FOTBAL  »  Superliga  »  SPECIAL

ANALIZĂ // Surpriză imensă! Echipa care e prima într-un clasament al duelurilor între primele 6 clasate în Liga 1

Articol de , , - Publicat luni, 30 decembrie 2019 12:00

Mai sunt de jucat 4 etape din sezonul regulat, după care, la începutul lui martie 2020, va debuta play-off-ul Ligii 1. 

Punctele se vor înjumătăți și vor decide ultimele 10 etape, în care primele 6 clasate se vor întâlni în meciuri directe, tur-retur. Din această perspectivă, una dintre echipele care acum se află pe poziții de play-off ar trebui luată serios în calcul. Astra Giurgiu stă cel mai bine într-un clasament realizat exclusiv pe baza meciurilor dintre formațiile aflate acum pe poziții virtuale de play-off. 

13 puncte, dintr-un maxim posibil de 15,a realizat Astra pe teren propriu cu celelalte echipe care acum sunt pe locuri de play-off, victorii cu CFR, FCSB, Craiova și Gaz Metan și remiză cu Viitorul

"Cred că echipele care acum se află pe primele 6 locuri vor fi și în play-off. Nu se mai poate întâmpla nimic, din punctul meu de vedere, Botoșani nu va prinde play-off-ul"
Dan Petrescu, antrenor CFR

A luat puncte cu toate rivalele

Trupa din Giurgiu a acumulat 19 puncte și e singura care a bifat toate cele 10 meciuri. Procentajul e însă unul aproape de două treimi, 63%. Nici una dintre celelalte grupări nu atinge nici măcar 60%. 

FCSB mai are de bifat un singur joc, chiar derby-ul cu CFR, dar a luat până acum 16 din cele 27 de puncte. CFR are un palmares sub statutul ei de campioană en titre, doar 10 dintr-un maxim posibil de 18. 

Astra nu doar că stă cel mai bine, dar e singura care a luat puncte cu fiecare dintre celelalte 5 rivale. Mai mult, are măcar o victorie asupra fiecărui adversar, iar cu FCSB a reușit o performanță mare, 6 puncte din 6.

ANALIZĂ // Surpriză imensă! Echipa care e prima într-un clasament al duelurilor între primele 6 clasate în Liga 1

5 din cele 6 echipecare se află acum pe locuri de play-off au disputat și anul trecut finala pentru titlu, singura diferență e Gaz Metan în prezent față de Sepsi sezonul precedent

"Putem să ne gândim și la titlu în cazul în care vom reuși cele 3 transferuri pe care le avem pe listă în pauza de iarnă. Pe doi dintre fotbaliști îi cunoașteți foarte bine, unul dintre ei ne-a dat acordul să vină la noi"
Ioan Niculae, patron Astra

Meciurile de play-off dinaintea play-off-ului

În luna februarie se vor disputa ultimele 4 etape ale sezonului regulat, perioadă în care nu va exista nicio etapă în care să nu avem cel puțin o confruntare care să pună față în față două dintre primele 6 clasate. Astra, care a terminat meciurile de top, va avea de jucat doar cu formații clasate de la locul 8 în jos: Dinamo, Chindia, Hermannstadt și Sepsi. 

ETAPA 23
CFR - FCSB
U Craiova - Gaz Metan

ETAPA 24
Gaz Metan - CFR
Viitorul - U Craiova

ETAPA 25
CFR - Viitorul

ETAPA 26
U Craiova - CFR

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează