FOTBAL  »  Superliga  »  SUPERLIGA / U CLUJ

Alex Chipciu are cale liberă spre FCSB! » Curățenie totală la U Cluj: „Trebuie să lupte, nu să stea la căldurică!”

Meci aprins în Bănie, între Universitatea Craiova - U Cluj
Foto: Raed Krishan
Meci aprins în Bănie, între Universitatea Craiova - U Cluj Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 27 mai 2024 12:43 / Actualizat luni, 27 mai 2024 13:26

Ioan Ovidiu Sabău a fost un roller coaster de emoții în meciul decisiv pentru Conference League, Universitatea Craiova - U Cluj (5-4 după penalty-uri). După partidă, a anunțat că echipa se va reconstrui, el dorind să continue, a transmis mesaje clar ce tip de jucători își dorește sub comanda sa. Căpitanul formației, Alex Chipciu, 35 de ani, poate ajunge la FCSB, Sabău a explicat care e situația lui.

Ioan Ovidiu Sabău, 56 de ani, a fost din nou blocat de penalty-urile de departajare în tentativa de a bifa o performanță pentru U Cluj. Anul trecut, ardelenii au pierdut finala Cupei României cu Sepsi, duminică noaptea, tot după „loteria penalty-urilor”, cei de la U au irosit posibilitatea de a juca în preliminariile Conference League.

Tudor Băluță poate ajunge la o forță din Superliga: „E de-al nostru. A fost membru în Peluza Nord”
CSU CRAIOVA
Tudor Băluță poate ajunge la o forță din Superliga: „E de-al nostru. A fost membru în Peluza Nord”

La capătul unui final electrizant, cu două goluri de la 11 metri în prelungirile prelungirilor, apoi după loviturile de departajare, când Nistor a ratat posibilitatea de a obține biletele europene pentru „Șepcile roșii”, formația de pe malul Someșului a fost răpusă pe „Ion Oblemenco”. Deși a condus ostilitățile pe teren în multe situații din meci.

Alex Chipciu pe picior de plecare, Dan Nistor ar continua în alb-negru

Gigi Becali insistă să-l aducă pe Alex Chipciu, 35 de ani, sunt discuții avansate să se facă afacerea. Căpitanul lui U mai are contract cu clujenii, rămâne de văzut în ce condiții se poate produce divorțul. Sabău se așteaptă la situația de a nu se mai baza pe internațional.

„Din ce am tot văzut, din declarațiile lui... E un semn de întrebare la Chipciu. El a făcut tot felul de declarații. Dar n-am discutat, sincer, «Vrei să rămâi sau care e situația?». El e un băiat responsabil, matur, sper să ia decizia cea mai bună.

Dan Nistor nu știu să plece, de ce mă întrebați?! Dan aleargă foarte mult, ajută echipa, nu știu dacă are de gând să plece.

Sunt mulți care fac liste la U Cluj, le fac. Orice se poate interpreta. Și-acum, am vorbit de Vali Gheorghe, o să ziceți că-l dau afară. Vom decide zilele viitoare cine vine și cine pleacă”, a spus Sabău la conferința de presă.

6goluri și 4 assist-uri a adunat Chipciu pentru U Cluj în 40 de partide

Ioan Ovidiu Sabău, supărat la culme de o ratare cât o participare în cupele europene: „N-ai voie, n-ai voie!”

„Am avut curaj, am avut posesie, ne-am descurcat bine pentru un meci atât de important. Am reușit să-i "încarc" pe jucători, să înțeleagă momentul, dar sunt acele clipe care se pare că nu sunt de partea noastră.

Am avut acea fază din minutul 87, la 0-0, scapă singur cu portarul și să tratezi faza atât de superficial... Numai decizia luată nu trebuia luată! Apoi, n-ai voie să faci în minutul 120 un astfel de 11, la un șut banal! N-ai voie, n-ai voie! Să nu ai echilibru, să găsești poziția corectă, să pricepi că poți pierde o calificare", a declarat Sabău.

Tehnicianul se referă la momentul ratării lui Vali Gheorghe din minutul 87, când jucătorul s-a desprins din marcaj, a scăpat unu la unu cu Laurențiu Popescu, ieșit în întâmpinare, și a încercat o "scăriță", mingea ducându-se peste poartă. Apoi, în minutul 118, Houri a tras spre poartă, din cădere, cu brațele ridicate, Gheorghe a făcut penalty.

Ioan Ovidiu Sabău despre curățenia de vară de la U Cluj: „Dacă n-o să fiu dat afară!”

Nistor a egalat scorul din penalty, în minutul 120+10, dar apoi a ratat la loviturile de departajare, când ar fi putut aduce victoria clujenilor!

„Se întâmplă, emoțiile, presiunea... Au ratat și jucători mai mari. Aș fi vrut să nu ajung în situația asta, preferam să pierd 2-0, 3-0, în timpul regulamentar. Am mai trăit anul trecut, în finala Cupei României, pierdută cu Sepsi. Și-atunci am avut două situații de a închide meciul și n-am făcut-o. Și puteam intra în istoria clubului.

E foarte greu să treci peste astfel de moment. Îți trec prin cap foarte multe lucruri. Doare și a doua, a treia zi, apoi reintră situația în normalitate, n-ai ce face.

Urmează să alcătuim un lot, vedem cine va pleca, va rămâne. E foarte important să fim atenți, să nu gândim emoțional. Sper să nimerim mai mulți jucători de calitate și cu mai mult curaj, determinare.

Dacă n-o să fiu dat afară după obiectivul ratat! Pentru mine, da, a fost un obiectiv, calificarea în cupele europene. Ca și calificarea în play-off. Cine nu face față, pleacă! Nu stăm aici cu jucători care doar să ia bani. Cine va rămâne, acel jucător trebuie să lupte, să nu stea la căldurică”, a comentat antrenorul.

15goluri și 12 assist-uri a adunat Nistor (36 de ani) pentru U Cluj în 43 de meciuri

Nu m-am rupt, că nu se poate, nici nu am stat separat din superstiție la penalty-uri. N-am superstiții! Am vrut să stau separat. N-am privit niciun penalty! De fiecare dată m-am uitat la penalty-uri, în alte situații, dar acum așa am simțit eu. A fost un moment, așa am decis eu că este mai bine
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Citește și:

Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Nationala
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Belgia - Slovacia » Rivalele României de la EURO 2024 se înfruntă ACUM la Frankfurt. Informații de la stadion de la reporterii GSP
Euro 2024
Belgia - Slovacia » Rivalele României de la EURO 2024 se înfruntă ACUM la Frankfurt. Informații de la stadion de la reporterii GSP
CALCULE: Cum se califică România în „optimi” la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei
Nationala
CALCULE: Cum se califică România în „optimi” la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

CALCULE: Cum se califică România în optimi la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei


Comentarii (10)
talpaiadului
talpaiadului  •  29 Mai 2024, 17:44
Postat de Chris.Dumi pe 29 Mai 2024, 17:26

Nu te supăra, dar Chipciu are 3 titluri cu CFR Cluj, cu Fcsb are doar două, ce era să facă, a mers la cei puternici să joace in Europa, nu era să meargă la oier să facă mișto de el. La Cluj că a fost la CFR, că e la Universitatea, el și familia lui, sunt respectati și multumiti cu ce au. Sa nu crezi tu ca de vine la Fcsb e titular indiscutabil, nicidecum.

Pai de ce sa ma supar? In primul rand ca nu m-ai contrazis cu nimic si, in al doilea rand, chiar daca m-ai fi contrazis, nu m-ar fi deranjat atat timp cat ai fi facut-o in mod decent si argmentat. Dimpotriva, iti multumesc pentru comentariul de bun simt pe care mi l-ai adresat.

Chris.Dumi
Chris.Dumi  •  29 Mai 2024, 17:28
Postat de Clujean pe 27 Mai 2024, 15:37

Jucatorii au salvat Clujul de la o nefacuta in Europa pana acum ! Se calificau in Cupele Europene si trebuiau sa joace la Medias cu 100 de spectatori , pentru ca pe Cluj Arena era UNTOLDUL !!! Felicitari craiovenilor ca ne-au salvat ! BOC sa puna Untold in iunie anul viitor sau sa-l mute la malul marii !

Cred ca exista si alte stadioane mai bune decat Medias. De exemplu la Sibiu e mai ok sau de ce nu sa mearga in Gruia. Cum au fost primiti cei de la Fcsb cand jucau in grupele Champions League, erau primiti si cei de la U fără probleme.

Chris.Dumi
Chris.Dumi  •  29 Mai 2024, 17:26
Postat de talpaiadului pe 27 Mai 2024, 18:08

Pe "jenelalul autointitulat" il astept dupa ce termina parchetul militar cu el, ca pana la urma va fi nevoit si parchetul militar sa puna pe rol situatia de la FCSA. Iar in privinta lui Chipciu, el a dovedit cat de mult era atasat de FCSB atunci cand a ales CFR-ul, preferand sa ajunga bataia de joc a lui Dan Petrescu in loc sa se intoarca la "mana care l-a hranit". Sa fim seriosi, Chipciu, daca se va intoarce la FCSB, o va face in primul rand pentru bani si nu din recunostinta. Si de fapt Chipciu nici nu are pentru ce sa fie recunoscator FCSB-ului sau lui Becali, el dand acolo mai mult decat a luat. Corect e sa-i fie recunoscatori Becali si FCSB-ul lui Chipciu si nu viceversa.

Nu te supăra, dar Chipciu are 3 titluri cu CFR Cluj, cu Fcsb are doar două, ce era să facă, a mers la cei puternici să joace in Europa, nu era să meargă la oier să facă mișto de el. La Cluj că a fost la CFR, că e la Universitatea, el și familia lui, sunt respectati și multumiti cu ce au. Sa nu crezi tu ca de vine la Fcsb e titular indiscutabil, nicidecum.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează