FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Cea mai scumpă aroganță de la FCSB » Gafa care i-a nenorocit cariera și l-a costat pe Becali o avere!

Alexandru Stan (32 de ani, fundaș stânga) s-a despărțit de FCSB în această vară, după ce a încasat peste 45.000 de euro pentru fiecare meci jucat în roș-albastru!
Alexandru Stan (32 de ani, fundaș stânga) s-a despărțit de FCSB în această vară, după ce a încasat peste 45.000 de euro pentru fiecare meci jucat în roș-albastru!

Articol de , , - Publicat duminica, 04 iulie 2021 22:28 / Actualizat duminica, 04 iulie 2021 23:13

Alexandru Stan (32 de ani, fundaș stânga) s-a despărțit de FCSB în această vară, după ce a încasat peste 45.000 de euro pentru fiecare meci jucat în roș-albastru! Este fotbalistul care l-a determinat pe Gigi Becali să le facă jucătorilor două contracte, unul pe un an și unul pe termen lung care e înregistrat doar după evoluții bune.

Una dintre cele mai costisitoare afaceri ale lui Gigi Becali la FCSB în ultimii ani poartă cu siguranță numele lui Alexandru Stan. 

Un fotbalist care a disputat în ultimii aproape 2 ani și jumătate un singur meci pentru trupa din Berceni și-a încheiat contractul și a plecat, însă efortul financiar pe care patronul l-a făcut în cazul său, mai ales raportat la cât a evoluat, e unul care poate sta în topul celor mai nefericite transferuri.

FCSB trimite doi fotbaliști la un club din Liga 1 » La cine a renunțat Gigi Becali
MERCATO
FCSB trimite doi fotbaliști la un club din Liga 1 » La cine a renunțat Gigi Becali

Alexandru Stan, cea mai scumpă aroganță a lui Becali la FCSB

În vara lui 2018, FCSB îl achiziționa pe Alexandru Stan de la Astra, club cu care Becali avea o relație extrem de apropiată și cu care dezvoltase o filieră de transferuri din care au mai făcut parte mulți jucători, în frunte cu Alibec, Morais, Boldrin, Amorim, Budescu, Teixeira.

Stan l-a costat pe Becali 300.000 de euro, o sumă importantă ținând cont de vârsta fotbalistului la acel moment: 29 de ani și jumătate! În prima jumătate de an, turul sezonului 2018-2019, Stan a jucat 13 meciuri, dintre care 11 au fost ca integralist.

Apoi a început calvarul. Mai întâi s-a accidentat grav la genunchi, în martie 2019. A urmat o operație și o recuperare care a durat multe luni. În vara lui 2019, Becali a intervenit în mod brutal în destinul acestui jucător. Stan a suferit o recidivă la genunchi, dar modul în care s-a produs reaccidentarea fostului fundaș stânga e unul fără precedent într-un fotbal la nivel de profesionism.

Cum i-a nenorocit Gigi Becali cariera lui Alexandru Stan la FCSB

La returul cu Alașkert, în turul 2 preliminar din Europa League, meci care s-a disputat pe 1 august 2019, Gigi Becali a dat ordin ca Stan să joace titular. Antrenorul de la acea vreme, Bogdan Andone, i-a transmis că fotbalistul încă nu e 100% refăcut după ce fusese operat pe 28 martie.

„Se antrenează?", a întrebat Becali, iar după ce i s-a transmis că Stan abia a reluat pregătirile și va exista un risc major dacă va fi folosit, Becali și-a reafirmat poziția: "Să joace așa!".

Stan a fost trimis pe teren, dar în finalul reprizei a cedat. A fost schimbat la pauză, iar verdictul a fost unul crunt: recidivă la genunchiul operat. Încă minimum 6 luni out! Din acel moment, el n-a mai reapărut într-un meci oficial la prima echipă. Recuperarea a fost extrem de greu de realizat, a fost introdus în șomaj tehnic în primăvara lui 2020, însă a contestat decizia la comisii și, la fel ca alții, în frunte cu Planici și Adi Popa, a câștigat.

Deși n-a mai fost reprimit în lotul echipei mari, Stan și-a încasat lună de lună salariul pe care semnase atunci când a fost achiziționat de la Astra: 10.000 de euro net.

Așa a ajuns la aproape 360.000 de euro în 3 ani. Pentru Becali, a fost un consum de 640.000 de euro. Cum el a jucat doar 14 meciuri, rezultă un preț incredibil pătit pentru serviciile lui Stan. Peste 45.000 de euro pentru fiecare meci disputat și peste 600 de euro pentru fiecare minut petrecut pe teren de acesta! 

Cea mai scumpă aroganță de la FCSB » Gafa care i-a nenorocit cariera și l-a costat pe Becali o avere!
Alexandru Stan n-a mai jucat în Liga 1 din martie 2019, când a fost integralist în FC Voluntari - FCSB 2-2

N-a vrut să plece fără-i plătească o poliță lui Gigi Becali

Pentru modul în care a fost tratat, Alexandru Stan n-a dorit să rezilieze de comun acord contractul cu FCSB în anii trecuți, atunci când s-a pus problema revenirii lui la Astra. 

Trupa giurgiuveană se arătase dispusă să-l reprimească, dar din postura de jucător liber. Stan a solicitat însă o parte din salariile pe care le mai avea de încasat până la finalul înțelegerii cu roș-albaștrii. Gigi Becali n-a fost de acord, astfel că el a rămas în continuare la FCSB, unde și-a încasat salariul lună de lună.

Nu mai iau eu jucători cărora să le fac direct contract pe 3-4 ani. Gata, schimb strategia, păi, mai fac eu cum am făcut, de exemplu, cu Stan, de care nu mai pot să scap acum? O să-i iau pe un an și facem opțiune, pe care o putem accesa dacă el confirmă. Dacă nu, la revedere
- Gigi Becali, patron FCSB

Ilie Dumitrescu propune o inovație la FCSB: „Gigi nu se uită la Euro 2020?”
FCSB
Ilie Dumitrescu propune o inovație la FCSB: „Gigi nu se uită la Euro 2020?”

2 trofeeare Stan în carieră, titlul și Cupa, ambele cu Astra, fiind un fotbalist mai titrat decât căpitanul FCSB-ului, Florin Tănase, care n-a fost campion niciodată

900 de mii de euroera cota lui Stan în vara lui 2018, când a ajuns la FCSB, în prezent e de aproape 20 de ori mai mică, numai 50.000 de euro, conform transfermarkt

11-le jucătorilor de care Gigi Becali și-a bătut joc în ultimii ani la FCSB

Luând ca reper doar ultimii 3 ani, patronul FCSB a avut o listă extrem de lungă cu jucători pe care i-a tratat într-un mod urât, chiar josnic: i-a scos din primul 11, i-a băgat în șomaj tehnic, nu i-a lăsat să se antreneze cu prima echipă. Unii dintre ei au și câștigat procese la comisiile FRF și la FIFA sau TAS, ultimii pe această listă fiind sârbul Planici și polonezul Gikiewicz. 

Se poate alcătui o echipă extrem de bună din acești jucători care au avut o experiență deloc plăcută cât au stat la FCSB: A. Vlad - Cr. Manea, Planici, Al. Stan - Belu, Stoian, Fl. Matei, Ad. Popa - Vukusici, Gikiewicz, Tsoumou.

Victor Becali mizează pe FCSB în sezonul viitor: „Are de toate!”

Citește mai multe știri de la FCSB:

Contre între FCSB și Rapid » Săpunaru îi răspunde lui Gigi Becali

Încă o lovitură grea pentru FCSB, după ghinionul lui Coman! » S-a „rupt” și omul care apucase să-l impresioneze pe Becali: „A fost chiar excepțional”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
Berceni
Berceni  •  05 Iulie 2021, 11:28
Postat de doar...titi pe 05 Iulie 2021, 10:43

***

Ai primit ce meritai nea artroza.

doar...titi
doar...titi  •  05 Iulie 2021, 10:43
Postat de gepeto pe 05 Iulie 2021, 10:33

"l-a determinat pe Gigi Becali să le facă jucătorilor două contracte, unul pe un an și unul pe termen lung " Suna total legal. Stiu toti si Lpf,Frf , dar nimeni nu impune legea(ca la blaturile recunoscute la tv si mitele in vazul tuturor). Fcsb pare intr-adevar continuatuarea Stelei Comuniste in fotbalul romanesc(Cska cca tska ) prin practici si suport din partea federatiei si presei

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gepeto
gepeto  •  05 Iulie 2021, 10:33

"l-a determinat pe Gigi Becali să le facă jucătorilor două contracte, unul pe un an și unul pe termen lung " Suna total legal. Stiu toti si Lpf,Frf , dar nimeni nu impune legea(ca la blaturile recunoscute la tv si mitele in vazul tuturor). Fcsb pare intr-adevar continuatuarea Stelei Comuniste in fotbalul romanesc(Cska cca tska ) prin practici si suport din partea federatiei si presei

Vezi toate comentariile (20)
Comentează