FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - SEVERIN, MÎINE, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Alexandru Maxim nu vrea să fie ”o ploaie de vară” în fotbal: ”Respect Steaua, dar aş vrea afară”

Conform transfermarkt.de, cota actuală a lui Maxim e de 1,3 milioane de euro
Conform transfermarkt.de, cota actuală a lui Maxim e de 1,3 milioane de euro

Articol de - Publicat sambata, 17 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 16 noiembrie 2012 20:22

Alexandru Maxim, 22 de ani, supergol la ”naţională” contra Belgiei, nu este impresionat de interesul roş-albaştrilor, deşi spune că-i respectă şi-i vede aproape campioni.

- Alexandru, Steaua te-a pus în topul listei pentru achiziţii din iarnă. Tu vrei la Steaua?
- Astfel de discuţii mă depăşesc, mă simt bine la Pandurii. Respect Steaua, dar nu mă gîndesc acum la un transfer acolo. Oricum, lumea aşteaptă mult mai multe de la mine, sînt obligat să joc fotbal de calitate. Altfel, se va spune că am fost doar o ploaie de vară. Ori eu vreau să ajung fotbalist.

- Piţurcă a încercat să te îndrepte spre Steaua, în vreun moment, mai ales că acolo e alt nivel decît la Pandurii?
- Absolut deloc. În afara chestiilor de la antrenamente, dînsul n-a încercat să mă influenţeze. Apoi văd că se poate ajunge şi de la Pandurii la prima reprezentativă. Poate dacă voi avea evoluţii constant bune, voi prinde un transfer la o echipă mare de afară! Dar mai am mult de muncă.

- OK, sînt şanse să prindeţi Steaua în campionat?
- Noi încercăm, dar nu cred. Fizic, Steaua stă foarte bine, nu ştiu cine poate să o mai prindă dacă va menţine acest ritm. La Pandurii o luăm pas cu pas, din aproape în aproape, ar fi foarte bine dacă vom prinde o cupă europeană.

Cel mai bine se simte în zona centrală

- La "naţională" ai jucat dreapta, la Pandurii eşti în stînga, unde te simţi cel mai bine?
- În spatele vîrfului. Poziţie centrală. Nu v-aşteptaţi, aşa-i?! Pînă la urmă, joc oriunde îmi spune antrenorul, n-am făcut niciodată nazuri.

- Cu cine ai făcut schimb de tricouri la finalul meciului cu Belgia?
- Chiar dacă au fost fotbalişti cu f mare pe teren, am preferat să-mi păstrez tricoul "tricolorilor". E mai preţios decît oricare altul. Am dat şi gol, a fost şi victorie, un moment de care o să-mi aduc aminte mereu.

- Ce gol e mai important pentru tine, cel cu Andorra, în care ai driblat patru adevrsari, sau cel cu Belgia, preluare pe dreptul, şut cu stîngul, din unghi, în colţul opus?
- Cel cu Belgia, altă clasă a adversarului, alt moment al jocului. Plus că i-am avut fix în faţă pe Vertonghen şi Kompany, apărători colosali în fotbalul mondial.

- Gata cu 2012, ce facem în primul meci, oficial, în 2013?
- Sper că batem la Budapesta şi, astfel, vom avea prima şansă de a fi pe locul 2, de baraj, pentru Mondial.

"A fost un gol «made in Pandurii», pasă Nistor, eu la finalizare. Nu mai sînt chiar un puşti, am 22 de ani, sînt aşteptări mari de la mine. Nu vreau să fie ultimul gol cu stîngul, vreau să fie doar începutul pentru noi reuşite la «naţională»" (Alexandru Maxim, mijlocaş ofensiv Pandurii)

"Maxim mai trebuie să se îmbunătăţească la forţă. De ce să n-ajungă Alex direct la Milan, de ce la Steaua?! Mi-aş dori ca Pandurii să ajungă trambulină spre marile grupări de afară" (Petre Grigoraş, antrenor Pandurii)

3 goluri şi două pase decisive are Maxim pentru Pandurii în acest campionat

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (49)
nino
nino  •  17 Noiembrie 2012, 22:24
Postat de nino pe 17 Noiembrie 2012, 22:23

Nu a reusit din prima deoarece a avut 2 accidentari foarte grave cand se afla intr-o forma exceptionala.Documenteaza-te prima oara nu, nu abera aici.E usor sa bati in tastatura si sa critici.

*prima oara , nu abera aici.

nino
nino  •  17 Noiembrie 2012, 22:23
Postat de carol_k pe 17 Noiembrie 2012, 15:22

Maxime esti tare.E bine ca vrei afara...dar stai putin,n-ai venit cumva de-afara cu coada-ntre picioare ? Acum nu mai vrei nici Steaua,de celelalte nici nu mai amintesti,ai gretzuri esti vedeta.Bine mah,du-te afara,sa ai "succesuri " !

Nu a reusit din prima deoarece a avut 2 accidentari foarte grave cand se afla intr-o forma exceptionala.Documenteaza-te prima oara nu, nu abera aici.E usor sa bati in tastatura si sa critici.

walhalla
walhalla  •  17 Noiembrie 2012, 20:05

Imi place ca are incredere in el dar....afara se joaca altceva, alta viteza, alta filozofie despre fotbal. Deac si Ionita s-au intors cu coada-ntre picioare dupa experienta germana. NIci chiar Mutu n-a reusit din prima. A fost imprumutat la o echipa fara mari pretentii unde jucand meci de meci si-a dat drumul la joc. Daca o aduci in campionatul romanesc pe Manchester de ezemplu, dupa vreo 2 ani petrecuti in prima liga nu va mai putea tine pasul cu echipele bune din vest. S-ar blaza, neavand meciuri tari in picioare.

Vezi toate comentariile (49)
Comentează