FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ambiţia lui Strătilă: "Bat Steaua şi luăm titlul!"

Joi, Strătilă a semnat două contracte: unul cu Dinamo şi unul cu firma de impresariat a fraţilor Victor şi Ioan Becali
Joi, Strătilă a semnat două contracte: unul cu Dinamo şi unul cu firma de impresariat a fraţilor Victor şi Ioan Becali

Articol de - Publicat sambata, 07 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 06 ianuarie 2012 19:41

Mijlocaşul Sorin Strătilă (25 de ani) vine în Ştefan cel Mare cu gîndul să dea golul victoriei împotriva fostei sale echipe, la care nu i s-au dat şanse decît la formaţia secundă.

- Sorin, cum te-ai apucat de fotbal?
- Păi, pe la 9 ani m-am dus la Tractorul Braşov şi am început să joc. Tata a făcut box de performanţă timp de 10 ani şi a încercat să mă îndrume şi pe mine în sportul ăsta, dar eu fugeam din sala de box la fotbal. Nu-mi plăcea să-mi iau pumni în cap! Am făcut şi înot înainte de asta, însă răceam mai mereu de la apa aia rece, aşa că am zis să continuu cu fotbalul, mai ales că-mi plăcea enorm. Dar am avut ceva peripeţii!

- Detaliază, te rog!
- Păi, am fost la Şcoala de fotbal " Nicolae Dobrin", am dat testele, le-am luat fără probleme, însă cînd mă uitam la restul copiilor mă speriam. Erau uriaşi pe lîngă mine! Eu aveam 1,40 metri şi 35 de kilograme, iar restul aveau 1,60 metri şi toţi peste 50 de kilograme, eu eram firav rău. Atunci am început un tratament special cu injecţii pentru a mă dezvolta. A dat roade, uite ce mare m-am făcut! Ha, ha, ha!

"La titlu ne batem cu CFR şi cu Rapid, nu cu Steaua!"

- Care sînt principalele tale calităţi?
- Am viteză foarte bună, ceea ce mă ajută mult, apoi mă descurc bine pe metru pătrat, scot uşor adversarul din joc şi arunc repede mingea în gura porţii. Mai am de lucrat la lovirea balonului cu piciorul stîng şi la detentă, chiar dacă din cele trei goluri marcate de mine în Liga 1, două au fost cu capul.

- Care-i dorinţa ta cea mai arzătoare?
- Să joc împotriva Stelei şi să-i dau gol sau măcar să ofer o pasă decisivă. Important e să cîştige Dinamo şi să luăm titlul. O să arăt eu în derby cine e Strătilă, nu mă poate opri nimeni şi nimic, visul meu e să bat Steaua! Eu n-am avut nici o treabă cu Steaua, am jucat acolo numai pentru echipa a doua, după ce mai trecusem pe la Inter Gaz şi Ghimbav, dar nu m-au promovat deloc. Lăcătuş credea că am 24 de ani acum 4-5 ani şi de aceea nu mă chema la prima echipă! Eu am 25 de ani acum! Oricum, la titlu ne batem cu CFR şi cu Rapid, nu cu Steaua!

"Poate m-o vedea cineva din Occident"

- Bucureştiul e tentant, cum e viaţa ta extrasportivă?
- Nu-mi fac probleme din punctul ăsta de vedere. Mai ies şi eu în cluburi, dar rar. Am o prietenă stabilă şi nu sînt genul care să sară calul. Cînd e vorba de fotbal, îl mănînc pe pîine! Cînd e de ieşit în oraş, ne mai şi distrăm puţin, însă cu măsură.

- Cît ţi-ai propus să rămîi în Ştefan cel Mare?
- Mă gîndesc şi la un transfer în străinătate, de ce să nu recunosc?! Dacă joci bine un an la Dinamo, te poate vedea cineva din Occident şi să prinzi un contract la o echipă bună din Europa. Acum, vreau să dau tot ce am mai bun pentru a lua titlul şi să joc în cupele europene, apoi vedem ce va fi.

Rus revine fundaş dreapta
Prin aducerea lui Sorin Strătilă, Laurenţiu Rus ar putea reveni în linia defensivă, ca fundaş dreapta. Cel puţin asta gîndesc şefii şi staff-ul tehnic, întrucît Strătilă are o viteză superioară, iar Rus e foarte bun în defensivă şi ajută mult şi atacul. "Strătilă şi Rus se vor înţelege foarte bine, iar Luchin poate fi trecut în centrul apărării", a spus Victor Becali.

"La Astra nu exista presiune pentru că eram la o echipă de mijlocul clasamentului. La Dinamo sînt convins că va fi, dar sînt pregătit psihic pentru acest lucru, nu mă înmoi cu una, cu două!" (Sorin Strătilă, mijlocaş Astra)

"Cîştig foarte bine la Dinamo din moment ce, după ce am semnat am fost dus pînă acasă cu maşina de poliţie în spate" (Sorin Strătilă, mijlocaş Astra)

250.000 de euro a plătit Dinamo către Astra pentru 50% din drepturile federative ale lui Strătilă

6.000 de euro pe lună va fi salariul lui Strătilă la Dinamo, plus bonusuri de performanţă. La Ploieşti, el încasa 3.500 de euro luna

Cum ar putea arăta Dinamo în retur: Bălgrădean - L. Rus, Luchin, Moţi, Pulhac - Strătilă, D. Kone, C. Munteanu, Curtean (Alexe) - Dănciulescu, M. Niculae

Inbox

- Aseară, trebuia să se încheie şi transferul lui Curtean de la Timişoara, Dinamo înţelegîndu-se, în principiu, cu Timişoara pentru 300.000 de euro.
- Mijlocaşul dreapta al Oţelului, Liviu Antal, 22 de ani, e dorit în Ştefan cel Mare! Fotbalistul campioanei a confirmat interesul, însă discuţiile sînt încă într-o fază preliminară.
- Fotbalistul de bandă stînga Dennis Grote, 25 de ani, se va prezenta de marţi la antrenamentele roş-albilor. Liber de contract, germanul va continua probele de joc, urmînd să meargă şi în primul stagiu din Antalya cu "cîinii".
- Roş-albii au rămas fără acţionari! Borcea e la Miami, Badea - la Dubai, de ieri a plecat şi Dragoş Săvulescu în străinătate.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
ionut.07
ionut.07  •  07 Ianuarie 2012, 22:31

Asa sa fie!Oricum,cam toate echipele s-au obisnuit sa bata stoaia.De asta au fost asa de bucurosi cand ne-au batut si ei in campionat dupa 5 ani:)))De cupa nu mai zic,ca oricum clanul a aranjat si-acolo cu unul dintre jucatorii care veneau din locul lui preferati,de unde este adolatrizat si sunat de sarbatori.Doar nu degeaba Barboianu si-a dat autogol.

zelea
zelea  •  07 Ianuarie 2012, 18:06
Postat de itza69 pe 07 Ianuarie 2012, 10:47

Asta nici nu a ajuns bine javra ca se si linge in coor.Vrea sa o bata pe steaua de parca ar vrea sa bata covoare.Mars la cotet,potaie.La valoarea pe care o ai,ce te miri ca nu stia Lacatus de tine?

Pai batutul Stoaiei,este cam tot una cu batutul covoarelor!!!:-):-):-)

andreeyutzu
andreeyutzu  •  07 Ianuarie 2012, 17:52

Eu zi ca e buna echipa ... stelistilor .... stati linistiti ka nu luati voi campionatu ;) ... credeti k dak ia'ti luat pe chipciu si parvalescu gata sunteti buni :)))) ???

Vezi toate comentariile (6)
Comentează