FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - VIITORUL 1-0

ANALIZĂ GSP // 3 mutări de antrenor veritabil gândite de Bratu » Viitorul lui Hagi n-a mișcat în front!

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 14 august 2018 09:17

Dinamo s-a impus pe teren propriu, 1-0 cu Viitorul, în etapa a 4-a din Liga 1, după o prestație excelentă a jucătorilor formației roș-albe.

Elementul-cheie al victoriei dinamoviste a fost antrenorul Florin Bratu, 38 de ani. De data asta, tehnicianul roș-albilor și-a organizat foarte bine echipa și a reușit să facă 3 mutări esențiale, care au dus la o victorie importantă.

1. a schimbat linia defensivă

Dinamo se pregătea de meciul cu Viitorul cu gândul la statistica neagră din acest debut de sezon: 7 goluri primite în 3 meciuri și cea mai slabă apărare din ultimii 52 de ani. După un meci dezastruos cu Gaz Metan, Bratu a avut curajul să facă 2 schimbări în linia defensivă (ok, și la presiunea fanilor). 

Sergiu Popovici și Giorgos Katsikas au rămas în afara primului "11" și au fost schimbați cu Denis Ciobotariu, debutant în Liga 1, și Vlad Olteanu. Cei doi fundași, de 20, respectiv 22 de ani, alături de Laurențiu Corbu și Mihai Popescu, au avut o evoluție sigură și i-au blocat perfect pe adversari, care au pus în pericol poarta lui Penedo doar prin șuturi de la distanță. Mai mult, acesta a fost primul meci din acest sezon în care Dinamo nu a încasat gol.

22,7
a fost media de vârstă a celor 4 fundași centrali al lui Dinamo: Corbu (24), Popescu (25), Ciobotariu (20), Olteanu (22)

2. Grigore la mijloc, libertate pentru Mahlangu

Bratu a surprins cel mai mult însă în alcătuirea liniei de mijloc. Antrenorul l-a lăsat în afara lotului pe Sergiu Hanca și l-a introdus pe Ricardo Grigore, 19 ani, care la origine este fundaș central. Grigore a jucat pe postul de mijlocaș la închidere, iar titularizarea lui i-a dat posibilitatea lui Mahlangu să aibă mai multă libertate și să fie mai ofensiv.

Mijlocașul sud-african a fost cel mai bun jucător de pe teren, marcând golul victoriei. Acesta a fost inepuizabil și a șerpuit de multe ori în atac, suprinzându-i pe fundașii Viitorului.

În plus, titularizarea lui Ricardo Grigore a adus un plus și pe faza defensivă. Mijlocașul a blocat foarte bine spațiile, și-a dublat bine colegii și a fost un element de forță la mijloc.

8
a fost nota primită de Mahlangu din partea Gazetei Sporturilor, cea mai mare a meciului

3. O nouă schimbare în atac

Florin Bratu a schimbat din nou în atac. Daniel Popa a fost titularizat, după ce în precedentele două meciuri, cu FCSB și Gaz Metan, Mircea Axente și Robert Moldoveanu au fost titulari.

Deși nu a marcat, Daniel Popa a făcut un meci excelent. Atacantul a creat faza golului dinamovist, după un dribling excelent în careu. Popa s-a bătut pentru fiecare minge, a încercat să surprindă prin devieri și a făcut și faza defensivă. În plus, acesta a făcut pressing, a alergat mult și i-a hărțuit mereu pe fundașii Viitorului, fiind unul dintre remarcații partidei.

8
șuturi la poartă a avut Dinamo. 4 dintre ele au fost pe spațiul porții

Pentru felul în care și-a pregătit echipa cu Viitorul, Bratu a fost răsplătit cu nota 8 în caseta tehnică a meciului din Gazeta Sporturilor. 

Citește și: Note GSP: Ianis Hagi, printre cei mai slabi de pe teren! Ce dinamovist a dezamăgit și cine a fost omul meciului

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
rocky2
rocky2  •  14 August 2018, 15:49
Postat de cneius pe 14 August 2018, 11:57

Analiza gsp ??? Daca cititi precedentul vostru articol, cu notele gsp, veti vedea ca statistica va contrazice - Viitorul a miscat in front !!! Suturi 8-8; 4-3, posesie si cornere pentru Viitorul !!!

Exact! Nu stiu ce meci au vazut cei de la gsp, dar jocul a fost dominat si controlat clar de oaspeti! Doar lipsa unui antrenor cu idei tactice i-a privat de un rezultat favorabil! Gazdele au jucat pe contraatac si la ciupeala, golul fiind in exclusivitate opera lui Popa!

calinescu_
calinescu_  •  14 August 2018, 15:49

BRAVO BRATULE ESTI BAIAT ASCULTATOR ....!!!! :)))) PASUL URMATOR TREBUIE SA FIE TREI FUNDASI CENTRALI ....!!!!! CU HANCA SI SORESCU MIJLLOCASI LATERALI SI GOMELT INCHIZATOR ...!!!!

mosvasile
mosvasile  •  14 August 2018, 14:30

Mai usor cu entuziasmul!La inceput-adica pana la inscrierea golului-si pana la trecerea lui Sorescu pe stanga-Viitorul a pus stapanire pe mijlocul terenului,ametindu-i pe dinamovisti cu tiki-taka!Noroc ca Ianis Hagi-dirijorul lor-nu prea a fost in forma iar Dragus se izolase cumva!Si spre sfarsitul meciului la fel-cand obosise Sorescu si cand a fost scos Daniel Popa!Rezultatul a fost bun,dar Dinamo nu a controlat jocul!A jucat tot pe contratac!Putem spune ca e bine doar cand Dinamo va pune stapanire pe mijlocul terenului si va dicta ritmul jocului!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează