FOTBAL  »  Superliga  »  AMFB

Alegerile Titi-Taka :D » Scrutinul pentru desemnarea noului șef de la AMFB a fost rupt din Caragiale

Articol de - Publicat sambata, 30 ianuarie 2016 00:00

De-a lungul unei ședințe-marton, de cinci ore și jumătate, peste 100 de delegați au transformat Adunarea Generală într-o comedie spumoasă. Marian Lumânare l-a învins pe Ion Toma cu 53-47 în turul doi de vot

Locul lăsat liber în fruntea fotbalului bucureștean de Vasile Avram, încarcerat în dosarul "Mită în elicopter", a fost ocupat joi seara de Marian Lumânare, 51 de ani, președinte la Comprest (L4). Adunarea Generală de la AMFB a fost însă un adevărat circ, iar Caragiale ar fi găsit în sală materie primă din belșug pentru o nouă piesă savuroasă. Cei peste 100 de inși s-au contrat nonstop, au țipat, s-au agitat, iar replicile și scenetele pline de umor involuntar au mai descrețit frunțile războinice.

De la dezbateri lingvistice menite să găsească forma corectă între "scrutatori" și "scrutători", adică cei care numără voturile, pînă la chemarea unor body-guarzi să evacueze un delegat mai guraliv și stoparea lor intempestivă cînd erau pe punctul să-l înhațe pe "vinovat", nimic n-a lipsit din folclorul fotbalului colorat al Capitalei. Nervii s-au întins la maximum după două ore și jumătate de haos, la capătul cărora invitații au rămas cu aceeași ordine de zi, după ce aproape că se încăieraseră pentru a lua în discuție demiterea Comitetului Executiv și dezafilierea cluburilor din Ilfov.

Momentele cele mai haiose au venit însă pe final. Înainte de vot, cînd trebuia să țină discursul de 5 minute, Marian Lumânare a trebuit să se uite o perioadă neputincios la certurile din sală, oprite însă la un moment dat de un mucalit: "Gata, ți-ai ținut speech-ul, treci la loc!". Pentru ca show-ul să-l definitiveze vicepreședintele FRF, Octavian Goga. La strigarea prezenței, șeful AJF Brașov a stîrnit hohote de rîs cînd l-a chemat pe "Titi Taka", de fapt numele unui club de juniori, AS Tiki-Taka! Iar apoi, la apelul celor de la Chelsea București, a citit numele literă cu literă, românește, ieșind un minunat "kielsea"! ;)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
powersteaua
powersteaua  •  31 Ianuarie 2016, 18:15

nu acest om a castigat algerile, ci baboia. este cel care a stiut unde sa apese. intotdeauna relatiile sint mai importante decit niste vorbe sau echipamente aruncate in ochii votantilor.

1547073728940253
Costandachi Cristian  •  30 Ianuarie 2016, 14:01

Aceasta asa zisa adunare generala a fost de fapt o salata de varza. Acest simulacru de adunare generala va fi invalidat de justitie intrucit nu au fost respectate o multime de prevederi ale roaf sau statutului. Am sa va dau un exemplu graitor, la aceste alegeri au votat structuri sportive afiliate ilegal la amfb, care activeaza in prezent in alte judete, in timp ce un nr.de 25 de structuri sportive ce activeaza in competitia bucuresteana ce au si platita taxa de afiliere.unii de 3 ani nu si-au putut exercita acest drept.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează