FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Chipciu numește, „fără să ia peria”, antrenorul capabil să ducă România la nivelul din Vest: „Știe atât fotbal, are calitate umană!”

Alex Chipciu // foto: Imago Images
Alex Chipciu // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 29 decembrie 2023 16:43 / Actualizat vineri, 29 decembrie 2023 16:51

Alexandru Chipciu (34 de ani) este profund impresionat de actualul antrenor al Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău (55).

Ioan Ovidiu Sabău a revenit în antrenorat la începutul acestui lui 2023, după o pauză de aproape 9 ani. Calitatea fostului mare mijlocaș a ieșit imediat la iveală, Sabău reușind să-i claseze pe ardeleni pe locul 10 în campionat și să-i ducă în finala Cupei României, pierdută cu Sepsi.

Președintele din Superligă plănuiește demiterea antrenorului! Ședință decisivă astăzi + Tehnicianul cu care a purtat deja discuții
ANTRENOR
Președintele din Superligă plănuiește demiterea antrenorului! Ședință decisivă astăzi + Tehnicianul cu care a purtat deja discuții

Alexandru Chipciu: „Domnul Sabău e modelul care să ne ducă spre Vest!”

Alexandru Chipciu, unul dintre oamenii de bază pe care Sabău îi are la U Cluj, a vorbit la superlativ despre antrenorul lui.

„Acum beneficiem de domnul Sabău, fără să iau peria... e ceva rău pentru fotbalul românesc că nu a antrenat atâția ani. Să știi atât fotbal, să ai o asemenea calitatea umană, și cum arată, cum se prezintă, cum vorbește... Ăsta e modelul care să ne ducă spre partea de Vest”, a spus Chipciu, conform sport.ro.

Comparația cu Dan Petrescu: „Ne-a oferit libertate”

Căpitanul lui U Cluj a trasat și o paralelă între Sabău și antrenorul pe care l-a avut la CFR Cluj, Dan Petrescu:

„Domnul Sabău, când a revenit, a știut cum să lase jucătorului libertate, de multe ori a închis ochii la anumite lucruri. Nu grave, dar se gândea mai mult la jucător decât la persoana lui, iar asta mă surprinde.

Am lucrat și cu domnul Dan Petrescu și știu cât de sever este în astfel de lucruri. Știe să ne dea, dar să ne și responsabilizeze. Ne-a reinventat ca jucători și ne-a redat pasiunea și încrederea pentru a juca la un nivel înalt, în România”.

Versiunea lui Ioan Ovidiu Sabău: „Sunt mai mult decât un antrenor”

Despre relația pe care o are cu jucătorii ne-a vorbit chiar Ioan Ovidiu Sabău, într-un interviu acordat Gazetei în noiembrie.

„Mă apropii mult, avem multe discuții individuale. Sunt mai mult decât un antrenor. Țin mult la ei și le arăt acest lucru. Există un respect reciproc.

Îmi place să fiu unul dintre ei, nu să fiu antrenorul care spune ceva, iar jucătorii execută. Mă asigur că ei sunt convinși de lucrul respectiv, ne consultăm împreună. Îi fac să se simtă importanți în grup.

Eu le spun: «Pe teren, trebuie să fiți antrenori!». Dacă ai 50 la sută din emoția, simțirile antrenorului, n-ai cum să joci slab! Le dau libertate, e ușor să lucrezi cu jucătorii care au valoare.

Unii spun că sunt mofturoși. Nu, nu! Ei înțeleg, iar tu trebuie să le dai libertate, încredere, să ia decizii, să se simtă importanți, să-i faci să se simtă utili”, a explicat cel supranumit Moțu'.

Mai multe știri din Superligă:

Rapid, în sărbătoare! Ce au făcut Șucu și Angelescu după ultimele transferuri
RAPID
Rapid, în sărbătoare! Ce au făcut Șucu și Angelescu după ultimele transferuri
Compagno, surprins în vacanță în tricoul altei echipe! Fostul coleg i-a scris pe Instagram: „Te rog, rămâi la Steaua!”
FCSB
Compagno, surprins în vacanță în tricoul altei echipe! Fostul coleg i-a scris pe Instagram: „Te rog, rămâi la Steaua!”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (8)
steaua.libera
steaua.libera  •  30 Decembrie 2023, 11:12

Sabău e cam cu 2 clase peste media oamenilor din fotbalul românesc

Extraterestrul_2023
Extraterestrul_2023  •  29 Decembrie 2023, 23:10

Felicitari pentru parcurs in 2023 ! Sarbatori Fericite si un 2024 cu performante va dorim !

VanBasten1989
VanBasten1989  •  29 Decembrie 2023, 22:44

Chipciul asta ar trebui sa intre in politica. Are mai mult papagal decat talent la fotbal.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează