FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

ANALIZĂ Cît patru superatacanţi la un loc! » Piovaccari - un transfer bun sau o mutare greşită pentru Steaua?

E bun Piovaccari sau Steaua a greșit, mizînd pentru Champions League pe un fotbalist de la un nivel prea scăzut?
E bun Piovaccari sau Steaua a greșit, mizînd pentru Champions League pe un fotbalist de la un nivel prea scăzut?

Articol de GSP - Publicat joi, 04 iulie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 03 iulie 2013 20:33

Noul vîrf al roş-albaştrilor a marcat 23 de goluri în Serie B în cel mai bun sezon al lui. În aceeaşi ligă, şi tot în sezoanele lor maxime, Hagi, Mihalcea, Niculescu şi Pancu au înscris împreună 24 de goluri.

Steaua l-a achiziţionat pe Federico Piovaccari ca să-şi întărească atacul pentru Champions League şi alegerea a născut o controversă: pe de o parte, opinia majorităţii suporterilor, dezamăgiţi de transfer, pe de altă parte, opinia pe care a exprimat-o Daniel Pancu: "E greu să dai goluri în Serie B. Dacă Piovaccari a marcat acolo, înseamnă că în Liga 1 garantează 20 de goluri în primul sezon!".

Daniel ştie despre ce vorbeşte, el însuşi a jucat în liga a doua italiană, la sfîrşitul anilor '90. A picat cu Cesena în Serie C după o stagiune dezamăgitoare pentru el, cu numai trei goluri marcate în campionat.

"N-are nume, n-are CV"
Dezamăgirea pe care au exprimat-o suporterii în comentariile de pe gsp.ro şi pe contul de facebook al managerului Mihai Stoica se leagă mai ales de CV-ul lui Piovaccari, pe care fanii îl consideră insuficient pentru o formaţie care-şi propune accesul în grupele Champions League.

"E un Nikolici mai scund şi mai bătrîn", "A trecut pe la echipe "mari" în cariera lui, precum San Marino şi Ravenna!" sînt cîteva dintre critici. Federico, 28 de ani, a ajuns în Ghencea împrumutat fiind de la Sampdoria. Genovezii l-au cedat gratis pentru un an, cu singura condiţie ca Steaua să-i achite 210.000 de euro din salariul total de 700.000 de euro.

Nici asta nu le place suporterilor: "Am ajuns să luăm rezervele Sampdoriei?!". Hagi, Iordănescu, Lăcătuş au comentat şi ei cu reticenţă achiziţionarea lui Piovaccari, pentru că nu l-au văzut jucînd şi pentru că CV-ul italianului nu le-a oferit garanţii.

Pancu 3, Clau-gol 3
Singurul care a exprimat o opinie diferită a fost Daniel Pancu. Comentariul rapidistului se bazează pe experienţa pe care el însuşi a avut-o în Serie B. În 1999-2000, a evoluat pentru Cesena în 34 de partide şi a marcat 3 goluri.

E chiar dificilă competiţia sau doar a avut el un an prost? În afara lui Daniel, au mai jucat în Serie B alţi trei atacanţi români importanţi: Hagi, Mihalcea şi Claudiu Niculescu. Gică a promovat cu Brescia în 1994, după o stagiune în care el a punctat de 9 ori.

Tot 9 reuşite a strîns Adrian Mihalcea pentru Genoa în cel mai bun sezon al ex-dinamovistului în Serie B, ediţia 2002-2003, iar Niculescu, coechipier cu Adi în acel moment, a marcat de 3 ori. Deci toţi patru au strîns, împreună, 24 de goluri în Serie B, doar cu unul peste cîte a înscris Piovaccari la Cittadella în 2010-2011.

Debutează sîmbătă
Steliştii vor avea ocazia să-l vadă pentru prima oară pe Piovaccari jucînd în ultimul amical din Anglia, cel cu Sheffield Wednesday, programat sîmbătă, de la ora 18:00, în direct pe Look TV. Federico a ajuns în cantonamentul Stelei în noaptea de marţi spre miercuri şi staff-ul l-a lăsat să doarmă ieri dimineaţă, nu l-a scos pe teren. După-amiază, el a efectuat un antrenament uşor, după ce anterior Mihai Stoica îl prezentase echipei înainte de masa de prînz. (Eduard Apostol)

66 de goluri a înscris Pancu pentru Rapid în 191 de partide strînse doar în campionat

148 de goluri a marcat Claudiu Niculescu în Liga 1 pentru Dinamo, U Craiova şi U Cluj

577414-stranieri-serie-b.jpg

577415-piovaccari-serie-b.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (50)
ewwe
ewwe  •  04 Iulie 2013, 22:45
Postat de tazdevil pe 04 Iulie 2013, 16:05

nici eu nu sunt multumit de acest transfer,insa una peste alta este un atacant de 4 milioane de euro!!!!!!deci chiar petarda nu e....sa-l lasam sa vedem ce poate......uite Hamza,de juca la amatori......si mai sunt exemple de jucatori considerati modesti,dar care au dat rezultate,asta vis a vis de fotbalul de la noi.sa amintesc de Georgevsky,venit de la o retrogradata in liga a treia din ex Iugoslavia??????deci sa vedem!!!BAFTA MAXIMA

pe Gheorghievski numai MM il vede fotbalist!!!!

ewwe
ewwe  •  04 Iulie 2013, 22:42
Postat de padisah pe 04 Iulie 2013, 11:54

Domnilor, Hagi nu a fost niciodata atacant!!! A incercat Cruyff, ce-i drept, sa-l incerce un pic pe postul lui Stoicikov, dar nu a mers. "Regele" a fost un numar 10 autentic, stirpea lui Diego, Zizou, etc. In ce-i priveste pe ceilalti 3, au fost jucatori de fotbal buni, dar nu superatacanti!!! Superatacanti sunt Drogba, Eto`o, van Persie, etc. In Romania ultimul superatacant a fost Rodion.

Te inseli ,....ultimul a fost Raducioiu!

ewwe
ewwe  •  04 Iulie 2013, 22:40

Piovaccari a fost propus la Vaslui,dar a ajuns la Steaua.......e asa si asa ,l-as asemana cu Fabiani(fost la CFR)!!

Vezi toate comentariile (50)
Comentează