LIGA 1  ·  ÎNTÂLNIRE

Alertă de grad zero la Comisia Europeană: "Fotbalul românesc este pe lista neagră! Sunt foarte multe abuzuri și vom avea probleme majore"

Miercuri, 29 Noiembrie 2017

Dumitru Costin, secretarul general al AFAN (Sindicatul fotbaliştilor din România) a participat zilele acestea la Comitetul sectorial pentru fotbal care a avut loc la Comisia Europeană de la Bruxelles din Belgia.

La această întâlnire au participat mai mulți reprezenți de la UEFA, dar și trimișii celor mai importante cluburi de fotbal din lume.

"S-au discutat două subiecte importante. Transpunerea în normele interne ale fotbalului românesc și despre contractul cadru al jucătorului profesionist. Aici, România a fost pe lista neagră pentru că suntem printre puținele țări care nu vor să transpună această normă! Este o ambiguitate legislativă și nu avem contracte de muncă pentru fotbaliști. Iar asta poate aduce probleme majore! Tot sportul românesc se face pe prestări servicii, dar o să-și pună Fiscul în cap și o să-i amendeze și pe ei și pe cluburi! Conducătorii sportului românesc nu susțin așa cum și-a asumat UEFA și zona patronală", spune Dumitru Costin pentru Observator Antena 1.

Acesta a anunțat că în perioada următoare vor urma mișcări importante pentru implementarea unor reguli clare chiar și în ceea ce privește transferurile de jucători și modul în care obțin venituri impresarii acestora care participă la vânzarea fotbaliștilor: "S-a adoptat o declarație comună pentru toți partenerii, în frunte cu UEFA. În prima jumătate a anului viitor se vor introduce niște norme privitoare la creșterea transparenței și a modului în care operează agenții de jucători astfel încât să se evidențieze în mod clar condițiile juridice și mai ales partea financiară. Modul în care se obțin venituri din intermedieri de jucători. Pentru că sunt foarte multe abuzuri!".Andreea Antonescu a sunat la 112 și a anunțat că este sechestrată. Incredibil ce au descoperit polițiștii când au ajuns la apartament

Libertatea

Comentarii (24)

mosvasile  •  29 Noiembrie 2017, 18:16

Dumitru Costin asta...In loc sa se ocupe de problemele sindicalistilor-modificarile la Codul fiscal,prin care salariatii sunt obligati sa-si plateasca singuri asigurarile,daca vor pensie si asigurari de sanatate-ei bine el se ocupa de ...fotbal! Dar ce sa faca si el,daca "tinerii frumosi si liberi"-adica angajatii multinationalelor,deci va dati seama cat de "liberi" sunt-ies in strada sa apere Justitia-adica pe Kovesi-si nu ies sa protesteze pentru drepturile lor de salariati!

indolentu  •  29 Noiembrie 2017, 17:06
Postat de Joachim Makay pe 29 Noiembrie 2017, 16:22

Is ba PROSTULE. e în urmă Generalul SRI Dumitru Dumbravă- Mesagerul Statului Paralel- a recunoscut ca a facut presiuni asupra judecatorilor pt a anula marca Steaua si a fondat clona fara palmares CSA desi la fond in tribunal si la apel doua complete de jucatori au respins cererea statului paralel Talpan, judecatorii motivand cu legea marcilor in mana, care prevede in mod expres ca nimeni nu poate ataca o marca in justitie daca au trecut 5 ani de la inregistrarea ei la OSIM . Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI a decis, marţi, cu 5 voturi pentru şi 3 voturi împotrivă, să ceară SRI „analiza și decizia privind eliberarea din funcția de secretar general” al Serviciului a generalului Dumitru Dumbravă.

iesti nervos ba?iar n ai avut clienti?

Joachim Makay  •  29 Noiembrie 2017, 16:44
Postat de fangigi pe 29 Noiembrie 2017, 16:30

***

Dispari Levente . Esti prea prost .

Vezi toate comentariile (24)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
12:00 Tenis, WTA

Turneul din Dubai

Digi 2
18:00 Baschet, FIBA Euro 2021

România - Spania

Digi 3
19:55 Fotbal, Europa League

CFR Cluj - Sevilla

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:55 Fotbal, Europa League

FC Bruges - Man. United

Digi 2, Telekom 3
19:55 Fotbal, Europa League

Ludogoreț - Inter

Digi 3, Telekom 2, Look Sport
19:55 Fotbal, Europa League

Getafe - Ajax

Digi 4, Telekom 4
22:00 Fotbal, Europa League

Olympiakos - Arsenal

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Europa League

Rangers - Braga

Digi 3, Telekom 4
22:00 Fotbal, Europa League

Roma - Gent

Digi 4, Telekom 3
Program TV complet

Liga 1