FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Andone a fost aclamat la primul antrenament pe banca celor de la CFR

Foto: Mircea Roșca +11   FOTO
Foto: Mircea Roșca

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 09 aprilie 2012 19:09

UPDATE Ioan Andone a fost bine primit de fanii celor de la CFR Cluj, la primul antrenament de la revenirea pe banca feroviarilor. Noul antrenor al liderului a fost aclamat de cîteva zeci de suporteri la şedinţa de pregătire.

Citeşte şi: Primele declaraţii ale lui Andone: "CFR are cel mai bun lot din Liga 1. Doar la atitudine mai trebuie lucrat"

UPDATE Ioan Andone a fost bine primit de fanii celor de la CFR Cluj, la primul antrenament de la revenirea pe banca feroviarilor. Noul antrenor al liderului a fost aclamat de cîteva zeci de suporteri la şedinţa de pregătire.

Citeşte şi: Primele declaraţii ale lui Andone: "CFR are cel mai bun lot din Liga 1. Doar la atitudine mai trebuie lucrat"

********

Paszkany l-a sunat duminică pe tehnicianul care a adus primul titlu din istoria clubului din Gruia. ”Fălcosul” a oferit un răspuns afirmativ, iar azi va conduce primul antrenament la CFR.

Umilinţa cu Rapid, 0-5 (VEZI AICI VIDEO) i-a determinat pe şefii lui CFR să se despartă de Jorge Costa. Arpad Paszkany a apelat la Ioan Andone (52 de ani), tehnicianul care a realizat primul event al trupei clujene, în 2008.

Primul reflex al lui Paszkany sîmbătă seara a fost să-şi apere antrenorul. "Am asistat la discuţia dintre antrenor şi jucători, înaintea meciului. Una se predă şi alta se pune în practică", a spus finanţatorul ardelenilor. Ieri, Paszkany a convocat o şedinţă cu preşedintele Iuliu Mureşan şi ceilalţi acţionari, ce a durat în jur de 4 ore.

Reconfirmat, apoi demis
Iniţial, s-a votat pentru continuitate, dar au fost voci care au insistat pentru schimbarea lui Costa. "Echipa n-a jucat nimic în 2012. Dacă vom continua aşa riscăm să pierdem campionatul", au spus contestatarii portughezului. Apoi, Paszkany a pus mîna pe telefon şi l-a sunat pe Ioan Andone. "Ando, vreau să lucrăm din nou împreună. Vino la Cluj, ajută-mă!", i-ar fi spus Arpad. Tehnicianul a dat un răspuns afirmativ. "Fălcosul" va semna un contract valabil pînă la finalul campionatului, cu posibilitate de prelungire pe încă un an.

Apropiat de jucători
Andone va regăsi în vestiarul lui CFR puţini dintre jucătorii cu care a cîştigat campionatul în 2008. Stăncioiu, Cadu, Mureşan, Peralta şi Panin sînt fotbaliştii care au mai lucrat cu Ando la Cluj. Fostul tehnician al lui Dinamo are însă o legătură puternică şi cu portughezul Cadu. Liderul vestiarului a spus mereu că Andone a fost cel mai bun antrenor cu care a lucrat în România. Lusitanul a reacţionat imediat după demiterea antrenorului, în 2008: "Plecarea lui nea Ando ne-a dărîmat psihic!".

"Ne-am înţeles telefonic, luni merg la Cluj să semnăm contractul"
Ioan Andone (conform GSP TV)

"Ne-a căzut foarte greu umilinţa cu Rapid. Am luat hotărîrea să facem o schimbare şi cea mai bună soluţie era Andone. Eu sper să luăm campionatul. Cu acest şoc şi priceperea, experienţa lui Ando, cred că vom reuşi. A văzut toate meciurile noastre, cunoaşte echipa"
Iuliu Mureşan (la televiziunea sportro)

"Regret că l-am înlocuit pe Andone chiar înainte de debutul în grupele Ligii. Asta regret din toată inima, Ando a fost singurul antrenor cu care am avut o relaţie de amiciţie, personală. Cine ştie?, poate n-au intrat zilele în sac şi într-o bună zi vom fi din nou în Champions League, cu Ando antrenor!" (Arpad Paszkany, în urmă cu o săptămînă, în GSP)


13 echipe
a antrenat Andone în cariera lui. Antrenorul a lucrat şi în străinătate, în Cipru, Bulgaria sau Emiratele Arabe Unite

11 antrenori a schimbat Paszkany în 8 ani, de cînd a preluat echipa. Andone e singurul dintre ei care a fost readus pe banca echipei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (123)
duralex
duralex  •  10 Aprilie 2012, 09:35

Acolo un psiholog le trebuie nu alt antrenor.Baietii au valoare dar sint imfumurati teribil,mai rau decit va puteti inchipui.Ei cred ca la aceasta ora Clujul e la picioarele lor.Pt Paskany: daca nu promovezi tinerii autohtoni,vei ajunge din nou in aceasta situatie,in care eu nu cred ca luati campionatul cu toate cele 5 puncte avans.Stii cum spune ardeleanul??Eu va dau 8 puncte avans si voi tot nu puteti lua titlui.Eu vad asta de la distanta mare de stadion.Pacat pt clujeni........

ionelarm
ionelarm  •  10 Aprilie 2012, 09:09

CFR-ul a adus in fotbalul romanesc un senzational suflu nou:eleganta,jucatori cu sange in teler si o eficacitate mortala in fata portii.Intre timp dracul,prezent sub numele de economia de piata si-a bagat coada:jucatori buni vanduti,antrenori adusi pe bani putini,aplicand o tactica veche,apusa precum gloria avuta de ei in preistoria fotbalului.Totul a culminat cu venirea lui Costa,care i-a imbracat pe jucatori in salopete si i-a trimis la demolat.la numaratoare sunt 11 jucatori,dar a disparut echipa.A castigat CFR-ul jocuri si a ajuns pe locul 1,dar nu mi-a placut.Jucatorii nu sunt rai,dar lipseste entuziasmul,realizarile apar doar din talent.Daca Andone le da drumul din lese,CFR-ul invie.

biancorossi
biancorossi  •  09 Aprilie 2012, 21:47

eu nu stiu cate puncte va mai pierde cfr. dar stiu ca andone ii da clasa lui costa. cel putin deocamdata.

Vezi toate comentariile (123)
Comentează