FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - PETROLUL 1-3

Amatori şi jucători crescuţi la mănăstire :) Iată cine i-a pus pe "cîini" cu botul pe labe

Golul de 0-1 al Hamza a însemnat începutul sfîrşitului pentru dinamovişti // Foto: Alex Nicodim
Golul de 0-1 al Hamza a însemnat începutul sfîrşitului pentru dinamovişti // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat luni, 09 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 09 aprilie 2012 12:39

Autorul "foarfecei" de 0-1, Younes Hamza, a început fotbalul la o echipă condusă de călugări! Transferurile tuturor necunoscuţilor aduşi de Petrolul iarna aceasta au costat mai puţin decît contractul lui Niculae pe un sezon.

Patru francezi, un kenyan, un camerunez, un tunisian, un spaniol, un bielorus şi cinci români au alcătuit reţeta succesului pentru Petrolul în Ştefan cel Mare. Linares, Bikana, Mustivar, Boudjemaa, Hamza, Zerka, Ben Djemia pare că alcătuiesc o selecţionată pentru Cupa Africii. Mulţi dintre ei s-au zbătut prin ligile inferioare ori la amatori, dar au reuşit performanţa vieţii lor, învingînd Dinamo la ea acasă după 12 ani de secetă ai Ploieştiului. "Toţi au costat 200.000 de euro şi nimeni nu are contract mai mare de 5.000 de euro pe lună", se laudă Vivi Răchită, artizanul Petrolului multinaţional.

Ei sînt eroii Petrolului

Vasili Hamutovski (33 de ani) - Fostul portar al Stelei nu mai avea angajament din vară şi a semnat cu "găzarii" doar în baza prieteniei cu Răchită, alături de care jucase în Ghencea. Cotă pe transfermarkt.de: 300.000 de euro.

Alvaro Silva Linares (27 de ani) - Pînă să ajungă la Petrolul, stoperul spaniol a evoluat pentru Malaga, Marbella, Cadiz şi Xerez, unde în ultimul sezon a avut doar o prezenţă. E împrumutat pînă în vară şi cîştigă 5.000 de euro lunar. Cotă pe transfermarkt.de: 450.000 de euro.

Vincent Bikana (20 de ani) - E component al echipei naţionale sub 21 de ani a Camerunului şi a ajuns la Ploieşti din postura de jucător liber de contract. Prahovenii au dat lovitura aducîndu-l pe Bikana fără nici un euro după ce Neuchatel Xamax, care plătise pentru transferul său un milion de euro, a dat faliment. Stoperul cîştigă 5.000 de euro pe lună. Cotă pe transfermarkt.de: 500.000 de euro.

Ben Djemia (23 de ani) - Produs sută la sută al lui Genoa, fundaşul stînga franco-tunisian nu a bifat nici o prezenţă pentru echipa mare, fiind împrumutat la Padova, Frosinone şi Red Star Saint-Ouen! A venit sub formă de împrumut pînă în vară. Cotă pe transfermarkt.de: 350.000 de euro.

Sony Mustivar (22 de ani) - A evoluat pentru Bastia în perioada 2008 - 2010, apoi a fost împrumutat la Orleans, în liga a treia din Franţa. În ultimii doi ani a jucat doar un meci, fiind achiziţionat de Petrolul în schimbul a 25.000 de euro. Mijlocaşul defensiv are un contract de 3.000 de euro pe lună. Cotă pe transfermarkt.de: 500.000 de euro.

Damien Boudjemaa (26 de ani) - A prins la Petrolul primul său contract de fotbalist profesionist! Pînă în această iarnă, Boudjemaa a jucat preţ de şase sezoane la Alfortville, în campionatul francez dedicat amatorilor. Chiar dacă a venit liber de contract şi nu a avut contact cu fotbalul mare, mijlocaşul ofensiv francez cu cetăţenie algeriană ia la Petrolul 2.500 de euro lunar. Cu trei zile înainte de a semna cu Petrolul, Damien a fost propus lui Dinamo, dar "cîinii" l-au refuzat. Cotă pe transfermarkt.de: 475.000 de euro.

Patrick Osiako (25 de ani) - Mijlocaşul a venit liber de contract după ce i-a expirat înţelegerea cu suedezii de la Mjallby, unde a bifat 125 de meciuri şi 6 goluri în perioada 2007 - 2011. Înainte evoluase în Africa, la Coast Stars şi Tusker. Cîştigă 3.500 de euro pe lună. Cotă pe transfermarkt.de: 550.000 de euro.

Younes Hamza (26 de ani) - Primii paşi în fotbal i-a făcut la US Monastir, o formaţie condusă de călugări! Atacantul tunisian a devenit apoi unul dintre fotbaliştii emblematici ai lui CS Sfaxien, Juventusul Arabiei, aşa cum este supranumită echipa din prima ligă tunisiană. A marcat de 66 de ori în 176 de partide jucate în perioada 2005 - 2011. În 2011 s-a transferat la rivala Etoile du Sahel, însă a prins doar două meciuri. I-a costat pe prahoveni aproximativ 50.000 de euro şi are un salariu de 5.000 de euro. Cotă pe transfermarkt.de: 650.000 de euro.

Monsef Zerka (30 de ani) - E singurul transfer din această iarnă al Petrolului cu CV stufos. Are 176 de meciuri şi 17 goluri pentru Nancy (2001 - 2009), 35 de partide şi două reuşite pentru Nantes (2009 - 2011), după care a urmat o cădere. 9 prezenţe pentru Iraklis Salonic şi 7 pentru New England Revolution, în Major Soccer League. Vîrful are un contract de aproximativ 6.000 de euro lunar. Cotă pe transfermarkt.de: 600.000 de euro.

"Dinamo a arătat ca o echipă bolnavă contra noastră. Eu mă simt foarte bine la Petrolul. Mă bucur că am făcut un meci bun şi că am marcat un supergol!" (Damien Boudjemaa, mijlocaş Petrolul)

"Nici unul dintre jucătorii aduşi în iarnă nu a semnat pînă nu l-am văzut la joc pentru că, în ziua de azi, şi eu aş putea să-mi fac un DVD cu două şuturi şi două pase şi să prind un contract prin străinătate" (Valeriu Răchită, manager general Petrolul)

"Hamza a marcat nestingherit, Boudjemaa s-a distrat cu Luchin, l-a întors cum a vrut, iar la golul trei fundaşii vorbeau despre altceva decît fotbal" (Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo)

"Am reuşit să schimb faţa echipei, am pus la punct lucrurile care scîrţîiau în apărare şi am perfecţionat atacul. Mă bucur să văd feţe fericite la Ploieşti" (Gheorghe Mulţescu, antrenor Petrolul)

"Am fost pentru prima dată în tribună pe stadionul din Ştefan cel Mare şi e urît rău de tot. Şi ca stadion, şi ca atmosferă! Am reuşit să-i batem cu jucători aduşi din ligile inferioare şi din Tunisia" (Valeriu Răchită, manager general Petrolul)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
lupul46
lupul46  •  10 Aprilie 2012, 19:58
Postat de floryn_it1986 pe 09 Aprilie 2012, 18:14

da si diferenta se vede dintre jucatori, dinamo se bate la tittlu si petrolu la retrogradaresi barca a facut egal acum cateva etape asa ca numai incercam sa distrugem dupa un singur meci

Sunt de acord cu tine ca Dinamo se bate la titlu si Petrolul la retrogradare (impropriu spus la titlu. Se bate pentru un loc in uefa league ca la titlu nu mai are sanse) dar mai consulta clasamentul si ai sa vezi ca nimeni nu-ti desfiinteaza echipa doar pentru un singur meci. Asta este a 6-a etapa fara victorie pentru Dinamo. 3 egaluri in deplasare (egalul cu Rapidul a fost monstruos) si 3 infrangeri pe teren propriu. La cum ati jucat in retur, locul vostru e la retrogradare!

fcgeo
fcgeo  •  09 Aprilie 2012, 23:02

BRAVO LOR.MERITA FELICITATI.

floryn_it1986
floryn_it1986  •  09 Aprilie 2012, 18:14

da si diferenta se vede dintre jucatori, dinamo se bate la tittlu si petrolu la retrogradaresi barca a facut egal acum cateva etape asa ca numai incercam sa distrugem dupa un singur meci

Vezi toate comentariile (15)
Comentează