FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ

EXCLUSIV Alexandru Ișfan a dezvăluit unde vrea să ajungă: „Toate meciurile sunt un derby acolo!” + Pasiunea rară printre fotbaliști

Alexandru Ișfan, 22 de ani, viitorul star al Argeșului, a avut un start de sezon fulminant în culorile viola, iar telefoanele pentru semnătura sa au început să sune.
Alexandru Ișfan, 22 de ani, viitorul star al Argeșului, a avut un start de sezon fulminant în culorile viola, iar telefoanele pentru semnătura sa au început să sune.

Articol de , - Publicat duminica, 01 ianuarie 2023 16:29 / Actualizat duminica, 01 ianuarie 2023 16:52

Alexandru Ișfan, 22 de ani, de la FC Argeș, a avut un start de sezon fulminant în culorile viola, iar telefoanele pentru semnătura sa au început să sune. 

După primele 21 de etape, puștiul teribil din Trivale a trecut de la extaz la agonie și speră ca după pauza de iarnă să renască și să rupă norii. Până să ajungă în acest punct al carierei, Ișfan a fost aproape să ia drumul unei meserii în Poliție, pregătindu-se intens în liceu, unde a deprins pasiunea pentru gramatică. 

Interviu exclusiv cu Alexandru Ișfan, „Micul Prinț din Trivale”

- Alex, cum ai început fotbalul? 
- Îmi aduc aminte că aveam 6 ani și stăteam la Mioveni, unde jucam fotbal în fața blocului, iar într-o zi domnul Dragoș Stroe l-a rugat pe tatăl meu să mă lase să mă duc la un antrenament la club. Tata și-a dat acceptul, iar de atunci viața mea a însemnat doar fotbal.

- Când ai realizat că fotbalul este pasiunea ta? 
- Până la 14-15 ani nu prea conștientizam ceea ce puteam să fac în fotbal, dar odată ce am început să fac pasul în liga a 3-a, la Bascov, sau în liga a 2-a, la Mioveni, am realizat ce-mi poate oferi și n-am mai vrut să mă las.

- Cum ți-ai dat seama că poți evolua ca aripă și nu pe un alt post? 
- Cred că de la primele pregătiri antrenorul a văzut că mă descurc pe postul de atacant. Eram înalt, marcam foarte mult cu capul și aveam un șut foarte puternic.

- Te-a ajutat faptul că ai făcut înot și la fotbal? 
- Am făcut vreo 3 ani în copilărie, iar fizic pot spune că mi-a prins bine. Față de ceilalți juniori se vedea...

Ișfan, la un pas să își schimbe cariera

- Ai avut vreun moment mai greu, când ai vrut să renunți? 
- Atunci când eram junior am fost aproape să fac acest pas. În liceu s-a întâmplat asta, făceam meditații și mă axam mai mult pe carte, fapt ce m-a ajutat să termin cu o notă mare.

- Totuși, ce te-a determinat să faci acest pas? 
- Tata mă îndrepta să merg atunci spre Academia de Poliție. El mi-a dorit binele și probabil nici el nu știa ce pot face din fotbal la acel moment. Acum și el, și mama mă susțin în totalitate în tot ceea ce fac.

- A fost atunci Marius Stoica decisiv în alegerea ta de a continua cu fotbalul? 
- Într-adevăr. La Mioveni suntem vecini și în acea perioadă domnul Stoica a purtat foarte multe discuții cu mine în acest sens.

Alexandru Ișfan e pasionat de gramatică

- Cum era Alexandru Ișfan în copilărie? 
- Să știi că mai făceam și prostii când eram copil, dar niciodată n-am neglijat școala. Părinții mei s-au ocupat să învăț în gimnaziu, iar acum îmi prinde foarte bine.

- Ce materie ți-a plăcut cel mai mult? 
- Limba română, în special gramatica. Mi-a plăcut și matematica, dar doamna dirigintă din liceu a avut o influență mare asupra mea să mă îndrept mai mult spre gramatică.

- Te-ai gândit cum ai vrea să arate debutul în națională? Ai deja o selecție în naționala U21. 
- În ultima perioadă m-am gândit că pot face pasul spre reprezentativa României, dar, din păcate, n-am fost selecționat. Deocamdată, trebuie să lupt mai mult și să-mi câștig locul și acolo.

- Consideri că ai reușit să depășești acel moment în care s-a pus foarte multă presiune cu un posibil transfer? 
- Au fost mai multe persoane care m-au ajutat să trec peste acel moment. Spre exemplu, Latovlevici, care nu mai este cu noi la club, a gestionat foarte bine situația cu mine ca să mă țină cu picioarele pe pământ. Chiar și în ultima vreme am pus o presiune inutilă pe mine pentru că n-am mai reușit să marchez.

- Au contat și criticile venite din exterior referitor la ultimele prestații? 
- În general, încerc să stau departe de ceea ce se scrie în presă. Inevitabil, prietenii îmi mai trimit articolele, dar trebuie ca acest lucru să mă întărească mai mult.

- Care a fost cel mai frumos moment pe care l-ai trăit pe teren? 
- Anul trecut, când ne-am calificat în play-off. Nu pot descrie în cuvinte acea senzație. Am întors scorul pe terenul Botoșaniului și ne-au dat lacrimile de bucurie.

Serie A, visul lui Alexandru Ișfan

- Ai vreun jucător care te inspiră? 
- Leo Messi este un model pentru mine. Sunt jucători buni în acest moment, cum e Erling Haaland, dar ca Messi nu o să se mai nască mult timp de acum încolo.

- Unde ți-ai dori să joci mai departe? 
- În Italia. De acolo îmi place foarte mult Milanul, fanii lor în special. Primele 7-8 echipe de acolo sunt de top, iar aproape toate meciurile sunt un derby.

- Ce hobby-uri ai? 
- Îmi place să merg la cinema cu colegii, iar în timpul liber să mă uit la seriale. Cu Tofan îmi place să merg la pescuit, el este maestrul.

Gramatica mi se pare foarte importantă. Trăim în România și e important să ne cunoaștem limba. Mi se pare grav să ai foarte multe greșeli gramaticale atunci când porți o conversație

Mă bucur că tata a înțeles că vreau să fac fotbal, la poliție aș fi făcut meseria pe care el ar fi ales-o în locul meu.

Îmi plac foarte mult serialele. Le recomand cititorilor să se uite, dacă nu au apucat, la Peaky Blinders, Prison Break și Game of Thrones. Iar ca filme le recomand seria cu John Wick.

- Alexandru Ișfan

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Conducătorul lui Dinamo, mesaj în prima zi din noul an + Nu i-a uitat pe contestatari

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
miciBIO
miciBIO  •  02 Ianuarie 2023, 09:52

*** ăsta se vrea să fie jucător? Vai mamă ce rău am ajuns. Acum 20-30 de ani, unu ca astă nu avea loc nici să facă curățenie în vestiar, erau alții mai capabili ca el!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Offside_
Offside_  •  02 Ianuarie 2023, 08:13

Haha, Micul Print ce joaca in nota echipei lui, încâlceala de retrogradare. Bravo, înspre vest maxim prin Ungaria are loc omu’ din păcate. Dar na, oricui ii place sa viseze.

johny2003
johny2003  •  01 Ianuarie 2023, 22:35
Postat de Borscuzama pe 01 Ianuarie 2023, 16:44

Iar ati inceput, bai penibililor? Care Micul Print? Mai terminati cu penibilitatile astea, ca suntem satui de Regi, Brilianti, Magicieni, Perle, Printi, Diamanti, iar noi de ani de zile stam acasa si nu ne calificam. Presa a devenit absolut ridicola si penibila.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează