FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

CORESPONDENȚĂ DIN OLANDA Impact dur! Noul transfer de la FCSB face cu greu față antrenamentelor lui Neubert

Articol de , , - Publicat miercuri, 05 iulie 2023 07:11 / Actualizat miercuri, 05 iulie 2023 07:43

Impact dur pentru Alexandru Băluță, 29 de ani, la antrenamentele fizice de la FCSB. Mijlocașul adus de la Akademia Pușkaș face cu greu față antrenamentelor comandate de Thomas Neubert, pare să fie mereu cu un pas în urma colegilor.

  • Gazeta Sporturilor va fi prezentă la meciul amical dintre FCSB și PAOK. Dan Udrea (redactor-șef adjunct), Remus Răureanu (reporter special) și Ionuț Iordache (fotoreporter) transmit de la fața locului toate detaliile care contează.
FCSB - PAOK 1-1 » Toți joacă pentru Coman! Florinel a fost din nou MVP pentru FCSB, care a remizat cu PAOK în cel mai tare amical al verii
FCSB - PAOK
FCSB - PAOK 1-1 » Toți joacă pentru Coman! Florinel a fost din nou MVP pentru FCSB, care a remizat cu PAOK în cel mai tare amical al verii

Unul dintre fotbaliștii pe care FCSB i-a achiziționat în această vară, dar care încă nu e la sută la sută pregătit pentru a juca titular și pentru a fi la nivelul celorlalți din lot e Alexandru Băluță. 

În cantonamentul din Olanda, în primele zile, a efectuat mai degrabă exerciții de forță, cu anumite greutăți, sub comanda lui Ovidu Kurti, după care a intrat, treptat, în programul normal de ședințe de pregătire.

VIDEO. Alexandru Băluță face cu greu față antrenamentelor de la FCSB

Faptul că nu e la același nivel cu colegii săi, din punct de vedere fizic, s-a văzut și în primul meci amical al verii, cel cu Anderlecht. A intrat abia după ce se jucaseră 75 de minute, a evoluat doar o jumătate de oră, după care a cedat locul unui junior din lot. 

Explicația pentru acest lucru, deși nu a venit cu vreo problemă medicală, ba avea și meciuri disputate în prima ligă din Ungaria în sezonul precedent, e faptul că metodele de pregătire peste care a dat la FCSB, din perspectiva acumulărilor fizice, sunt total altceva față de ceea ce a avut parte la Akademia Pușkaș, unde a fost în precedenții 3 ani. 

Chiar Alex le-a explicat antrenorilor roș-albaștrilor că metodele prin care făcea acumulările fizice la gruparea maghiară erau complet diferite față de ceea ce se lucrează la FCSB.

FCSB nu a forțat pregătirea lui

Din acest motiv, impactul cu Thomas Neubert a fost unul extrem de greu pentru fostul fotbalist al Universității Craiova. Tocmai pentru a nu forța lucrurile, s-a luat decizia să fie integrat într-un ritm lent, mai ales că e încă perioadă de pregătire și e timp suficient până la debutul în Conference League, 26 iulie, competiție care reprezintă obiectivul numărul 1 al FCSB-ul în prima lună și jumătate a sezonului.

Impact dur! Noul transfer de la FCSB face cu greu față antrenamentelor lui Neubert

În acest moment, Băluță participă activ la fiecare antrenament și foarte probabil va evolua, probabil cel mult o repriză, în amicalul cu PAOK Salonic, care e ultimul joc de verificare înainte de prima etapă, cu FCU Craiova, de duminica viitoare. 

77% din meciurilepe care Băluță le-a disputat pentru Akademia Pușkaș în campionatul trecut au fost din postura de titular, adică 17 din 22, iar în 15 jocuri a evoluat cel puțin 75 de minute

A jucat peste 20 de meciuri de campionat în fiecare sezon petrecut în străinătate

 

SezonEchipăMeciuri 
2018/19Slavia Praga22 
2019/20Slovan Liberec21 
2020/21Akademia Pușkaș25 
2021/22Akademia Pușkaș25 
2022/23Akademia Pușkaș22 

Trei foști jucători la FCSB descriu chinul îndurat sub comanda lui Thomas Neubert

Cred că la Southampton nu s-a lucrat nici 80% din ce făceam cu Neubert la Steaua. Era totul mult mai intens decât în Anglia.

Am simțit forță mai ales în dubla cu Ajax. Prin minutul 70, mă loveam umăr în umăr cu adversarii și simțeam că sunt mult mai puternic decât ei.

Nu am mai fost în toată cariera mea cum am fost în acea perioadă, ca nivel fizic.

Există, din punctul meu de vedere, o problemă în modul în care lucrează el. Nu cred că poate cineva să reziste mental mai mult de două sezoane cu Neubert. Chiar îmi e greu să descriu ce trebuia să îndurăm.
FLORIN GARDOȘ, retras ca jucător

Când eram la CFR și am fost într-un cantonament, acolo se afla și FCSB și m-am revăzut cu Neubert. I-am zis direct: ce bine că nu mai lucrez cu tine, acum n-aș mai fi dispus să accept ceea ce ne cereai la Steaua. Mi-a răspuns că nici el nu mai face antrenamentele alea atât de dure.
ALEXANDRU CHIPCIU, acum la U Cluj

Mie, unul, mi-au plăcut mereu cantonamentele, chiar și cele mai lungi, dar când mă gândesc la perioada pe care am petrecut-o la Steaua... Aia a fost cea mai grea, de departe. Acum doi ani, cu Neubert a fost ceva ieșit din comun. A fost horror! Ceva US Army! Așa ne spunea el. A și fost pe acolo. Greu de tot oricum.
ALEXANDRU CREȚU, acum la CSU Craiova

10.000 de euronet pe lună e salariul pe care Thomas Neubert îl are la FCSB, cel mai bine plătit preparator de la echipele din Liga 1, următorii fiind Cristian Dragotă (CFR), cu 5.000 euro, și Dan Vasilică (FCU Craiova), 6.000 de euro lunar

Va avea concurență dură

Alex Băluță va fi folosit ca inter, în sistemul 4-3-3. Pentru cele două poziții de la mijlocul terenului, se vor bate 4 jucători, concurența lui Alex urmând să fie extrem de tare: Olaru, Djokovic și Edjouma. Cum Olaru e titular indiscutabil, rămân să se dueleze ceilalți 3 pentru un singur loc. Aproape sigur, în prima etapă de campionat, în echipa de start va apărea mijlocașul croat, care va completa trioul de la mijlocul terenului cu Șut și Olaru.

Citește mai multe știri despre FCSB:

FCSB, tot mai aproape de Ghencea! Comandantul CSA ar fi informat deja galeria Stelei: „Nu prea mai am ce să fac, nu vreau să fac închisoare!”
FCSB în Ghencea
FCSB, tot mai aproape de Ghencea! Comandantul CSA ar fi informat deja galeria Stelei: „Nu prea mai am ce să fac, nu vreau să fac închisoare!”
FCSB și-a găsit atacant: „Are inteligență, forță, viteză, toate ingredientele”
FCSB
FCSB și-a găsit atacant: „Are inteligență, forță, viteză, toate ingredientele”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
flick2020
flick2020  •  05 Iulie 2023, 11:12
Postat de VanBasten pe 05 Iulie 2023, 09:11

George Becali, după 3 etape: Baluță nu are bărbăție, credeam ca are bărbăție dar nu are. Du-te, ba, după adversar când pierzi mingea, dacă ai bărbăție. Eu am nevoie de bărbați adevarati la echipa, de luptători.

::::)))) buna asta

VanBasten
VanBasten  •  05 Iulie 2023, 09:11

George Becali, după 3 etape: Baluță nu are bărbăție, credeam ca are bărbăție dar nu are. Du-te, ba, după adversar când pierzi mingea, dacă ai bărbăție. Eu am nevoie de bărbați adevarati la echipa, de luptători.

parachioara5
parachioara5  •  05 Iulie 2023, 08:59

...dar de viteza nu ne spuneti nimic ?...cine este cel mai rapid pe 50 de m ?...sau pe 30 de m ?...sa stim si noi cine poate sa depaseasca in viteza fundasii adversi ...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează