FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

Alta revolutie in fotbal

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 octombrie 2007 00:00

Ajutate de o decizie a Uniunii Europene, FIFA si UEFA pot limita efectele cazului Bosman. Prima masura: din 2009, doar 5 stranieri in echipa. Uniunea Europeana (UE) a luat vineri o decizie care, incepind din 2009, va schimba fata fotbalului tot asa cum a facut-o celebrul caz Bosman in '95. La solicitarea UEFA si a FIFA, cei 27 de sefi de state din UE au semnat documentul prin care se recunoaste caracterul specific al sportului.

Concret, asta inseamna ca fotbalistii nu vor mai fi tratati ca niste lucratori, deci nu se vor mai putea misca la fel de liber ca pina acum in cadrul UE la final de contract si nici nu vom mai vedea cluburi cu mai multi jucatori straini decit autohtoni in efectivele lor. Adica exact efectele pe care le generase cazul Bosman si pe care UEFA si FIFA s-au zbatut in van sa le limiteze in ultimii 12 ani.

Cele doua foruri au pus deja la punct o prima masura, ce ar urma sa intre in vigoare cel mai tirziu in doi ani. Este vorba despre asa-numita regula "sase plus cinci", care spune ca o echipa de club va trebui sa aiba pe teren, in timpul unui meci, sase jucatori autohtoni si doar cinci stranieri. Aceasta va afecta mai ales gruparile in care abunda strainii, gen CFR Cluj, la noi, Arsenal sau Inter.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează