren propriu, 1-1 cu Flacăra Făget într-un meci amical. Golul bănăţenilor a fost marcat de Fuchs.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează