FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Alin Petrache, reacție plină de dispreț după incidentele de la Dinamo - UTA: „Acest stadion nu a fost făcut pentru fotbal! Pagubele nu mai pot fi remediate”

Alin Petrache +7   FOTO
Alin Petrache

Articol de - Publicat sambata, 09 martie 2024 14:12 / Actualizat sambata, 09 martie 2024 15:17

Alin Petrache (47 de ani), președintele Federației Române de Rugby, a transmis un mesaj dur după incidentele de la partida Dinamo - UTA Arad, din etapa #30 a Superligii.

Suporterii „câinilor” au pătruns pe teren, s-au bătut cu cei de la UTA Arad & CSA Steaua și au aruncat cu materiale pirotehnice pe teren. Gazonul s-a deteriorat atât de mult, încât ar trebui schimbat în totalitate pentru ca suprafața respectivă să revină la normal.

Locul 11 în Superliga, miză mare: zeci de mii euro și un meci în plus acasă în play-out!
ETAPA 30
Locul 11 în Superliga, miză mare: zeci de mii euro și un meci în plus acasă în play-out!

Acest lucru este susținut de Alin Petrache, cel care nu a încurajat niciodată disputarea meciurilor de fotbal pe arena de lângă Mănăstirea Cașin.

El a fost extrem de revoltat după ce a văzut imaginile cu conflictul dintre dinamoviști și steliști. A precizat că meciurile cu grad ridicat de risc s-ar putea disputa pe alte stadioane unde securitatea va fi mai mare.

Alin Petrache, enervat de incidentele care au avut loc la Dinamo - UTA Arad

Ultrașii „câinilor” au aruncat în mai multe rânduri cu torțe și petarde pe gazon, distrugând astfel, mai multe locuri, suprafața de joc hibridă.

În plus, aceștia au rupt și mai multe scaune, urmând ca echipa alb-roșie să primească factura pentru daune.

„Ați văzut aceleași scene și data trecută. De fiecare dată când avem astfel de evenimente spuneți că nu ați mai văzut așa ceva.

Acest stadion nu a fost făcut pentru competiții interne fotbalistice, ci naționale și internaționale rugbistice, și pentru antrenamente ale echipelor naționale care veneau pentru Euro 2021. Punct.

Nu are capacitatea de a oferi securitate pentru meciurile de anvergura aceasta. Asta e tot. Eu nu sunt administratorul arenei. Cei de la Agenția Națională pentru Sport decid dacă se va mai juca acolo. Noi suntem în judecată. Nu știu dacă Dinamo riscă să nu mai fie primită pe Arcul de Triumf.

Am privit cu stupoare tot ceea ce s-a întâmplat. Arenele care se vor construi de acum vor trebui să aibă puse la punct modele de securitate pentru a preîntâmpina asemenea evenimente.

Asemenea meciuri ar trebui jucate pe alte arene care să ofere siguranță suporterilor, celorlalți oameni care au venit pentru meci. Vă dați seama ce îngroziți sunt când văd așa ceva. Eu de obicei merg la stadion cu familia, copiii. Să văd asemenea scene? 

Din punct de vedere al expertizei pe care o avem, eu știu că pagubele la gazon nu mai pot fi remediate pentru că este un gazon hibrid.

Dacă acea parte de gazon hibrid peste care vine cel natural este arsă, nu se mai poate face nimic decât dacă se schimbă întreaga suprafață. Este imposibil”, a declarat Alin Petrache, pentru Fanatik.

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Incidente grave provocate de ultrașii lui Dinamo înainte de startul meciului cu UTA Arad

Citește și alte știri:

Andrei Nicolescu îi ironizează pe ultrașii de la CSA Steaua: „Nu au unde să se bucure și distrug alte evenimente”
DINAMO
Andrei Nicolescu îi ironizează pe ultrașii de la CSA Steaua: „Nu au unde să se bucure și distrug alte evenimente”
Fundașul campioanei, fascinat de bătaia de la Dinamo - UTA » Postarea care spune totul
DINAMO - UTA 1-0
Fundașul campioanei, fascinat de bătaia de la Dinamo - UTA » Postarea care spune totul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (45)
allez.les.rouges
allez.les.rouges  •  11 Martie 2024, 13:14
Postat de creeperno534 pe 09 Martie 2024, 22:47

Nu interzici fotbalul pe stadion facut din bani publici!

Alin Petrache e scârbit. Putea fi și atunci când Romania a pierdut categoric cu Portugalia, daca tot are bila sensibilă.

Un.Print.din.Levant
Un.Print.din.Levant  •  11 Martie 2024, 09:08

Bai gigiștilor, voi sunteți nebuni!!???...Adică sudul stelist creează scandal pe unde se duc (nu înțeleg de ce jandarmeria nu prinde mana aia de golani de cartier, care freacă menta si se bat toata ziua, si sa-i pună sa plătească individual pentru pagube!!), așa cum vad ca face cu dinamoviștii si cu Dinamo, si voi găsiți vinovați pe oricine altcineva, mai puțin golănimea scârboasă stelista, da!??!!?? De-aia v-a dat si Rapid cu terenul in cap si v-a umilit, pentru ca sunteți prosti si ticăloși si nu vreți sa fiți ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  10 Martie 2024, 20:11
Postat de creeperno534 pe 09 Martie 2024, 22:47

Nu interzici fotbalul pe stadion facut din bani publici!

Ha! Pai el a spus altceva. Tu pricepi ce poti.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează