FOTBAL  »  Superliga  »  ANDERLECHT

Alin Stoica, dezlănțuit în ultima apariție: „Fotbalul românesc e o minciună, nu există!” + „Înțepături” către Hagi: „Întrebați-l, el promovează talente”

Alin Stoica (în centrul imaginii), la o acțiune a naționalei din urmă cu două decenii / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Alin Stoica (în centrul imaginii), la o acțiune a naționalei din urmă cu două decenii / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 10 februarie 2023 14:54 / Actualizat vineri, 10 februarie 2023 15:17

Alin Stoica (43 de ani), fiul ex-căpitanului stelist Tudorel Stoica, a lansat un atac extrem de dur la adresa fotbalului românesc. Campion în trecut cu Anderlecht și FC Bruges, fostul mijlocaș critică nivelul la care evoluează fotbaliștii români aflați în străinătate.

Alin Stoica nu mai locuiește în România, dar e la curent cu toate evenimentele și mutările din fotbalul autohton. La fel cum a obișnuit în aparițiile sale publice din ultimii ani, acesta a lansat o nouă tiradă la adresa condițiilor din țară și a nivelului la care evoluează compatrioții săi.

27 de poze șocante, făcute FIX când trebuia! Mulți au spus că sunt fake, dar sunt reale 100%
INEDIT
27 de poze șocante, făcute FIX când trebuia! Mulți au spus că sunt fake, dar sunt reale 100%

Alin Stoica: „Fotbalul românesc, din păcate, nu există!”

„Degeaba jucăm 30 de ani și avem 0 trofee, e vorba de calitate, nu de cantitate, asta e părerea mea. Dacă am crescut de mic cu Liga Campionilor în casă, la Steaua București eram obligat să câștig trofee. Așa rămâi în istorie, cum rămâi? Jucând 30 de ani și necâștigând nimic?

(...) E diferență între marii fotbaliști și marii campioni. De prin anii 2000, au plecat românii afară și nu joacă unul în Champions League. Joacă în ligile inferioare din campionate puternice. Se dovedește că fotbalul românesc, din păcate, nu există. Deci ei au retrogradat în Liga Națiunilor și au zis că nu e nicio problemă, Edi Iordănescu și cine a mai zis. Îți dai seama ce mentalitate? 

Dacă vrei să câștigi, trebuie să te doară că pierzi, să nu vrei să pierzi, în primul rând. Vedem și noi, toți vor în ligile inferioare, e treaba lor”. 

Alin Stoica: „Fotbalul românesc e un film, o minciună!”

„De prin anii 2000 s-a cam terminat cu fotbalul românesc, Nicușor Stanciu e ultimul care a mai jucat în UCL. Restul joacă doar să joace din punctul meu de vedere. Să-l întrebați pe Hagi de ce nu reușesc fotbaliștii români, el promovează talente. El dă fotbaliștii afară (n.r. - îi transferă) și după toți se întorc. 

Tudor Băluță... Văd că Gică Popescu spunea că e mai bun ca el. Și unde e Băluță? Fotbalul românesc e un film, o minciună, săracii trăiesc în ce vor ei, în ce gândesc ei. Din păcate, nu joacă unul pe afară în campionate puternice”, a spus fiul lui Tudorel Stoica, la emisiunea „Fluier final” de la Sport Total FM. 

13 selecțiiare Alin Stoica la echipa națională a României, între 1998 și 2003

Alin Stoica a făcut carieră în Belgia

Alin Stoica a evoluat la juniorii Stelei, însă a bifat un singur meci la echipa mare. În 1996 a semnat cu Anderlecht, formație pentru care a evoluat până în 2002. În 2001 a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător din Belgia. A plecat direct la rivala Club Brugge, unde a stat numai doi ani.

De acolo, cariera mijlocașului ofensiv a luat-o în jos și a trecut pe la echipe ca Siena, FC Național, Poli Timișoara, Gent, Mouscron, FC Brașov, Vojvodina, ASU Poli, Standaard Wetteren și Chiajna. S-a retras în 2015.

9 trofeea câștigat Alin Stoica în Belgia: 3 titluri (00, 01, 03), două Cupe (01, 04) și patru Supercupe (00, 01, 03, 04)

Alin Stoica, în 2017: „Regret că am ales naționala României!”

În urmă cu mai mulți ani, Alin Stoica afirma că  regretă că a ales să joace pentru naționala României în detrimentul celei belgiene.

Cel mai mare regret? Că am ales în 1998 «naționala» României, și nu Belgia. Aș da totul azi să pot juca măcar un meci cu «diavolii roșii»".

Fostul mijlocaș al lui Anderlecht a precizat: „Am refuzat Belgia atunci pentru că era logic să dau prioritate țării în care m-am născut, eram fiul unui mare fotbalist român. Într-un final, am realizat că România nu a respectat alegerea grea făcută de mine”, a spus Alin Stoica, într-un interviu acordat în 2017 cotidianului La Dernière Heure.

VIDEO Alin Stoica: „Nu trebuia să plec niciodată de la Anderlecht! Am plecat din cauza lui Giovanni Becali”

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Gigi Becali, pus în gardă: „De asta ai nevoie pentru a câștiga titlul!” » Șansele FCSB, analizate în direct: „Începe să devină o astfel de echipă”

VIDEO Valeriu Iftime știe de ce Marius Croitoru nu are rezultate la FC Argeș, club ajuns la retrogradare: „De asta îi e greu la Pitești”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (34)
DMA87
DMA87  •  11 Februarie 2023, 05:54

Da, știm cu toții că fotbalul românesc nu (mai) există. Dar, problema e cine-o zice, cu ce drept spui asta si mai ales ce te califică să emiți asemenea judecăți? Alin Stoica, tu esti monumentul fotbalistului ratat. Tu nu ești altceva decât fiul lui Tudorel Stoica, și atât. Știi tu, omul acela care ti-a vrut răul in atâtea situații, după cum tu singur ai declarat. De ne-ar arde o ciorbă mai grasă...

istet10
istet10  •  10 Februarie 2023, 21:33

Eu nu inteleg de ce este injurat Hagi? Are el obligatia sa scoata jucatori? Face ce poate. A interzis Hagi altora sa faca ca el? Morutan, Man, Mihaila nu sunt produsele lui si tot in ligi inferioare joaca.

geambas
geambas  •  10 Februarie 2023, 20:02
Postat de Acidutzu_67 pe 10 Februarie 2023, 17:46

Dupa mintea ta (cam limitata, observ) cineva trebuie sa fi jucat la Barcelona sa-si dea seama cand un fotbalist este ratat?! In alta ordine de idei, Hagi isi face treaba extraordinar, numai ca materialul pe care il are la dispozitie pentru a-l transforma in fotbalisti competituvi este din păcate de o calitate indoielnica..., cu multe hibe.. Nu e vina lui , cubtoate astea,el reuseste totusi din *** sa faca bici...Ca sa si pocneasca, are nevoie da un material (original) mai bun...Capisci?

Din felul cum te exprimi se vede ca ai terminat un liceu industrial, cel mult. Esti cam tupeist sa vorbesti de "ratati".

Vezi toate comentariile (34)
Comentează