FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA

Alarmă în atac » Uhrin este îngrijorat de vîrfurile Timişoarei

Dusan Uhrin
Dusan Uhrin

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 februarie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 04 februarie 2011 12:34

Atacanţii bănăţeni au marcat doar un singur gol din acţiune în stagiul spaniol


Un capitol forte în tur, ofensiva Timişoarei a suferit în perioada de pregătire. Cifrele din partidele amicale disputate în stagiul de la Marbella certifică: un singur gol din acţiune marcat de atacanţi. "Ne-am creat multe ocazii pe care le-am ratat însă cu mare uşurinţă. Nu am arătat disciplină în joc şi am complicat fazele inutil de foarte multe ori. Atacanţii trebuie să dea gol, de aceea se află în teren. Singurul atacant care a marcat a fost Popovici, în meciul cu Arka Gdynia", a punctat Dusan Uhrin. Nici Popovici nu e un atacant pur, el fiind un mijlocaş ofensiv de bandă dreaptă.

Pe lîngă Popovici, dintre jucătorii cu profil ofensiv, doar Zicu şi-a mai trecut numele pe lista marcatorilor în amicalele din Spania. Machedonul a punctat cu Dnepr Dnepropetrovsk, dar din penalty. Cu un total de 4 goluri marcate în ultimele 5 meciuri de pregătire, Uhrin nu este deloc mulţumit de aportul ofensivei. "Sînt mulţumit de cantonament, de unele aspecte pe care le-am realizat acolo, dar nu sînt deloc mulţumit că atacanţii nu marchează. Sper să remediem acest defect pînă la startul returului", a atenţionat Uhrin.

3 goluri din acţiune a marcat Poli în cele 5 meciuri de pregătire din Spania

57 de goluri a marcat
Poli în sezonul 2007-2008 cu Uhrin antrenor, avînd cel mai bun atac din Liga 1

Ce atacanţi are la dispoziţie Uhrin
Nume Vîrstă Goluri în Liga 1
Dorin Goga 26 ani 25 goluri
Lukas Magera 28 ani 16 goluri
Tossaint Ricketts 23 ani debutant
Mircea Axente 23 ani 11 goluri
Stefan Nikolici 20 ani 1 gol
Gueye Mansour 25 ani 24 goluri

Ce a făcut atacul lui Poli în tur
Mingi jucate 784
Pase finalizate 414
Mingi recuperate 97
Mingi pierdute 336
Pase de gol 19
Şuturi pe poartă 53

Rezultatele lui Poli din amicale
Poli - Bocs KSC (Ungaria II) 4-0
Poli - Young Boys Berna (Elveţia I) 0-0
Poli - Lech Poznan (Polonia I) 0-2
Poli - Arka Gdynia (Polonia I) 3-1
Poli - Sparta Praga (Cehia I) 0-0
Poli - Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina I) 1-3

Susţinere pentru Zicu
Oficialii lui Poli îl sprijină moral pe Ianis Zicu, care şi-a pierdut mama în urmă cu cîteva zile. "Zicu are 27 de ani şi este un jucător matur. S-a integrat bine în echipă şi sînt mulţumit de evoluţiile lui. Este datoria noastră să-l ajutăm să treacă acum peste momentele dificile", a spus Marian Iancu.

Satisfăcut de concurenţă

Patronul Iancu e mulţumit de lotul de jucători pus la dispoziţia lui Uhrin. "Este important că nu a plecat nimeni de la echipă şi au venit alţi jucători noi. Îmi doresc să avem o concurenţă cît mai mare. Cei care au venit trebuie să se bată pentru un loc de titular pentru că nu este deloc uşor să intri într-o echipă care nu a prea dezamăgit. Presiunea va fi mare pe primii 18 jucători", a punctat Iancu.

INBOX
Testele cu Young Boys şi Sparta Praga l-au satisfăcut pe Dusan Uhrin. "Cele mai bune meciuri au fost cele cu Young Boys şi Sparta Praga, pentru că au fost adversari puternici. Este de notat că am cîştigat cu Arka, dar meciul cu Dnepr l-am pierdut mult mai uşor, mai ales că am avut multe ocazii", a explicat Uhrin.

Timişorenii au revenit aseară de la Marbella şi au primit liber două zile.

Poli va mai juca patru amicale pînă la startul returului, primul urmînd să se dispute pe 8 februarie, cu Banat Zrenjanin, în deplasare.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează