FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Primul nume care desființează alegerea Craiovei: „Ce rezultate a avut Bergodi în România? O eroare capitală!”

Cristiano Bergodi a fost numit astăzi oficial noul antrenor al Craiovei
Cristiano Bergodi a fost numit astăzi oficial noul antrenor al Craiovei

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 mai 2020 16:36

Universitatea Craiova l-a anunțat în mod oficial pe Cristiano Bergodi (55 de ani) ca înlocuitor pentru Corneliu Papură. Italianul a semnat contractul, valabil până în vara lui 2021, iar conducerea clubului oltean i-a urat bun venit pe site-ul său.

Unul dintre oamenii care au lucrat cu Bergodi în România nu e foarte încântat, din perspectiva Craiovei, de alegerea pe care a făcut-o clubul condus de Mihai Rotaru. E vorba despre Constantin Zotta, cel care a fost președinte la Rapid, în 2007, atunci când Bergodi a fost „principal" în Giulești.

Constantin Zotta despre numirea lui Cristiano Bergodi la Craiova: „Aș fi ales alt antrenor”

„Ce rezultate a avut el în România? Eu aș fi ales un antrenor care să știe să câștige trofee, aici e vorba despre o echipă care are astfel de obiective, nu una care luptă să evite retrogradarea sau să se claseze pe la mijlocul clasamentului", a spus Zotta.

În plus, faptul că Bergodi va veni în România din Italia, zonă roșie în pandemia COVID-19, și automat va fi nevoit să intre în carantină instituționalizată pentru 14 zile, e văzut de Zotta ca un detaliu esențial. 

Este o eroare capitală pe care cei de la Craiova au făcut-o. Era esențial ca noul antrenor să fie lângă jucători, să simtă echipa, să-i cunoască. Cum să stai departe timp de două săptămâni. Mi se pare că era principalul criteriu care trebuia luat în calcul, mai ales în această conjunctură", a mai spus Zotta. 

Fostul arbitru și președinte de club vede însă și partea plină a paharului pentru Bergodi: „Dacă vă uitați și îi analizați parcursul în România, aproape peste tot a avut rezultate și a făcut treabă în prima parte a mandatului, imediat după ce a preluat echipa. Acum, prima parte va coincide cu finalul de campionat, în care Craiova chiar are șanse la titlu, sunt doar 4 puncte de liderul CFR, s-ar putea să fie o mutare câștigătoare. A la long însă, nu cred că e o soluție, fiindcă, la fel, dacă ne uităm în trecut, n-a prea reușit pe termen lung pe nicăieri. Chiar și ultima lui experiență, la Voluntari. A preluat echipa într-o situație disperată, a făcut treabă repede, după care, dacă nu-l dădeau afară, cred că Voluntari ar fi fost principala candidată să retrogradeze".

Primul nume care desființează alegerea Craiovei: „Ce rezultate a avut Bergodi în România? O eroare capitală!”

Constantin Zotta, fost conducător al Rapidului

Bergodi, care are 55 de ani și jumătate, a pregătit 7 echipe în Liga 1, FC Național, CFR, Rapid, Poli Iași, FCSB, ASA Tg. Mureș și Voluntari. A câștigat un singur tofeu, Supercupa cu Rapid, în iulie 2007.

A fost inamic public în Craiova: „Și acum mă mai strigă ”Trădătorule” oamenii din Craiova”

Citește mai multe știri despre Craiova:

Aduce Cristiano Bergodi titlul în Bănie? Secretele italianului: „L-am văzut cum lucrează, poate să facă performanță”

Culisele demisiei lui Papură de la Craiova! Momentul în care a luat foc și l-a sunat furios pe Mihai Rotaru

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
111855873007282
Un Timisorean  •  09 Mai 2020, 08:27

O fi el italian, dar nu-ti garanteaza succesul. Nu-l vad un antrenor de titlu. Prin lasarea la vatra a lui Papura si aducerea lui Bergodi cred ca Rotaru s-a pacalit de doua ori, mai intai tehnic si apoi , financiar. ....................dar sint banii lui.

dansy
dansy  •  08 Mai 2020, 18:19

Eroare incredibila a celor de la Universitatea.Craiova nu avea nevoie de adormitul ala de Bergodi.Pare foarte detasat de tot ce se intampla in jurul sau.La craiova era nevoie de unul cara da cu biciul si care stie spiritul oltean.D-le Rotaru esti praf.Eu unul nu mai pot sa tin cu aceasta echipa condusa de un om lipsit de profesionalism.

steauanuefcsb
steauanuefcsb  •  08 Mai 2020, 18:18

zota? Si la asta ii cereti parerea?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează