FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

Amenințarea vine din Bănie » 3 lucruri importante pentru care ar trebui să se teamă FCSB și CFR de Craiova

Articol de - Publicat joi, 22 noiembrie 2018 20:30

FCSB și CFR au toate motivele să se teamă de Craiova. Echipa lui Mangia e liderul campionatului la șuturi pe poartă, posesie și pe doi la acuratețea paselor, confom statisticilor CIES Football Observatory

Daniel Stanciu, noul director sportiv al CFR-ului, a surprins recent cu o declarație ce a fost privită ca o aroganță la adresa FCSB-ului. El susținea că pentru campioana României, CSU Craiova, și nu echipa pregătită de Nicolae Dică reprezintă principala amenințare în lupta pentru titlu. Iar cifrele și statisticile Ligii 1, vizând perioada 1 iulie - 20 noiembrie 2018, publicate deunăzi de CIES Football Observatory, îi dau dreptate.

Mai rău decât Botoșaniul

Elemente-cheie, precum media șuturilor expediate pe spațiul porții adverse, posesia și acuratețea paselor, dezvăluie forța ofensivă a echipei lui Devis Mangia. Bănia e lider la primele două capitole și pe locul secund la cel de-al treilea. Surprinzător, jucătorii Stelei le dau mai puțin de lucru portarilor adverși (4,8 șuturi cadrate, în medie) chiar și decât codașa FC Botoșani (4,9), aflată la egalitate cu CFR. Inclusiv Viitorul stă mai bine decât campioana și vicecampioana, ceea ce arată puterea de regenerare a echipei lui Gică Hagi, care-și vinde talentele, dar are întotdeauna ce pune-n loc.

Steaua e a treia la posesie, urmată de CFR, și a cincea în ceea ce privește acuratețea paselor, după feroviarii clujeni. Până și Dinamo, aflată într-o criză fără precedent în istoria clubului, stă mai bine în ierarhia acestui ultim indicator (locul 4). 

La egalitate cu Steaua 

Și încă ceva. Craiova și-a îmbunătățit comportamentul defensiv, după un start de sezon nu tocmai convingător. În ierarhia șuturilor expediate pe poarta lui Pigliacelli, în medie 3,9, Bănia împarte pozițiile 4-7 cu FCSB, Sepsi și Hermannstadt. Și are a doua apărare din campionat (12 goluri primite). Ceea ce, pentru o echipă eminamente ofensivă, e foarte bine.

CFR, care a câștigat trecuta ediție de campionat cu o apărare de fier, are și în acest sezon cea mai bună defensivă: 10 goluri încasate. Dar a devenit ceva mai permisivă. Atacanții adverși i-au tras în medie 3,4 șuturi cadrate pe partidă, mai multe decât au primit goalkeeperii revelației Gaz Metan (2,5) și ai Viitorului (3,3). 

tabel

"Craiova e solidă, bine structurată. Prin achiziționarea lui Koljici, arată, în sfârșit, ca o echipă. Cred că asta i-a lipsit atât stagiunea trecută, cât și la începutul acestui sezon"
Daniel Stanciu, director sportiv CFR Cluj

"Craiova e clar favorită la titlu. Alături de Viitorul e adversarul din campionat care nouă ne-a pus întotdeauna cele mai mari probleme"
Flavius Stoican, antrenor Poli Iași

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
pepeci
pepeci  •  22 Noiembrie 2018, 19:14

Haznalelor...vedeti ca domnii de la CIES Football Observatory ne numesc, pe buna dreptate, Universitatea Craiova! Voi, platitilor, ne numiti CSU. Nu-i nimic. Prostia si rautatea se plateste.

suporterucv
suporterucv  •  22 Noiembrie 2018, 18:05

Sa nu ne imbatam cu apa rece....mai e mult pana departe !! CFR si FCSB raman candidatele cu cele mai mari sanse ...a recunoscut-o de altfel si Mangia. Restul e statistica interesanta ! Craiova trebuie sa-si vada de drumul ei si sa construiasca pas cu pas. Cand vom avea constanta mai mare in joc si vom castiga trei sferturi din derby-uri (inclusiv din play-off) atunci putem vorbi de o candidata adevarata la titlu !!!

mobutu
mobutu  •  22 Noiembrie 2018, 14:18
Postat de moartea_din_vaslui pe 22 Noiembrie 2018, 08:27

Marea amenințare e gnomul chelios Mătreață, curtat de toate marile circuri ambulante din Europa.

esti, cumva, sarac mintal? sau, cumva, ai capu` cat damigeana si mintea cat dopu`?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează