FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

ANALIZĂ GSP // „Repatriații” au dat chix » Craiova îl readuce pe Gustavo, deși precedentele reveniri în Bănie n-au convins

Mihai Rotaru îl readuce pe Gustavo Vagenin. Dar experiențele Băniei cu astfel de jucători au fost mai degrabă nereușite
Mihai Rotaru îl readuce pe Gustavo Vagenin. Dar experiențele Băniei cu astfel de jucători au fost mai degrabă nereușite

Articol de - Publicat luni, 02 martie 2020 17:41

Mihai Rotaru îl readuce pe Gustavo Vagenin. Dar experiențele Băniei cu astfel de jucători au fost mai degrabă nereușite

Finanțatorul Craiovei s-a specializat în ultimul timp pe readucerea unor jucători de succes în Bănie, cu ani în urmă. Stephane Acka, Bogdan Vătăjelu, Andrei Ivan, iar mai nou se pregătește Gustavo Vagenin. Rotaru a ieșit în profit cu unii dintre ei, dacă ne uităm la câți bani a luat în schimb la plecarea lor și pe câți bani i-a "repatriat". Însă fotbalistic, nici unul dintre cei întorși n-a mai atins forma de la primul "descălecat" în Bănie.

ACKA. Ivorianul a plecat gratis la Erzurumspor în iulie 2017 și s-a întos un an și jumătate mai târziu. Tot gratis. Greșește constant, fiind una dintre verigile slabe din defensiva oltenilor. Inclusiv duminică, la 2-1 cu Gaz Metan, a pierdut nepermis un balon în apropierea careului mare, punându-l pe Dielna în situația de a comite un fault de penalty, nesancționat însă de "centralul" Horațiu Feșnic.

VĂTĂJELU. Fundașul întors vara trecută, în schimbul a 350.000 de euro, e umbra celui transferat în ianuarie 2017, la Sparta Praga, contra a 1,3 milioane de euro. Experiența din Cehia, unde a trecut și pe la Jablonec, nu i-a priit, iar în Bănie, grevat și de regula U21, n-a reușit să profite de minutele acordate de Papură și de predecesorul Pițurcă. Cel mai adesea intră în teren venind de pe bancă.

IVAN. Până acum, cea mai mare dezamăgire. Rotaru l-a dat la Krasnodar pe 3 milioane de euro, în iulie 2017, și l-a recuperat vara trecută, la jumătate de preț. Însă atacantul de 23 de ani întârzie să convingă. Bilanțul său până acum: multe evoluții modeste și doar două goluri în cont, ambele marcate într-un meci cu Dinamo. Duminică, împotriva Gazului, a scos un penalty, cel transformat de Cicâldău în debut, pentru ca în repriza secundă să rateze o ocazie monumentală, ce transformată i-ar fi scutit pe craioveni de emoții.

GUSTAVO. Plecarea la Liaoning, în iulie 2018, a fost o lovitură financiară și pentru Rotaru, care a luat pe el 800.000 de euro, și pentru brazilian, plătit în China cu 800.000 de euro net pe sezon! În plan sportiv însă, jucătorul a coborât în liga a doua, unde n-a rupt gura târgului: 39 de apariții într-un an și jumătate, 11 goluri, 9 assisturi. Conform transfermarkt.de, el n-a mai bifat un meci oficial din septembrie 2019! 

"Gustavo încă n-a venit. Dar întotdeauna e bine să ai cât mai multe opțiuni. E adevărat, crește nemulțumirea în lot, că sunt mulți care nu joacă, însă eu prefer așa"
Corneliu Papură, antrenor Craiova

"Gustavo e un jucător care a dat satisfacție la noi. Îi place atmosfera de aici, a îmbrățișat ideea asta. Uite că s-a rezolvat"
Sorin Cârțu, președinte U Craiova, la TV Digi Sport

50.000 de eurova primi Gustavo la semnătură și 10.000 de euro salariu lunar. La vară, dacă vrea să plece liber, ar urma să returneze banii

Acord cu Martici. Pe mai mulți bani?

Aflat pe final de contract, Ivan Martici a dezvăluit că i-a comunicat lui Rotaru decizia sa: "Am aproape 30 de ani. E o vârstă la care te gândești la multe, la familie, la securitatea ta. Domnul Rotaru știe cum gândesc eu. China? N-am nicio motivație să merg acolo". În traducere, Martici și-a dat acordul pentru prelungirea acordului scadent în vară, dar vrea mai mulți bani, având în vedere că s-ar putea să fie ultimul său mare contract.

De ce e supărat Papi pe Edi

Papură s-a luat din nou de oficialii Gazului, iar președintele Cârțu a povestit la Digisport de ce antrenorul oltenilor nu-l are la inimă pe Iordănescu jr. "E ceva mai vechi între el şi Edi. Când am jucat la Mediaş, Edi a venit și l-a salutat doar pe Piţurcă, s-a îmbrăţişat doar cu Piţi şi pe el nu l-a băgat în seamă, deși au fost colegi la cursurile Pro. Asta l-a durut", a explicat Sorinaccio. 

Citește și:

Radu Banciu, președinte de onoare la un club din play-off :) Ofertat în direct la TV: „Vin dacă mă faceți consul” + dialog fabulos în franceză

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
1099135603560693
Daniel Ciuca  •  03 Martie 2020, 22:24

Vă dați voi interesați de Craiova,parca noi nu vedem că nu o înghițiți,umblați numai cu jordeaua...Forța Știința!

kaloogarele
kaloogarele  •  03 Martie 2020, 15:06

In primu' rind, aia care s-au intors si nu au confirmat, nu erau prea geniali nici cind plecasera. De exemplu Ivan. Nu stia sa bage mingea in poarta nici atunci, nici acum. Acka iarasi, a fost mereu un fotbalist fara tehnica. Iar Gustavo e ... brazilian ... Oricum, vad ca de doua zile s-a sunat ordinul de atac la pescarie. Toate unditele pe Craiova. Cu CFRu' terminarati?

908074729289300
Radulescu Aurel  •  03 Martie 2020, 09:49

La Craiova,le trebuie si un antrenor,care sa stie cum sa-i aseze in teren,si sa-i antreneze la valoarea lor individuala.Dar, cred ca orice echipa care vinde un jucator,sa fie bine vandut si fara drum intors.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează