FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV / VIDEO „Am plecat de la FCSB pentru că voiam să mă simt mai important!” » Valentin Gheorghe a explicat care sunt șansele de a reveni cândva la echipa lui Becali

Articol de , - Publicat vineri, 06 ianuarie 2023 07:31 / Actualizat vineri, 06 ianuarie 2023 21:54

Vali Gheorghe (25 de ani) a explicat de ce a ales să plece de la roș-albaștri, în ciuda evoluțiilor apreciate. Nefiind în grațiile patronului, mijlocașul venit de la Astra a fost împrumutat la Ümraniyespor, club nou promovat în prima ligă turcă. 

Ilie Dumitrescu, mesaj pentru Becali: „Cordea trebuie să plece” » I-a găsit și înlocuitor: „Ar fi o mutare inteligentă”
FCSB
Ilie Dumitrescu, mesaj pentru Becali: „Cordea trebuie să plece” » I-a găsit și înlocuitor: „Ar fi o mutare inteligentă”

- Vali, cum te-ai acomodat în Turcia?
- La început a fost greu. A fost și prima plecare în afara țării, pentru că n-am mai avut ocazia să joc „afară”. Cu timpul m-am obișnuit. Viața e frumoasă aici, dar e foarte aglomerat.

- Familia te vizitează des, a contat, nu?
- Contează mult. Nu mi-e ușor singur într-o țară străină. Să știi că tot clubul m-a primit bine, începând cu jucătorii și antrenorii, dar nu ești ca acasă. Tot o țară străină e. Fie ea Turcia, pe care o știm cu toții cumva.

VIDEO. Vali Gheorghe: ”Impactul cu Turcia a fost incredibil. A fost acel meci nebun cu Fener, 3-3. Asta îmi ziceau oamenii când mă vedeau pe stradă”

- Cum a fost impactul? E altceva când stai ca turist...
- Incredibil. La început am avut un meci de foc cu cei de la Fenerbahce. Pe terenul lor. A fost un 3-3 cu răsturnări de situație. Având în vedere că am și înscris atunci lumea a fost entuziasmată. 50.000 de oameni în tribune. De vis, ce să mai! Cumva surprinzător, deși eram o nou promovată, au venit mulți oameni în tribune. Și îi știm pe turci ca nație. Fanatici până la extrem.

2 goluria marcat mijlocașul de 25 de ani în Turcia

- Ai marcat un gol spectaculos, cum a fost după?
- Imaginează-ți că am ieșit pe stradă, fiind nou venit, iar lumea deja mă recunoștea. Eram uimit, eu venind de o lună de zile, iar ei îmi strigau „Güzel”, „Ce gol frumos”.

Vali Gheorghe: „Am simțit că pot mai mult”

- De ce ai decis să pleci de la FCSB?
- Așa am simțit. Mi-am dorit să merg într-un campionat mai puternic și Turcia are acest lucru plus că există o infrastructură sportivă mult mai solidă.

- Crezi că nu primeai suficient credit la FCSB, în ciuda evoluțiilor bune?
- Am avut evoluții bune la FCSB și mi-am dorit să plec la o echipă unde să mă simt important și să joc mai mult. Am simțit că pot mai mult după acel meci cu Chindia, când am întors scorul, iar eu am marcat de două ori. Apoi n-am jucat! Dar nu-s supărat deloc pe ei. Ba chiar a fost o experiență frumoasă acolo.

7goluri și 3 pase are Vali Gheorghe la FCSB în 29 de meciuri

- Ești împrumutat până în vară. Vor plăti turcii suma de transfer?
- Asta nu știu, mai e mult până atunci. Sper să am meciuri la echipă și să se bazeze pe mine. În caz contrar, voi căuta o altă formație tot aici care să plătească bani pentru mine.

600.000 de eurotrebuie să achite Ümraniyespor pentru a-l lua pe Vali Gheorghe de la FCSB

- Ai mai vorbit cu cei de la FCSB după plecare?
- Cu domnul MM. M-a felicitat după ce am marcat. Mai țin legătura cu jucătorii cu care am avut o relație mai strânsă. Repet, celor de acolo n-am nimic să le reproșez. Îmi doresc să ia campionatul FCSB, până la urmă e echipa mea. Le țin pumnii strânși, am văzut că au revenit. Îi urmăresc cu drag.

VIDEO. De ce a plecat Vali Gheorghe de la FCSB: ”Voiam să mă simt mai important și să joc într-un campionat mai tare”. Amintiri din șocul cu Dinamo, 6-0

- Cum a fost perioada de la FCSB?
- Să fiu sincer, foarte frumoasă. Primele 20 de meciuri n-am pierdut deloc. Am avut acel debut într-un 6-0 cu Dinamo și nici acum nu pot să uit golul înscris. Erau 35.000 de spectatori. Superb.

- A fost o diferență de scor incredibilă.
- Într-adevăr, mai stau și mă uit pe Youtube sau pe Tiktok la acel meci. M-am bucurat că am lăsat ceva în urmă chiar dacă am stat doar un an de zile. Singurul meu regret este că n-am putut juca acea „finală” de campionat pentru că ne-au încurcat cei de la Voluntari și nu s-a mai jucat cu titlul pe masă.

- Ai evoluat sub mâna a doi patroni excentrici, Gigi Becali și Ioan Niculae. Cum sunt dacă ar fi să-i compari?
- Amândoi sunt foarte pasionați de fotbal, au investit foarte mulți bani. Sunt două caractere diferite, dar îi apreciez pe fiecare și nu vreau să comentez ceea ce fac ei. E treaba dânșilor.

Vali Gheorghe: „Nu cred că se pune problema să revin la FCSB”

- Ți-ai dori să te mai întorci în România, acum că ai prins gustul străinătății?
- Îmi doresc să joc cât mai mult aici. Deocamdată, am contract cu Steaua (n.r. - FCSB), iar dacă cei de acolo mă vor dori, voi reveni, dar nu cred că se pune problema. Eu de mic mi-am dorit să joc la Steaua, așa că nu m-ar deranja deloc să mai ajung acolo.

- Ai vorbit cu cineva înainte de transferul în Turcia?
- Prima dată am vorbit cu Moruțan. El m-a sfătuit cum să mă acomodez. Am mai vorbit și cu Denis (n.r. - Alibec), cu Alex Cicâldău, apoi m-am întâlnit într-un joc cu Maxim și Toșca, care mi-au dat și alte sfaturi despre cum să mă acomodez mai ușor în Turcia.

- Zona în care locuiești aici, în Istanbul, pare una mai liniștită.
- Așa este. Sunt pe zona asiatică. Fac cam 20-30 de minute cu mașina dacă nu e trafic (râde) până la zona de bazar, cea pe care o știe toată lumea care vizitează orașul. Îmi place că locuiesc aici, într-o zonă frumoasă, unde nu mă deranjează nimeni. E chiar o zonă plăcută, de când am venit prima dată, am văzut aceste blocuri, am spus că aici vreau să stau.

750.000 de euroeste cota lui Vali Gheorghe pe transfermarkt

Vali Gheorghe: „Traficul din București e nimic față de Istanbul”

- Traficul din București sau cel din Istanbul, Ce alegi?
- Îmi place mai mult cel din București (râde). E nimic față de ce-i aici. Deși aici infrastructura e OK, poduri, autostrăzi subterane. Tot felul. Cu toate astea, vorbim de un megalopolis, întins pe două continente. 20 de milioane de locuitori. E greu să ții traficul în frâu.

VIDEO. Vali Gheorghe, despre viața în Istanbul: ”Traficul e infernal. Cred că Bucureștiul e nimic față de ce e aici. Aici e nebunie”

- Cum îți petreci timpul liber aici?
- Când sunt cu familia și prietenii mai merg la câte un restaurant. Mai vizităm câte un loc. Totuși, în mare parte îmi place să stau acasă. Am aici saună, bazin, tot ce-mi trebuie pentru refacere. Orice ieșire necesită timp. 

Părinții m-au lăsat mereu să fac ce-mi place. Am fost norocos din punctul ăsta de vedere. Chiar dacă am fost mai mic sau mai mare, am ales mereu bine, am știut ce-i mai bine.

Anul acesta îmi doresc să fiu sănătos. Sper să mă impun la echipă și să ne salvăm de la retrogradare. Jucăm bine, din păcate nu strângem puncte. Poate se sparge ghinionul.

-Vali Gheorghe

Vali Gheorghe a făcut mai întâi judo, după fotbal

Vali Gheorghe are o poveste deosebită. A început fotbalul la 9 ani, mai târziu decât mulți alți copii, asta pentru că era atras de judo. „Prima dată am fost la judo, destul de ciudat, nu? Eu am doi frați mai mari și o soră. Unul dintre frați făcuse judo și era foarte bun. Și m-am dus după el. 

Îmi plăcea, mă trânteam cu restul copiilor și era amuzant. Am fost un an jumătate, dar nu s-a lipit mare lucru. Apoi m-am dus cu celălalt frate la fotbal. El făcea la Petrolul 95. M-a văzut domnul antrenor Bucurel Dîrman și m-a chemat. Așa m-am legat de fotbal”. 

Ce este Ümraniye

Ümraniye e un district din estul orașului Istanbul. Inițial a fost un sat mic, de sub 900 de locuitori, populația a crescut mult după anii 80, datorită migrației din zona Anatolia. Zona este una diferită față de ceea ce înseamnă Istanbulul vechi. Străzile sunt largi, există mai mult spațiu verde, în zonă fiind multe centre comerciale și sucursale de bănci, plus blocuri înalte, de mai mult de 30 de etaje. 

Azi e văzut ca un cartier al oamenilor de afaceri, în zonă locuind mulți străini. Ümraniyespor e un club vechi, de 85 de ani, care însă acum trăiește cea mai importantă perioadă din istoria sa. Clubul este deținut de primăria de district, chiar dacă în acte are și un bașcan. 

Citește și:

CFR Cluj a renunțat la un jucător! L-a cedat în Grecia, după ce îl transferase în octombrie

Alexandru Ișfan a dezvăluit cum l-a convins CS Universitatea Craiova: „Nu le pot spune pe toate!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
propaganda
propaganda  •  09 Ianuarie 2023, 22:56
Postat de fecere2 pe 08 Ianuarie 2023, 02:25

bai pampalaule ,omul asta a jucat de vreo 3 ori mai bine decat Cordea ,cand a intrat a schimbat fata meciului ,a si marcat ,probabil tu te uitai pe NG cu jj de mana !

***? Sau ce imi raspunzi asa? :)) Nu se compara nici macar cu Cordea.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fecere2
fecere2  •  08 Ianuarie 2023, 02:25
Postat de propaganda pe 07 Ianuarie 2023, 18:44

Articolele astea se platesc? L-am vazut in tara cat a fost de bun. Mai rezerva...

bai pampalaule ,omul asta a jucat de vreo 3 ori mai bine decat Cordea ,cand a intrat a schimbat fata meciului ,a si marcat ,probabil tu te uitai pe NG cu jj de mana !

propaganda
propaganda  •  07 Ianuarie 2023, 18:44

Articolele astea se platesc? L-am vazut in tara cat a fost de bun. Mai rezerva...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează