FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

EXCLUSIV VIDEO A fost coleg la națională cu Depay și este tentat de FCSB sau Dinamo: „Ar fi o provocare”

Achahbar, cu numărul 23, marcând un gol spectaculos în poarta lui Dinamo
Achahbar, cu numărul 23, marcând un gol spectaculos în poarta lui Dinamo

Articol de - Publicat marti, 02 martie 2021 17:39 / Actualizat marti, 02 martie 2021 18:39

Anass Achahbar (27 de ani) este de un an în România, la Sepsi, și se simte foarte bine. A jucat alături de Depay și Klassen, iar acum speră să facă pasul spre un club mare din țara noastră

- Anass, ce știai despre România până să ajungi aici? 
- Să fiu sincer, nu știam mare lucru despre România până să vin aici. Știam despre Hagi, despre Steaua București, pentru că a jucat de multe ori în Champions League. Cam atât! Acum știu mult mai multe. A, și mai știam totuși că e un loc bun unde să te dezvolți, iar echipele mari au arătat asta în cupele europene.

VIDEO. Anass Achahbar, de la Feyenoord, în Liga 1: „Nu înțeleg regula U21”

- Acum ce părere ai despre România? 
- E o țară frumoasă! Sunt de un an aici și am avut timp să aflu mai multe. E o țară superbă, cu munți frumoși, cu oameni deosebiți. Per total, experiența mea aici e una frumoasă. Dacă m-ar pune cineva să fiu ghid, aș arăta o poză cu munții și peisajele și cu siguranță l-aș cuceri.

Achahbar: „Clinceni e cel mai enervant adversar”

- Impactul care a fost? De la Rotterdam ai ajuns la Sfântu Gheorghe, te-ai speriat? 
- Ha, ha! Nuuu, nu avea ce să mă sperie. Am privit totul ca pe o aventură. Însă felul în care m-au primit oamenii m-a făcut să-mi dau seama că pot juca mult timp aici.

- Nivelul cum ți se pare? 
- Mai mult decât decent. Singurul lucru pe care eu nu-l înțeleg este această regulă cu al doilea jucător U21. Cred că n-are niciun sens. Dacă aveți academii bune, tinerii se pot dezvolta și acolo. Iar cei mai buni nu vor fi ignorați, cu siguranță. Cum e exemplul lui Man, plecat la Parma, un jucător tânăr foarte bun, credeți că n-ar fi jucat oricum? Fără regulă!

- Care-i cel mai tare adversar pe care l-ai avut? 
- Cred că Steaua a fost cel mai greu adversar pe care l-am întâlnit. Au jucat mult timp împreună, sunt bine legați, au omogenitate foarte mare. Însă cred că cea mai enervantă echipă este Clinceni, mai ales modul în care se apără și joacă.

- Îți aduci aminte prima zi la fotbal? 
- E o poveste amuzantă. Înainte să mă duc la Feyenoord, îmi aduc aminte că aveam meci chiar contra lor și puteam înscrie. Însă a intrat pe teren un câine care alerga după minge, m-am speriat și am lăsat totul. M-am dus plângând spre tata. Toată lumea râdea. Tata mă tot împingea, nu știa ce să facă să mă determine să înscriu, fiindcă toți se uitau la mine. După acel meci a venit hârtia de la Feyenoord pentru a merge la ei. M-am dezvoltat mult acolo, au fost mulți tineri jucători foarte buni. Cei mai mulți au ajuns să joace la cele mai mari cluburi ale Europei.

EXCLUSIV VIDEO A fost coleg la națională cu Depay și este tentat de FCSB sau Dinamo: „Ar fi o provocare”
Achahbar, într-un Sepsi - Dinamo

Achahbar: „Ar fi o provocare să joc pentru Steaua sau Dinamo”

- Ai jucat mult acolo, e echipa ta favorită bănuiesc...
 - Clar, Feyenoord e echipa mea favorită și așa va rămâne. Aici e vorba despre mai mult decât fotbal. M-am dezvoltat acolo, am crescut ca fotbalist și om. Va rămâne echipa mea pe veci. Și, vă repet, e totul mai mult decât fotbal. Acolo am învățat ce înseamnă presiunea, fiind un club mare cu o istorie bogată. Acel club te obligă să faci performanțe, dar și să te bucuri de fotbal în momentele importante.

- Te-ar tenta o experiență la un club istoric al României? 
- Întotdeauna vreau să progresez, însă cred că Sepsi e acum într-o poziție foarte bună. Cred că ne putem compara cu Craiova sau CFR. Însă da, întotdeauna e o provocare să joci pentru cluburi ca Steaua sau Dinamo, Craiova sau Cluj.

Achahbar: „Iubesc cașcavalul vostru pane”

- Ai vreun idol? 
- Idolul meu este Ronaldo, brazilianul. Iubeam să-l văd jucând. Avea o așa bucurie să joace fotbal! Și la fel gândesc și eu, că trebuie făcut totul cu bucurie. Dacă eu intru pe teren cu bucurie și mă bucur de fotbal, atunci și oamenii care vin la stadion vor face la fel.

- Te descurci cu limba și cu bucătăria românească? 
- Ce faci? Bine? (n.r în română) Vezi? Mă descurc! Înțeleg multe lucruri și da, îmi place mâncarea. Să aleg un singur fel, voi spune cașcavalul pane.

- Ce planuri de viitor ai? 
- Îmi doresc să-i fac pe toți să vadă cine sunt și ce valoare am. Glumesc! Sper să fac totul cât mai bine și să reușesc performanțe notabile cu echipa.

Mai am 3 frați mai mari și unul mai mic. La noi fotbalul e foarte important. Toți practicăm fotbalul, red că de la cei 3 frați mai mari mi se trage și mie. Mă bucur că am ales acest sport.

Va fi un meci interesant între România și Olanda la Euro U21. Ambele echipe au mulți jucători tineri talentați, chiar cred că va fi interesant. Abia aștept să văd cine va câștiga.
- Anass Achahbar, mijlocaș Sepsi

350.000 de euroe cota lui Anass Achahbar pe transfermarkt

43 de meciuria adunat Anass în prima echipă a lui Feyenoord, pentru care a marcat de 9 ori

13 goluria marcat Achahbar pentru naționala U19 a Olandei, unde a jucat alături de Depay și Klassen

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

LPF a anunțat echipa etapei cu numărul 25! O singură echipă dă 3 jucători

Sabotat de Becali pentru că e impresariat de Anamaria Prodan?! Ipoteză surprinzătoare despre un fost titular de la FCSB: „Era titular la naţională şi deodată nu mai e nimic!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
cornelconasu
cornelconasu  •  03 Martie 2021, 13:54

Măi Nedelea, cum să zică Achahbar ”steaua”, când el e de un an aici și de 5-6 ani echipa e fcsb ??!!! Vezi că ești ca toți cei pe care îi perii : un bercenar fals ???!!!

mehighms
mehighms  •  03 Martie 2021, 08:32
Postat de creeperno999 pe 02 Martie 2021, 22:38

N-avem bani de asa ceva. Sa mearga la becali

nu aveti bani nici sa treceti strada!

creeperno999
creeperno999  •  02 Martie 2021, 22:38

N-avem bani de asa ceva. Sa mearga la becali

Vezi toate comentariile (14)
Comentează