FOTBAL  »  LIGA 1  »  PREZENTARE

Alba Iulia se întoarce în Liga I după 4 sezoane. Află totul despre echipă!

Articol de - Publicat luni, 15 iunie 2009 00:00

FC Unirea Alba Iulia s-a înfiinţat în anul 1924, prin fuziunea Clubului Sportiv Alba Iulia cu echipa Liceului Mihai Viteazul Alba Iulia. La început a purtat denumirea de „Unirea Mihai Viteazul”. După 10 ani de la fondare participă la prima ediţie a Diviziei B, unde ocupă locul 6. Se menţine în a doua divizie până în 1939, când retrogradează, pentru a reveni apoi în Divizia B în anul 1942.

Anul 1988 vesteşte începutul unei noi ere fotbalistice la Alba Iulia. Unirea devine în următorii ani o forţă la nivelul ligii secunde din România, astfel că în sezonul 1990/1991 reuşeşte cea mai mare performaţă de până atunci a clubului. Echipa condusă din teren de senzaţionalul Neluţu Popa elimină pe Steaua Bucureşti în sferturile Cupei României, pentru ca apoi să cedeze în semifinale în faţa Universităţii Craiova, după o dublă memorabilă (0-4 la Craiova şi 3-0 la Alba Iulia).

În sezonul 1993/1994 FC Unirea Alba Iulia este aproape de o promovare istorică în Divizia A, însă ocupă doar poziţia secundă, fiind devansată cu 7 puncte de către FC Maramureş Baia-Mare.

Sezonul 2005/2006 găseşte echipa din nou în a doua ligă fotbalistică a ţării. Declinul continuă, astfel că la finalul campionatului FC Apulum Unirea Alba Iulia retrogradează din nou, ocupând poziţia a 13-a. În vara anului 2006, formaţia albaiuliană revine la numele de FC Unirea Alba Iulia şi cumpără locul formaţiei Oltchim Rm. Vâlcea. Astfel, startul sezonului 2006/2007 o găseşte pe FC Unirea din nou în Liga a II-a. Încheie acest sezon pe locul 4, la fel ca şi cel următor


Primul "11" din ultimul meci
Curileac - I. Bălan, Poverlovici, Pistol, Bucurică - Selagea, Dîlbea, C. Cristea - S. Costea, G. Grozav - B. Verdeş

Adrian Falub - antrenor principal
"Nu vreau să fac aprecieri asupra nimănui, trebuie felicitaţi jucătorii pentru ceea ce au reuşit în acest sezon. Au dat dovada faptului că sînt fotbalişti în adevăratul sens al cuvîntului, caractere puternice şi sper să ne descurcăm cît mai bine în Liga I. Avem puţin timp să ne pregătim de noul sezon, vrem să urmăm modelul Unirii Urziceni, care a reuşit lucruri extraordinare într-un timp foarte scurt!"

Staff tehnic
Antrenor principal - Adrian Falub
Antrenor secund - Francisc Dican, Adorian Himcinshi
Antenor cu portarii - Adrian Bicheşi
Medic - Dorin Iubaş
Masor - Petru Ruja

Staff administrativ
Preşedinte - Marian Sarmeş
Preşedinte executiv - Nicolae Lupu
Director Sportiv - Florin Brumaru

 

Playtech: BOMBĂ! Diana Șoșoacă sfidează TOT! Cum a intrat în restaurant, fără certificat verde! Chelnerița a rămas MASCĂ: 'Ce e aia?!'


Comentarii (10)
 •  22 Iunie 2009, 12:56

Lasa CeFeRistul ca mai mult nu-i duce capul pe bietii gazetari. Mie mi-ai sters 2 commenturi pana acuma, in care am vorbit cat se poate de frumos. Problema e ca adevarul doare, iar adevarul e ca acest articol e PLAGIAT!!! Copiat cuvant cu cuvant de pe site-ul oficial -> UnireaFC.ro

 •  20 Iunie 2009, 17:03

Bei mitiiiicilor eu am scris mai jos LIGA MITIIICILOR iar voi atzi cenzutat cuvantul!VI RUSINE SA VI SE ZICA MIIITIIIIICI PAI CE SA FACI DACA ASTA SUNTEZI!

 •  20 Iunie 2009, 16:58

O sa vedetzi acuma ce bine i sa fii o echipa din ardeal in liga miticilor!sper sa se realizeze imprumuturile copiilor de la C.F.R pentru ca momentan nu au loc la CFR din cauza concurentzei!si pe langa asta mai tre sa mai creasca un pic dar sper ca la voi sa faca un sezon bun si atunci se va schimba!si asa faceau garagatza ca nu joaca la echipa mare acum au ochazia sa demonstreze de ce sunt instare si va asigur ca is destul de competentzi,mai ales Traore si Kone.BAFTA MULTA SI NERVI TARI!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează