FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

ANALIZĂ // Liniară în mediocritate » Dinamo parcă nici nu și-a dorit să intre în play-off!

Readus în iarnă la Dinamo, după împrumutul pe 6 luni la FC Botoșani, Daniel Popa n-a confirmat, iar roș-albii au alunecat în afara primelor 6 clasate FOTO Raed Krishan
Readus în iarnă la Dinamo, după împrumutul pe 6 luni la FC Botoșani, Daniel Popa n-a confirmat, iar roș-albii au alunecat în afara primelor 6 clasate FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 01 martie 2018 09:00

”Câinii” n-au profitat niciun pic de vacanța de iarnă, astfel că într-o ierarhie a ultimelor 4 etape din sezonul regulat sunt pe 7, tot acolo unde se aflau și-n decembrie, când s-a întrerupt campionatul.

Așa cum e croit la noi campionatul, vacanța de iarnă reprezintă pentru competitoare și o oportunitate de a mai face unele retușuri, înainte de a ataca finalul sezonului regulat. Unele au profitat, cazul liderului CFR Cluj, care s-a întărit în toate compartimentele și apoi a continuat să puncteze, al Viitorului sau al marii surprize Poli Iași, ce a încheiat 2017 pe 8, pentru ca apoi, în ierarhia ultimelor 4 etape, să ajungă chiar pe podium (3). Iar la final, când s-a tras linie, să prindă ultimul loc în play-off.

Și mai multă neliniște

Dacă CFR reprezintă constanta în materie de calitate, cea în materie de mediocritate e Dinamo. Până în decembrie, "câinii" făcuseră destule lucruri anapoda. De la achiziții nereușite, Albin, Bokila, Nica, la scandalul bahic de la Piatra Neamț, în urma căruia Negoiță a anunțat că vinde clubul, aducând și mai multă neliniște în sânul unei grupări și așa destul de zdruncinate. Pauza de iarnă a venit numai bine pentru "câini", astfel încât să-și lingă rănile și să corecteze ce era de corectat. Dar n-au făcut-o.

Dezastru în final

Au continuat vânzările, după Costache părăsind clubul încă trei jucători de perspectivă: Paul Anton, Steliano Filip și Ionuț Nedelcearu. Iar motivația a scăzut la cote alarmante. Și în locul unui forcing pe finalul sezonului regulat, au urmat evoluții sinusoidale, culminând cu acel 0-2 de la Giurgiu, în care Dinamo a lăsat senzația că nici măcar nu-și dorește să intre în play-off.

Consecința? În clasamentul pe ultimele 4 runde, decisive, "câinii" n-au reușit să evadeze de pe poziția a 7-a, iar "la general" au încheiat chiar mai jos, pe 8. Miriuță a zburat de pe bancă și cei rămași vor încerca de acum să limiteze cât mai mult daunele într-o stagiune de uitat.

3 sunt precedentele stagiuni în care Dinamo a mai încheiat campionatul pe locul 8: 1948-1949, 1949-1950 și 1959-1960

5
internaționali A mai are Dinamo în lot după pauza de iarnă: Torje, Hanca (România), Penedo (Panama), Nemec (Slovacia) și Mahlangu (Africa de Sud)

I-a scos din ritm

Pauza de iarnă nu i-a priit nici Botoșaniului. Revelația de până atunci a campionatului s-a întors după Sărbători schimbată în rău, de parcă uitase tot fotbalul de calitate pe care-l jucase până atunci. Pe locul 5 după 22 de etape, trupa lui Costel Enache a dat din colț în colț în ultimele 4 meciuri (poziția a 9-a) și la general a terminat pe 7. În fața lui Dinamo, e adevărat, dar tot în play-out.


Click pe imagine pentru zoom!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  01 Martie 2018, 10:53

Starea suprafetei de joc de la Giurgiu (proasta, dar nu mizerabila) a convenit mai mult echipei mai slabe, mai neputincioase. De asta FCD 1948 SA a scapat usor cu 0-2.

537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  01 Martie 2018, 09:21

vad ca nu intereseaza pe nimeni conditiile meteo si mai ales starea mizerabila a suprafetei de joc de la giurgiu ,unde oficialii nu au folosit instalatia de incalzire . am vazut postarea cu ranile lui erico la medias foarte foarte urate .dar ,pe cele ale jucatorilor dinamovisti nu le-am vazut publicate nicaieri . asta a fost reversul medaliei ptr .astra ,semeni vant culegi furtuna .terenul de la medias arata mult mai bine fata de cel de la giurgiu .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează