FOTBAL  »  Superliga  »  ALBA IULIA - ASTRA 2-1

Alba Iulia a obţinut primele trei puncte din retur în faţa Astrei

Razvan Dilbea, Dilbea, Alba Iulia
Razvan Dilbea, Dilbea, Alba Iulia

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 martie 2010 00:00

Ca şi retrogradată, Unirea a cîştigat primele puncte din retur cu golurile "închizătorului" Dîlbea şi stoperului De Sousa

Astra a mizat pe toate punctele la Alba Iulia, în faţa unei echipe ce venea după un record negru: 7 înfrîngeri consecutive. Dar Unirea a dominat, copios chiar, startul de joc. Jovanovici a trimis "peste" din centrul careului, apoi Dîlbea a expediat o ghiulea formidabilă de la 30 de metri, aproape de vinclu, 1-0 (17)!

Şarjele spre poarta lui Miron au continuat, prahovenii nu jucau nimic, dar au primit un ajutor incredibil. Dîlbea i-a dat pur şi simplu mingea lui Takayuki, japonezul a sprintat şi l-a executat fără probleme pe Rotaru, 1-1 (28).

Ardelenii s-au aruncat peste adversari. Jovanovici a centrat, iar De Sousa a plasat mingea la colţ, cu capul, 2-1 (39). Astra şi-a fixat pe 16 metri adversarul, dar tot Alba a fost aproape de gol: "cap" Jovanovici, reţinut pe linie de Miron (60). Bucurică a întîrziat şutul şi a fost blocat (72), după care Olah a tras incredibil de la 25 de metri şi din nou Miron a scos (80). În prelungiri, Vitinha a fost faultat de Arias, dar Dîlbea a ratat penalty-ul!

4 luni au trecut de la ultima victorie a Unirii în Liga I: 3-1 cu Oţelul, pe 20 noiembrie 2009

- Patronul Astrei, Ioan Niculae, şi fostul finanţator al Unirii, Emanoil Savin, şi-au făcut spectaculos intrarea pe stadion. Cei doi au venit cu elicopterul, aterizînd pe terenul 2.
- Ionuţ Bălan a încasat ieri al 4-lea cartonaş galben şi va fi suspendat pentru meciul cu FC Vaslui, de runda viitoare.
- La 39 de ani, portarul Gabriel Rotaru i-a suflat definitiv tricoul de titular lui Cornel Cernea. Ex-stelistul are puţine şanse să continue din vară la Unirea.
- Carando a marcat din foarfecă pe finalul jocului, dar "centralul" a anulat corect golul, pe motiv de fault la portar.
- Astra a cerut penalty la ultima fază a jocului, cînd Bălţoi l-a faultat pe Gussev (90Ă4). Napoli s-a repezit la Haţegan, indicînd că faultul a fost în careu, nu pe 16 metri! Reluările TV au arătat însă că arbitrul a avut dreptate.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează